Sekretesspolicy

Sammanfattning av ändringar
  • Vi har lagt till mer information om den data vi samlar in och hur den används, tillsammans med ett nytt sätt att kontrollera om den används för att rapportera om annonsresultat.

    Vi har lagt till ny information för våra användare som är bosatta i Kalifornien.

Tack för att du använder Pinterest!
  • Vårt uppdrag är att inspirera alla till att skapa ett liv de älskar. För att göra detta visar vi dig anpassat innehåll och annonser som vi tror att du kommer gilla baserat på den information vi samlat in från dig och våra tredjepartsaktörer. Vi använder bara information där vi har en korrekt rättslig grund för att göra det.

    Denna policy finns för att hjälpa dig att förstå vilken information vi samlar in, hur vi använder den och vilka alternativ du har angående din data. Eftersom vi är ett företag på nätet kan vissa av begreppen nedan vara lite tekniska, men vi har gjort vårt bästa för att förklara saker på ett enkelt och tydligt sätt. Vi välkomnar så klart eventuella frågor och kommentarer som du kan ha angående denna policy.

Vi samlar in information på olika sätt
  • 1. När du ger den till oss eller ger oss tillåtelse att få tillgång till den

    När du registrerar dig för eller använder Pinterest delar du frivilligt viss information inklusive ditt namn, e-postadress, telefonnummer, bilder, pins, kommentarer och annan information som du ger oss. Du kan också välja att dela din exakta plats via dina enhetsinställningar eller genom dina foton. Vi kommer fortfarande att använda din IP-adress. Den används för att uppskatta ungefär var du befinner dig, även om du väljer att inte dela din exakta plats. Du har även möjlighet att dela annan information om dig själv som kön, ålder och språk.
       
    Om du länkar dina Facebook- eller Google-konton eller andra tredjepartskonton till Pinterest använder vi information från dessa konton (till exempel vänner eller kontakter) för att förbättra din Pinterest-upplevelse. Detta baseras på sekretesspolicyn eller på inställningarna för dessa konton.

    2. Vi samlar även in teknisk information när du använder Pinterest

    När du använder en webbplats, mobil-app eller annan internettjänst, skapas och loggas automatiskt viss elektronisk nätverksinformation. Detta gäller även när du använder Pinterest. Här är några av de typer av information vi samlar in:

    • Loggdata. När du använder Pinterest registrerar våra servrar information (”loggdata"), inklusive information som din webbläsare automatiskt skickar när du besöker en webbplats eller som din mobilapp automatiskt skickar när du använder den. Dessa loggdata inkluderar din IP-adress (som vi använder för ta reda på din ungefärliga plats), adress och aktivitet på webbplatser du besöker som har Pinterest-funktioner (till exempel ”Spara”-knappen – mer information nedan), sökningar, typ av webbläsare och inställningar, datum och tid för din förfrågan, hur du använder Pinterest, cookiedata samt enhetsdata. Du kan lära dig mer om de loggdata som vi samlar in här.
    • Cookie-data. Vi använder även ”cookies” (små textfiler som skickas från din dator varje gång du besöker vår webbplats, unika för ditt Pinterest-konto eller din webbläsare) eller liknande tekniker för att samla in loggdata. När vi använder cookies och andra liknande tekniker, använder vi session-cookies (som varar tills du stänger webbläsaren) eller permanenta cookies (som varar tills du eller din webbläsare raderar dem). Vi använder till exempel cookies för att lagra din språkinställning eller andra inställningar så att du inte behöver ställa in dem varje gång du besöker Pinterest. Några av de cookies vi använder är kopplade till ditt Pinterest-konto (inklusive information om dig, som den e-postadress du registrerade) och andra cookies är det inte. För mer detaljerad information om hur vi använder cookies, läs vår Cookies policy.
    • Enhetsinformation. Utöver loggdata samlar vi in information om vilken enhet du använder Pinterest på, inklusive typ av enhet och operativsystem, inställningar, unika enhetsidentifierare samt kraschdata som hjälper oss att förstå när något går snett.
    • Clickstream-data och slutsatser. När du är på Pinterest använder vi din aktivitet, till exempel vilka pins du klickar på, anslagstavlor du skapar och all text du skriver i kommentarer eller beskrivningar, tillsammans med den information du gav när du först registrerade dig samt information från våra partners och annonsörer för att dra slutsatser om dig och dina preferenser. Om du till exempel skapar en anslagstavla om resor kan vi dra slutsatsen att du gillar att resa. Vi kan också dra slutsatser om din utbildning eller yrkeserfarenhet baserat på din aktivitet när du länkar till tredjepartskonton som Facebook eller Google.

    3. Våra partners och annonsörer delar information med oss

    Vi får även information om dig och din aktivitet utanför Pinterest från våra affiliates, annonsörer, samarbetspartners och andra tredjepartsaktörer som vi samarbetar med. Till exempel:

    • Vissa webbplatser eller appar använder Pinterest-funktioner som ”Spara”-knappen. Du kan även installera vår ”Spara”-knapp på din webbläsare. Om så är fallet samlar vi in loggdata från dessa webbplatser eller appar. Du kan lära dig mer om dessa funktioner i vårt hjälpcenter.
    • Online-annonsörer och tredjepartsaktörer delar information med oss för att mäta, rapportera eller förbättra resultatet av annonser på Pinterest, eller för att ta reda på vilka typer av annonser de ska visa för dig. Detta inkluderar information om dina besök på en annonsörs webbplats eller inköp du gjort från dem, eller information om dina intressen från en tredjepartsaktörs tjänst som vi kan använda för att visa dig annonser. Läs mer om den typ av information som annonsörerna och andra tredjepartsaktörer delar med oss.

    Vad vi gör med den insamlade informationen

    Vårt mål är att visa dig innehåll som är relevant, intressant och anpassat för dig. För att göra detta använder vi din information för att tillhandahålla och förbättra din upplevelse, inklusive:

    • Identifiera dig när du använder Pinterest.
    • Rekommendera pins, anslagstavlor, ämnen eller kategorier som du kanske gillar baserat på din aktivitet på Pinterest. Om vi till exempel ser att du gillar matlagning kan vi föreslå mat-relaterade pins, anslagstavlor eller personer som vi tror du skulle gilla, eller visa dig mat-relaterade annonser.
    • Svara på dina frågor eller kommentarer.

    Vi har ett legitimt intresse av att använda din information på dessa sätt. Det är grundläggande för vad vi gör på Pinterest och nödvändigt för att göra Pinterest och dess funktioner relevanta och anpassade för dig.

    Vi har också ett legitimt intresse av att göra Pinterest säkert och förbättra våra produktfunktioner så att du fortsätter att hitta den inspiration du vill ha. Vi drar båda nytta när vi använder din information till att:

    • Föreslå andra personer som har liknande intressen. Om du till exempel följer anslagstavlor med design kan vi föreslå inredningsarkitekter som du kanske gillar.
    • Hjälpa dina vänner och kontakter att hitta dig på Pinterest, om du godkänner detta i dina inställningar. Om du till exempel registrerar dig med ett Facebook-konto kan vi hjälpa dina Facebook-vänner att hitta dig när de registrerar sig på Pinterest. Personer kan även söka efter ditt Pinterest-konto med hjälp av din e-postadress.
    • Arbeta med brottsbekämpande myndigheter för att hålla Pinterest säkert. Vi kan få förfrågningar om kontoinformation från brottsbekämpande myndigheter som till exempel polis eller domstol. Vill du veta mer om hur vi agerar på förfrågningar från brottsbekämpande myndigheter, läs våra riktlinjer för brottsbekämpande myndigheter.
    • Granska dina meddelanden på Pinterest för att upptäcka aktiviteter som utgör en risk för dig, vårt community och/eller allmänhetens säkerhet.
    • Genomföra analyser och undersökningar över vem som använder Pinterest och vad de gör. Vi kan till exempel förstå vilken version som är bäst genom att låta våra användare få se två olika versioner av en funktion.
    • Förbättra Pinterest och erbjuda nya funktioner.
    • Marknadsföra Pinterests produkter och tjänster till dig på andra webbplatser. Du kan välja om du inte vill att vi delar din information med andra webbplatser för att anpassa dessa annonser enligt beskrivningen i avsnittet "Dina alternativ angående din information" nedan.
    • Skicka uppdateringar (till exempel när en viss aktivitet inträffar på Pinterest, som att någon gillar eller kommenterar) och nyheter via e-post eller push-meddelanden, beroende på dina inställningar. Vi skickar till exempel varje vecka uppdateringar som innehåller pins som du kanske gillar. Du kan välja att sluta få dessa meddelanden genom att uppdatera dina inställningar.

    Vi har ett legitimt intresse av att leverera annonser som är relevanta, intressanta och anpassade för dig för att generera intäkter. För att främja detta använder vi den information som vi samlar in till att:

    • Avgöra vilka annonser som ska visas för dig. Om du till exempel visar intresse för campingtält på Pinterest kan vi visa annonser för andra friluftsprodukter. Vi anpassar annonsens innehåll genom att identifiera dina intressen, baserat på din verksamhet både onsite och offsite, tillsammans med hjälp av information som vi får från annonspartners eller andra tredjepartsaktörer. Där vi använder cookies för att identifiera dina intressen offsite kommer vi att begära godkännande vid behov. När annonspartners eller andra tredjepartsaktörer delar information med oss om dig förlitar vi oss på det godkännande som de redan har mottagit.
    • Berätta för våra annonspartner hur deras Pinterest-annonser presterar och hur de kan förbättras. En viss del av denna information är sammanslagen. Vi skulle till exempel rapportera att en viss procentandel av de personer som tittade på en annonspin gick vidare till annonsörens webbplats. I andra fall är denna information inte sammanslagen. Vi skulle till exempel låta en annonsör veta vilka personer som hade sparats av en viss marknadsförd pin. Vill du veta mer om vår rapportering av annonser kan du besöka vårt hjälpcenter.

    Vi har ett legitimt intresse att använda informationen som vi samlar in för att anpassa din Pinterest-upplevelse baserat på ditt beteende offsite. Om du till exempel besöker webbplatser som säljer elektriska gitarrer kan vi föreslå pins med gitarrer för dig. När vi identifierar dina intressen baserat på ditt beteende offsite med cookies kommer vi att begära godkännande från dig. Vill du veta mer om hur vi använder cookies, läs vår Cookies policy.

    Utöver de särskilda omständigheterna ovan använder vi bara din information med ditt godkännande för att:

    • Tillåta sökningar med bilder. Om du till exempel tar en bild av ett par skor eller en möbel som du gillar kan du be oss att visa dig liknande produkter. Du kan aktivera detta i inställningarna för ditt operativsystem.
    • Skicka dig marknadsföring i form av e-post, sms, push-meddelanden eller telefonsamtal, beroende på inställningarna för ditt konto eller operativsystem. Varje gång vi skickar dig marknadsföring ger vi dig möjlighet att säga upp tjänsten.
    • Identifiera din exakta plats och anpassa innehållet som vi visar dig. Om vi till exempel vet att du är i närheten av en återförsäljare kan vi visa dig att återförsäljarens pins som kan intressera dig. Du kan aktivera detta i inställningarna för ditt operativsystem.
    • Berätta för våra annonspartner hur deras annonser med Pinterest-taggen presterar. Pinterest-taggen (en kod som en annonsör sätter på sin webbplats) levererar data och insikter till oss och våra annonspartner om vad en person gör på webbplatser efter att denna sett annonsen på Pinterest. Vill du veta mer om Pinterest-taggen kan du besöka vårt hjälpcenter.

    Vi kommer också att förlita oss på ditt samtycke när vi använder cookies till att:

    • Identifiera dig från olika webbläsarsessioner. Detta innebär att om du loggar in på Pinterest från din telefon (eller någon annan enhet) kommer vi ihåg att du är du och du behöver inte ange dina inloggningsuppgifter varje gång du besöker Pinterest.
    • Visa annonser som du kan vara intresserad av. Vi använder cookies för att identifiera dina intressen baserat på din aktivitet offsite. Vi gör detta för personer som redan använder Pinterest och för nya människor, det hjälper oss att anpassa hur du kommer igång på Pinterest.

    Vill du veta mer om hur vi använder cookies, och dina val angående hur vi använder dem, läs vår Cookies policy.

Överföring av din information
  • Pinterest är en global tjänst. Genom att använda våra produkter och tjänster tillåter du oss att överföra och lagra din information utanför ditt hemland, inklusive i USA, för de syften som beskrivs i denna policy. Sekretesskyddet och myndigheternas rätt att få tillgång till din personliga information i dessa länder kanske inte är samma som i ditt hemland.

    Se avsnittet för EES-invånare för att lära dig mer om dataöverföringar till och från den regionen.

Dina alternativ angående din information
  • Vårt mål är att ge dig enkla och meningsfulla val när det gäller din information. Om du har ett Pinterest-konto är många av dessa kontroller redan inbyggda eller i dina inställningar. Du kan till exempel:

    • Redigera information i din profil när som helst, bestäm om din profil ska vara tillgänglig för sökmotorer eller välj om andra ska kunna hitta ditt Pinterest-konto med hjälp av din e-postadress.
    • Länka ditt Pinterest-konto till eller koppla bort det från andra tjänster (som Facebook, Google eller Twitter). För vissa tjänster (som Facebook) kan du även bestämma om din Pinterest-aktivitet ska publiceras där eller inte.
    • Redigera inställningar för privat anslagstavla. Privata anslagstavlor är synliga för dig och andra samarbetare på anslagstavlan. Alla samarbetare kan välja att göra anslagstavlan tillgänglig för någon annan. En samarbetare kan till exempel bjuda in någon annan till anslagstavlan, göra anslagstavlan tillgänglig för en app som de använder för att visa Pinterest eller bara ta en bild från anslagstavlan och mejla den till sina vänner.
    • Välja om Pinterest ska anpassas för dig med hjälp av information från andra webbplatser eller appar. Om du har ett Pinterest-konto och vill styra hur dina data från andra webbplatser används för att anpassa din upplevelse går du till dina inställningar och uppdaterar inställningarna under "Anpassa".
    • Välj om Pinterest-annonser som visas för dig på andra plattformar, webbplatser eller appar ska anpassas med hjälp av information om dina kontoaktiviteter. Du kan kontrollera detta genom att gå till dina inställningar och uppdatera dina inställningar under "Anpassa".
    • Välj om Pinterest ska dela information om din aktivitet på Pinterest för rapportering av annonsresultat. Du kan kontrollera detta genom att gå till dina inställningar och uppdatera dina inställningar under "Anpassa".
    • Avsluta ditt konto när som helst. När du avslutar ditt konto kommer vi att inaktivera det, ta bort dina pins och anslagstavlor från Pinterest samt ta bort dina kontodata.

    Vi stöder även inställningar som Begränsa annonsspårning på iOS-enheter, Annonsanpassning på Android-enheter samt Spåra inte i webbläsare.Du kan lära dig mer om hur Spåra inte påverkar insamlandet och användandet av data som samlats in utanför Pinterest.

    Du har också val som är tillgängliga för dig via den enhet eller programvara du använder för att använda Pinterest. Till exempel:

    • Den webbläsare du använder låter dig kontrollera cookies och andra typer av lokal datalagring.
    • Din mobila enhet låter dig välja hur och om din exakta plats, foton, kontakter och annan information delas med oss.

    För att lära dig mer om dessa val, läs den information som tillhandahålls från tillverkaren av din enhet eller programvara.

     

Hur och när vi delar information
  • Alla kan se de offentliga anslagstavlor och pins som du skapar samt den profilinformation som du ger oss. Vi gör även denna offentliga information tillgänglig genom så kallade API:er (ett tekniskt sätt att dela information snabbt). En av våra samarbetspartners kan till exempel studera vilka som är deras mest populära pins eller hur deras pins delas på Pinterest med hjälp av en Pinterest-API. Vi delar även dina uppgifter med:

    • Andra tjänster, så att du kan registrera dig eller logga in på Pinterest, eller om du bestämmer dig för att länka ditt Pinterest-konto till dessa tjänster (som Facebook eller Google) eller när du publicerar ditt Pinterest-innehåll på dessa tjänster. Om du till exempel väljer att publicera dina pins på Facebook eller Twitter delas information om det innehållet med Facebook eller Twitter.
    • Tjänster som vi använder för att marknadsföra Pinterest till dig på andra webbplatser och appar än Pinterest, till exempel Facebook Ads, Google Marketing Platform, Microsoft Advertising, LinkedIn Advertising, The Trade Desk samt av och till även andra tjänster. Du kan välja bort delning med dessa annonseringstjänster i dina inställningar.
    • Online-annonsörer samt tredjepartsföretag som vi eller de använder för att granska eller förbättra leverans och prestanda av annonser och innehåll på webbplatser och appar (till exempel via Google Analytics). Detta inkluderar att vi visar vilka pins eller annonser som du ser på Pinterest, hur eller om du interagerar med dessa pins eller annonser och annan information om din aktivitet på Pinterest. Läs mer om hur vi delar information med online-annonsörer. Vill du veta mer om de tredjepartsföretag som analyserar annonsprestanda, besök vårt Hjälpcenter.
    • Tredjepartsföretag, tjänsteleverantörer eller individer som vi anställt för att bearbeta information för vår räkning baserat på våra instruktioner och för de syften som beskrivs i denna sekretesspolicy. Vi delar till exempel data med säkerhetskonsulter som hjälper oss att bli bättre på att identifiera spam. Viss information som vi förvärvar kan samlas in av tredjepartsaktörer för vår räkning.
    • Brottsbekämpande organ eller myndigheter. Vi delar bara information om vi anser att upplysningarna är nödvändiga för att följa en lag, förordning eller rättslig begäran; att skydda allmänhetens, en persons eller Pinterests säkerhet, rättigheter eller egendom; eller för att upptäcka, förhindra eller på annat sätt ta itu med bedrägerier, säkerhetsproblem eller tekniska problem.
    • Våra helägda dotterbolag och filialer. Om vi skulle gå igenom en fusion, förvärv, konkurs, upplösning, omorganisation eller liknande transaktioner, eller förfaranden som innebär överföring av informationen som beskrivs i denna policy skulle vi dela din information med den part som var involverad i processen (till exempel en potentiell köpare).
Hur länge vi behåller din information
  • Vi behåller bara din information så länge som vi behöver den för att kunna tillhandahålla Pinterest och uppfylla de syften som beskrivs i denna policy. Detta gäller även för alla som vi delar din information med och för de som utför tjänster å våra vägnar. När vi inte längre behöver använda din information och det inte längre finns något behov av att behålla det för att följa lagar eller förpliktelser, kommer vi att radera den från våra system eller avpersonalisera den så att det inte går att identifiera dig.

Vår policy gällande barns information
  • Barn under 13 år får inte använda Pinterest. Om du är bosatt inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) får du bara använda Pinterest om du är tillräckligt gammal för att ge samtycke till behandling av uppgifterna enligt lagarna i ditt land. Om du är förälder och har blivit medveten om att ditt barn använder Pinterest utan ditt medgivande, kontakta oss.

Dina alternativ
  • Du har alternativ gällande den information som vi har om dig. För att använda dessa alternativ går du till dina kontoinställningar och, om du behöver fortsatt hjälp, till vårt hjälpcenter.

    • Begär tillgång till den information vi har samlat in och sparat om dig. Vi delar oftast med oss av denna inom 30 dagar efter att du bett oss om den genom vårt hjälpcenter.
    • Få dina uppgifter korrigerade eller raderade. Du kan uppdatera informationen i din profil eller ta bort dina uppgifter genom att stänga ditt konto.
    • Motsätt att vi bearbetar din information. Du kan be oss att sluta använda din information, inklusive när vi använder din information för att skicka dig e-post eller push-meddelanden. Om du avstår från att ta emot marknadsföringsmeddelanden från oss kan vi fortfarande skicka dig uppdateringar om ditt konto, till exempel när någon kommenterar en av dina pins.
    • Skicka din information till en annan organisation där vi samlar information med din tillåtelse eller för genomförandet av ett kontrakt med dig, om tekniskt möjligt.
    • Begär mer information om de uppgifter vi samlar in och hur och varför vi använder och delar den.

    Vi kommer inte att diskriminera dig om du väljer att utöva de val du har tillgång till när det gäller dina personuppgifter. Vi arbetar för att vara tydliga när det gäller dina alternativ samt konsekvenserna av att utöva vissa alternativ. Om du har några frågor, kontakta oss.
     

Bosatta i EES
  • Om du har några frågor om vår databehandling ska du kontakta Pinterest Europe Ltd., ett irländskt företag som har sitt säte på Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irland. Du kan även kontakta vårt dataskyddsombud.

    Om du tror att vi inte har följt dataskyddslagarna har du rätt att skicka in ett klagomål till Data Protection Commission på Irland eller till din lokala tillsynsmyndighet.

    Vi vill även dela mer information om hur vi överför personuppgifter om EES-invånare:

    Pinterest överensstämmer med EU-U.S. Privacy Shield Framework enligt U.S. Department of Commerce gällande insamling, användning och lagring av personuppgifter som överförts från Europeiska unionen till USA. Pinterest har intygat för amerikanska Department of Commerce att man följer Privacy Shield-principerna. Om det råder någon konflikt mellan denna sekretesspolicy och Privacy Shield-principerna, ska Privacy Shield-principerna vara styrande. Om du vill ha mer information om Privacy Shield programmet, och se vår certifiering, kan du besöka Privacy Shield-webbplatsen.

    Pinterest är certifierade enligt Privacy Shield och följer dess principer för all överföring av din information från europeiska länder till USA. Du kan hitta en lista över Privacy Shield-deltagare på Privacy Shield-webbplatsen.

    När vi delar information vi får under Privacy Shield med tredjepartsaktörer ansvarar vi för att se till att även dessa tredjepartsaktörer följer Privacy Shield, om vi inte kan bevisa att vi inte är ansvariga för den skadliga händelsen.

    Pinterest förbinder sig, i enlighet med Privacy Shield-principerna, att lösa klagomål som berör insamlandet eller användandet av dina personuppgifter. Användare inom EES som har förfrågningar eller klagomål gällande vår Privacy Shield-policy bör först kontakta oss här. Pinterest har vidare åtagit sig att hänvisa olösta Privacy Shield-klagomål till JAMS Arbitration and Mediation Services, ett amerikanskt tvistlösningsorgan. Om du inte mottar bekräftelse av ditt klagomål inom rimlig tid, eller om vi inte har behandlat din anmälan till din belåtenhet, ska du kontakta JAMS-webbplatsen för mer information eller för att lämna ett klagomål. Tjänsten hos JAMS tillhandahålls utan kostnad för dig. Under vissa omständigheter, och om tvistlösningsförfarandet fortfarande inte har löst problemet, kan användare inom EES använda ett bindande skiljedomsförfarande genom den process som finns på Privacy Shield-webbplatsen. Pinterest är även underställd Federal Trade Commissions utrednings- och verkställighetsbefogenheter.

    När vi överför information från EES till ett land som inte tillhandahåller en adekvat skyddsnivå, gör vi det endast efter vi har infört lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda din information, till exempel standardavtalsklausuler eller Privacy Shield-certifiering.

Bosatta i Kalifornien
  • Enligt California Consumer Privacy Act (CCPA) krävs det att vi avslöjar vilka kategorier av personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, kategorier av källor från vilka vi samlar in denna information samt vilka tredje parter som vi delar den med, som vi har förklarat ovan.

    Under de senaste tolv månaderna har vi samlat in personuppgifter från dig, dina enheter, våra partner, tredje parter och andra källkategorier som beskrivs i denna sekretesspolicy.

    Vi är även skyldiga att meddela vilka rättigheter bosatta i Kalifornien har enligt lagen i Kalifornien. Du kan utöva följande rättigheter:

    • Rätt till kunskap och åtkomst. Du kan lämna in en verifierbar begäran om information gällande: (1) kategorier av personuppgifter som vi samlar in, använder eller delar; (2) syften för varför kategorier av personuppgifter samlas in eller används av oss; (3) källkategorier från vilka vi samlar in personuppgifter; och (4) specifika personuppgifter som vi har samlat in om dig.
    • Rätt till jämställd tjänst. Vi diskriminerar inte mot dig om du utövar dina sekretessrättigheter.
    • Rätt till borttagning. Om du skickar in en verifierbar begäran om att stänga ditt konto tar vi bort de personuppgifter som vi har samlat in om dig.

    Vi säljer inte våra användares personuppgifter.

    Du hittar mer information om dessa rättigheter under "Dina alternativ angående din information" ovan. För att utöva dem kan du besöka vårt hjälpcenter eller kontakta oss på privacy-support [at] pinterest.com. För att verifiera en begäran kan du behöva logga in på ditt konto eller svara på en e-postverifieringsbegäran.

    Vi samlar in följande kategorier av personuppgifter och under de senaste tolv månaderna har vi delat dessa kategorier av personuppgifter för affärsändamål till dotterbolag, tjänsteleverantörer och tredje parter:

    • Identifierare, till exempel namn, användarnamn, e-postadress, telefonnummer, unika enhetsidentifierare och IP-adress
    • Personliga egenskaper som skyddas av lagen, till exempel kön och ålder
    • Kommersiell information, till exempel inköp och betalningsinformation
    • Information om internetaktivitet eller elektronisk nätverksaktivitet, till exempel information om din enhet och din användning av våra tjänster
    • Geoplatsdata, när de delas via enhetens inställningar eller foton
    • Elektronisk, visuell eller liknande information, till exempel profilbild eller foton
    • Professionell information eller anställningsinformation när du länkar ditt konto till andra konton
    • Slutsatser som vi drar gällande användare, till exempel intressen eller preferenser
    • Annan information du tillhandahåller, till exempel biografi, pins och kommentarer

    Vi använder och delar informationen för de affärsändamål som beskrivs i denna policy, inklusive för att: granska vår tjänst, upptäcka säkerhetsincidenter och förhindra bedrägerier, felsöka och reparera fel, underhålla ditt konto, tillhandahålla kundservice, bearbeta eller leverera beställningar, bedriva forskning och utveckling samt andra aktiviteter för att förbättra vår tjänst, visa annonser, marknadsföra våra tjänster och förstå hur användare interagerar med våra tjänster.

Hur vi gör ändringar i denna policy
  • Denna policy kan då och då uppdateras. Om detta sker kommer vi att meddela eventuella ändringar på denna sida. Om du fortsätter att använda Pinterest efter att dessa ändringar har trätt i kraft anser vi att du samtycker till vår nya policy. Om det är betydande ändringar kommer vi enligt lag att meddela dig i förväg eller få ditt godkännande.

Kontakta oss
  • Det bästa sättet att komma i kontakt med oss eller att utnyttja dina möjligheter är via vårt hjälpcenter. Om du bor i USA ansvarar Pinterest Inc. för din information. Du kan kontakta Pinterest Inc. på 651 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, USA.
        
    Gäller från och med 23 december 2019
    Uppdaterades senast 23 december 2019