Vyhlásenie o ochrane osobných údajov štátu Kalifornia

Obyvatelia Kalifornie: prečítajte si naše vyhlásenie o ochrane súkromia v Kalifornii a oznámenie o zhromažďovaní údajov uvedené tu

Zhrnutie zmien

Snažíme sa, aby bolo naše používanie osobných údajov transparentné a aby boli vaše práva a voľby ľahko pochopiteľné.  Zákony o ochrane osobných údajov sa neustále vyvíjajú, a preto sme tieto pravidlá zmenili na základe nových zákonov o ochrane osobných údajov v niektorých štátoch USA.  Pre našich rezidentov EHP a Spojeného kráľovstva sme pridali aj nové informácie o prevádzkovateľovi ich osobných údajov.

Ďakujeme, že používate Pinterest.

Naším poslaním je inšpirovať ľudí k tomu, aby si vytvorili život, ktorý milujú. Na tento účel vám na základe údajov, ktoré od vás a iných strán získame, zobrazujeme prispôsobený obsah a reklamy, o ktorých si myslíme, že vás zaujmú. 

Tieto pravidlá sme vytvorili, aby sme vám pomohli pochopiť, aké údaje zhromažďujeme, ako ich používame a aké máte možnosti. Niektoré z nižšie uvedených pojmov sú trochu technické, ale snažili sme sa vysvetliť veci jednoducho a zrozumiteľne.

 

Rozsah pravidiel ochrany súkromia

Toto sú globálne pravidlá ochrany súkromia Pinterestu. Nižšie sme zvýraznili, kde sa určitá časť vzťahuje na vás na základe toho, kde žijete. 

Ak ste na účely Všeobecného nariadenia o ochrane osobných údajov („GDPR“) rezidentom EHP, Švajčiarska a Spojeného kráľovstva, spoločnými prevádzkovateľmi vašich osobných údajov sú spoločnosti Pinterest Europe Ltd. a Pinterest, Inc. Pinterest Europe Ltd. je írska spoločnosť so sídlom na adrese Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Írsko.  Pinterest, Inc. je americká spoločnosť so sídlom na adrese 651 Brannan St., San Francisco, CA 94107, USA. Spoločnosť Pinterest Europe Ltd je prevádzkovateľom zodpovedným za plnenie kľúčových povinností vyplývajúcich z nariadenia GDPR.  Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa našich činností spracovania údajov, obráťte sa na naše oddelenie ochrany údajov.

Informácie zhromažďujeme viacerými rôznymi spôsobmi
1. Keď nám ich poskytnete alebo keď nám udelíte povolenie na ich získanie

Keď používate webové lokality, aplikácie, služby, technológie, rozhrania API a miniaplikácie alebo akékoľvek iné produkty alebo funkcie, ktoré ponúkame („Pinterest“ alebo „služby“), dobrovoľne zdieľate určité údaje.

  • Informácie o účte: Keď sa pripojíte k našim službám, zhromažďujeme údaje, ako je napríklad vaše meno, e‑mailová adresa, dátum narodenia, rod a preferovaný jazyk. Ak máte firemný účet, v závislosti od toho, kde žijete, môžete do svojho profilu pridať aj informácie o rase a etnickom pôvode.
  • Obsah: Údaje zhromažďujeme, keď ukladáte alebo nahrávate piny, fotky alebo iný obsah, interagujete s pinmi alebo iným obsahom (napríklad komentujete alebo pridávate pin), alebo keď odosielate správy a interagujete s ostatnými používateľmi. 
  • Informácie o presnej polohe: V závislosti od toho, kde žijete, môžete zdieľať presnú polohu pomocou nastavení zariadenia. 
  • Vaša komunikácia s nami: Ak nás kontaktujete kvôli zákazníckej podpore alebo s nami komunikujete iným spôsobom, zhromažďujeme obsah tejto komunikácie. 
  • Vaše kontakty: Ak ste sa v minulosti rozhodli synchronizovať kontakty so svojím účtom, budeme ďalej spracovávať určité informácie o vašich kontaktoch, ktoré sú používateľmi Pinterestu, aby sme vám pomohli nájsť ich v našich službách.
  • 2. Keď používate Pinterest, získavame aj technické informácie

    Vždy keď používate webovú lokalitu, mobilnú aplikáciu alebo inú internetovú službu, automaticky sa vytvárajú a zaznamenávajú určité internetové informácie a informácie o aktivite elektronickej siete. To isté platí aj pri používaní Pinterestu. Uvádzame niekoľko typov informácií, ktoré zhromažďujeme:

  • Informácie o zariadení: Zhromažďujeme informácie o zariadení, ktoré používate na prístup k našim službám, vrátane typu zariadenia, operačného systému, poskytovateľa sieťových služieb, nastavení a jedinečných identifikátorov zariadenia.
  • Údaje protokolov: Keď používate naše služby, naše servery zaznamenávajú údaje („údaje protokolov“) vrátane informácií, ktoré váš prehliadač automaticky odosiela pri každej návšteve webovej lokality alebo ktoré automaticky odosiela vaša mobilná aplikácia, keď ju používate. Tieto údaje protokolov zahŕňajú napríklad vašu adresu IP, aktivity na webových lokalitách, ktoré navštevujete a ktoré zahŕňajú funkcie Pinterestu (napríklad tlačidlo Uložiť), typ a nastavenia prehliadača a dátum a čas vášho prístupu k službám. Ďalšie informácie o údajoch protokolov, ktoré zhromažďujeme, nájdete tu.
  • Informácie zo súborov cookie a podobných technológií: Na získanie údajov protokolov používame aj súbory cookie alebo podobné technológie. Súbory cookie používame napríklad na uloženie vašich jazykových preferencií alebo iných nastavení, takže ich nemusíte nastavovať pri každej návšteve Pinterestu. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookie, nájdete v našich pravidlách používania súborov cookie.
  • Údaje o používaní a odvodené údaje. Keď používate naše služby, využívame vašu aktivitu, napríklad na ktoré piny klikáte, výrazy, ktoré hľadáte, nástenky, ktoré vytvoríte, a akýkoľvek text, ktorý pridáte do komentára alebo opisu, ako aj ďalšie informácie, ktoré ste zadali pri prvej registrácii, a informácie od našich partnerov a inzerentov, aby sme mohli vyvodiť závery o vás a vašich preferenciách. Ak napríklad vytvoríte nástenku o cestovaní, môžeme z toho vyvodiť, že radi cestujete. Môžeme odvodiť aj ďalšie informácie, napríklad o vašom vzdelaní alebo profesijných skúsenostiach. 
  • Informácie o polohe: Vašu IP adresu používame na určenie vašej približnej polohy, aj keď sa rozhodnete nezdieľať presnú polohu, a fotky, ktoré zdieľate, môžu zahŕňať informácie o mieste, kde boli zhotovené.
  • Voľby používateľa: Ponecháme si záznam volieb, ktoré ste vybrali v nastaveniach, vrátane nastavení ochrany súkromia a toho, či máte povolené upozornenia.
  • 3. Naši partneri a inzerenti s nami zdieľajú informácie

    Informácie o vás a vašej aktivite mimo Pinterestu získavame aj od našich pridružených spoločností, inzerentov, partnerov a ďalších tretích strán, s ktorými spolupracujeme. Príklady:

  • Platformy tretích strán: Ak sa zaregistrujete alebo sa prihlásite do služby pomocou platformy tretej strany, daná platforma nám poskytne určité informácie, aby sme vám uľahčili vytvorenie účtu alebo prihlásenie. Platí tiež, že ak prepojíte svoje účty tretích strán s našimi službami, môžeme informácie z týchto účtov používať na vylepšovanie vášho prostredia. Niektoré aplikácie tretích strán tiež používajú funkcie Pinterestu, ako je napríklad naše tlačidlo Uložiť, alebo si môžete naše tlačidlo Uložiť nainštalovať do prehliadača. Ak je to tak, zhromažďujeme údaje protokolov z týchto webových lokalít alebo aplikácií vrátane údajov o používaní. 
  • Partneri technických služieb: Niekedy o vás získame informácie od partnerov technických služieb vrátane marketingových firiem.
  • Inzerenti alebo ďalší partneri: Online inzerenti alebo tretie strany s nami zdieľajú údaje, ktoré nám umožňujú merať, vykazovať alebo zlepšovať výkonnosť reklám na Pintereste alebo nám pomáhajú lepšie porozumieť tomu, aké typy reklám vám máme na Pintereste zobrazovať. Môžeme napríklad získavať údaje o vašich návštevách lokality inzerenta alebo o nákupoch, ktoré ste u neho uskutočnili, prípadne údaje o vašich záujmoch z externej služby, ktoré môžeme využiť pri zobrazovaní reklám. Niekedy tieto údaje získame prostredníctvom značky Pinterestu (útržok kódu, ktorý inzerent vloží na svoju lokalitu), ktorá nám a našim reklamným partnerom poskytuje informácie o aktivitách, ktoré používateľ vykoná na ich webovej lokalite po zobrazení reklamy na naše služby. Prečítajte si ďalšie informácie o značke Pinterestu a typoch údajov, ktoré s nami zdieľajú inzerenti alebo iné tretie strany. 
  • Spôsob, ako tieto údaje používame na prispôsobenie prostredia a reklám, ktoré na Pintereste vidíte, môžete upraviť v ponuke Nastavenia súkromia a údajov

     

    Ako používame údaje, ktoré zhromažďujeme

    Zaväzujeme sa vám zobrazovať obsah, ktorý je pre vás relevantný, zaujímavý a osobný. Na to využívame vaše údaje, aby sme vám mohli poskytovať zážitky a vylepšovať ich, vrátane nasledujúcich možností:

  • Identifikujeme vás, keď používate naše služby.
  • Odporúčania pinov, násteniek alebo obsahu, ktorý by sa vám mohol páčiť, na základe vašej aktivity v našich službách a vášho správania mimo nich. Ak napríklad vidíme, že vás na Pintereste zaujíma obsah súvisiaci s varením, môžeme vám navrhovať piny súvisiace s jedlom. Podobne aj v prípade, že navštevujete webové lokality, na ktorých sa predávajú elektrické gitary, môžeme vám navrhovať piny týkajúce sa gitár. Ďalšie informácie o tom, ako vám odporúčame obsah, nájdete v našich Podmienkach používania
  • Odpovedanie na vaše otázky alebo komentáre.
  • Budovanie vašej komunity pomocou našich služieb. Vaše údaje používame na to, aby sme navrhovali ďalších ľudí, ktorí majú podobné záujmy. Ak napríklad sledujete nástenky interiérového dizajnu, môžeme vám navrhnúť návrhárov interiérov, ktorí by sa vám mohli páčiť. Údaje používame aj na to, aby sme pomohli vašim priateľom a kontaktom nájsť vás na Pintereste. Ľudia môžu napríklad váš účet na Pintereste hľadať pomocou vášho e‑mailu. Ak ste sa v minulosti rozhodli synchronizovať svoje kontakty s účtom na Pintereste, spracujeme určité informácie o vašich kontaktoch, ktoré sú používateľmi Pinterestu, aby sme vám pomohli nájsť ich v našich službách.
  • Povolenie vyhľadávania pomocou fotiek, ak sa rozhodnete túto funkciu používať. Ak napríklad odfotíte topánky alebo kus nábytku, ktorý sa vám páči, môžete nás požiadať, aby sme vám zobrazili podobné položky. Túto možnosť môžete aktivovať v nastaveniach operačného systému zariadenia.
  • V závislosti od toho, kde žijete, a s vaším súhlasom identifikujeme vašu presnú polohu a prispôsobíme vaše prostredie v našich službách. Ak napríklad vieme, že sa nachádzate blízko určitého predajcu, môžeme vám zobrazovať jeho piny, ktoré by vás mohli zaujímať. Túto možnosť môžete aktivovať (a deaktivovať) v nastaveniach operačného systému zariadenia.
  • Môžeme vám posielať aktualizácie e‑mailom, aktívnymi upozorneniami, SMS správami alebo telefonicky. Odber našich propagačných e‑mailov môžete kedykoľvek zrušiť a rozhodnúť sa už nedostávať ďalšie upozornenia prostredníctvom aktualizácie nastavení.
  • Vaše údaje používame v snahe vylepšovať naše služby, udržiavať našich používateľov a verejnosť v bezpečí a chrániť právne záujmy. Na tento účel:

  • Kontrolujeme vašu aktivitu a správy v našich službách, aby sme dokázali rozpoznať spam alebo aktivitu, ktorá predstavuje riziko pre našu komunitu alebo verejnosť. Môže to zahŕňať spoluprácu s orgánmi výkonnej moci na účely udržania Pinterestu v bezpečí.
  • Analyzujeme údaje protokolov používateľov a informácie o zariadeniach, aby bolo možné identifikovať a preskúmať podozrivé správanie alebo porušenie našich pravidiel alebo podmienok.
  • Môžeme získať prístup k informáciám používateľov v súvislosti s právnym nárokom, sporom alebo regulačným konaním. 
  • Vykonávame analýzy a výskum toho, kto naše služby používa a čo v nich používatelia robia. Napríklad zaznamenávaním toho, ako často ľudia používajú dve rôzne verzie funkcie na Pintereste, môžeme zistiť, ktorá verzia je lepšia.
  • Vylepšujeme produkty a služby našej skupiny spoločností a ponúkame nové funkcie. 
  • Vytvárame súhrnné alebo anonymizované údaje, ktoré nemožno použiť na vašu identifikáciu. Pinterest spracováva, uchováva a používa tieto informácie iba v anonymizovanej podobe na účely týchto pravidiel ochrany súkromia a nebude sa snažiť tieto informácie znova uviesť do podoby umožňujúcej identifikáciu osôb.
  • Vaše údaje používame aj na prispôsobenie reklám, ktoré sa vám zobrazujú

    Zhromažďované údaje používame konkrétne na to, aby sme mohli:

  • Rozhodnúť, ktoré reklamy vám budeme zobrazovať. Ak napríklad na Pintereste prejavíte záujem o kempingové stany alebo si na webových lokalitách niektorého z našich partnerov prezeráte spacie vaky, môžeme vám zobrazovať reklamy na ďalšie outdoorové produkty. Reklamný obsah, ktorý vám zobrazujeme, prispôsobujeme tak, že na základe vašej činnosti na vašej lokalite a mimo nej identifikujeme vaše záujmy. Používame aj informácie, ktoré dostávame od reklamných partnerov alebo iných tretích strán. Ak na určenie vašich záujmov mimo lokality používame súbory cookie, získame váš súhlas tam, kde je to potrebné. 
  • Inzerovať produkty a služby Pinterestu pre vás na iných lokalitách a v iných aplikáciách. Na tento účel poskytujeme informácie, ako sú napríklad ID súborov cookie, vaša IP adresa alebo hašovaná verzia vašej e‑mailovej adresy, tretím stranám, ako sú Facebook Ads, Google Marketing Platform a ďalšie subjekty, ktoré môžu tieto informácie kombinovať s ďalšími informáciami, ktoré už o vás majú, a poskytovať vám reklamy týkajúce sa Pinterestu. Prečítajte si viac o našich marketingových postupoch mimo Pinterestu a o tom, ako sa odhlásiť.
  • Informovať našich reklamných partnerov o tom, ako sa darí ich reklamám na Pintereste a ako ich vylepšiť. Na tento účel poskytujeme informácie o reklamách, ktoré vidíte alebo s ktorými interagujete na Pintereste, našim inzerentom a spoločnostiam tretích strán, aby sme zlepšili efektivitu reklám, ktoré používame my alebo oni na audit alebo zlepšovanie zobrazovania a efektivity reklám alebo obsahu na webových lokalitách a v aplikáciách. Niektoré z týchto informácií sú súhrnné. Inzerentovi by sme napríklad oznámili, že určité percento ľudí, ktorí si pozreli pin, navštívilo jeho webovú lokalitu. V závislosti od toho, kde žijete, a od vašich nastavení, môžeme tieto informácie zverejniť aj na individuálnej úrovni. Inzerenta by sme napríklad informovali, že určití ľudia si uložili určitý pin. Ak sa chcete dozvedieť viac o poskytovaní prehľadov na reklamné účely, navštívte Centrum pomoci.
  • Niektoré z týchto aktivít môžu byť považované za „cielenú reklamu“, „zdieľanie“ alebo „predaj“ podľa definície týchto výrazov v určitých zákonoch o ochrane osobných údajov v USA. Môžete sa odhlásiť a zakázať Pinterestu používať a zverejňovať vaše údaje na tieto účely. Ak to chcete urobiť, prejdite do ponuky Nastavenia súkromia a údajov

    Ak používame súbory cookie, aby sme sa dozvedeli o vašom správaní v našich službách alebo mimo nich, získame my alebo naši partneri súhlas, ktorý môžeme podľa platných zákonov potrebovať. Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako používame súbory cookie, pozrite si naše pravidlá používania súborov cookie.

     

    Ďalšie informácie pre dotknuté osoby z EHP, Švajčiarska a Spojeného kráľovstva: Právne informácie, na ktoré sa spoliehame pri používaní vašich údajov

    Nižšie uvedená časť sa týka iba rezidentov EHP, Švajčiarska a Spojeného kráľovstva. V súlade s platnými zákonmi o ochrane osobných údajov v európskom regióne (napríklad nariadenie GDPR) musia mať spoločnosti právny dôvod na spracovanie vašich údajov na rôzne účely opísané v týchto pravidlách ochrany súkromia. 

    Podľa toho, aký právny základ používame, máte aj určité práva, ktoré sme vysvetlili nižšie. 

     

    Spoliehame sa na naše oprávnené záujmy alebo oprávnené záujmy tretej strany, pokiaľ nad nimi neprevážia vaše záujmy a základné práva.

    Aby sme vám mohli zobrazovať obsah, ktorý je pre vás relevantný, zaujímavý a osobný: 

    • Identifikujeme vás, keď používate naše služby.
    • Odporúčame piny, nástenky, témy alebo obsah, ktoré by sa vám mohli páčiť, na základe vašej aktivity v našich službách. Ak napríklad vidíme, že vás na Pintereste zaujíma obsah súvisiaci s varením, môžeme vám navrhovať piny a nástenky súvisiace s jedlom. 
    • Prispôsobujeme vaše prostredie Pinterestu na základe vášho správania mimo lokality. Ak napríklad navštevujete webové lokality, ktoré predávajú elektrické gitary, môžeme vám navrhovať piny súvisiace s gitarami.

    Oprávnené záujmy, na ktoré sa spoliehame

    Je v našom záujme a v záujme používateľov Pinterestu získavať prispôsobenú, jedinečnú a relevantnú ponuku, pretože to je dôvod, prečo používatelia službu používajú.

    Používané kategórie údajov

    • Informácie o účte (okrem rasy alebo etnického pôvodu)
    • Obsah 
    • Informácie o polohe 
    • Údaje protokolov 
    • Informácie z údajov súborov cookie a podobných technológií (ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookie, nájdete v našich pravidlách používania súborov cookie)
    • Informácie o zariadení 
    • Údaje o používaní a odvodené údaje
    • Voľby používateľa 
    • Údaje z iných zdrojov (platformy tretích strán, partneri technických služieb, inzerenti a ďalší partneri)

    Aby ste mohli v našich službách budovať komunitu:

    • Navrhovanie iných používateľov s podobnými záujmami. Ak napríklad sledujete nástenky zamerané na interiérový dizajn, môžeme vám odporúčať interiérových dizajnérov, ktorí by sa vám mohli páčiť.
    • Pomáhame vašim priateľom a kontaktom nájsť vás na Pintereste. Ak sa napríklad zaregistrujete pomocou účtu na Facebooku, môžeme vašim priateľom z Facebooku pomôcť, aby vás na Pintereste našli, keď sa prvýkrát registrujú na Pintereste, alebo si ľudia budú môcť vyhľadať váš účet na Pintereste pomocou vašej e‑mailovej adresy. Ak sa rozhodnete synchronizovať kontakty so svojím účtom na Pintereste, budeme pristupovať ku kontaktom uloženým vo vašom zariadení a pomôžeme vám zistiť, či vaše kontakty používajú naše služby.

    Oprávnené záujmy, na ktoré sa spoliehame

    Je v našom záujme pomáhať vám nadväzovať kontakty, ktoré môžete poznať, aby sme vám mohli poskytovať relevantnú a jedinečnú službu.

    Používané kategórie údajov

    • Informácie o účte (okrem rasy alebo etnického pôvodu)
    • obsah,
    • Informácie o polohe 
    • Vaše kontakty 
    • Údaje protokolov
    • Informácie z údajov súborov cookie a podobných technológií (ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookie, nájdete v našich pravidlách používania súborov cookie)
    • Informácie o zariadení 
    • Údaje o používaní a odvodené údaje
    • Voľby používateľa
    • Údaje z iných zdrojov (platformy tretích strán, partneri technických služieb, inzerenti a ďalší partneri)

    Aby sme udržali Pinterest v bezpečí:

    • Spolupráca s bezpečnostnými orgánmi a ochrana Pinterestu. Od rôznych bezpečnostných orgánov, ako sú napríklad súdy alebo polícia, môžeme dostávať žiadosti o informácie o účtoch. Ďalšie informácie o tom, ako reagujeme na žiadosti bezpečnostných orgánov, nájdete v našich pravidlách týkajúcich sa bezpečnostných orgánov.
    • analyzujeme údaje protokolov používateľov a informácie o zariadeniach, aby bolo možné identifikovať a preskúmať podozrivé správanie alebo porušenie našich pravidiel alebo podmienok,
    • kontrolujeme vašu aktivitu a správy v našich službách, aby sme dokázali rozpoznať spam alebo aktivitu, ktorá predstavuje riziko pre vašu bezpečnosť alebo bezpečnosť našej komunity alebo verejnosti.

    Oprávnené záujmy, na ktoré sa spoliehame

    • Je v našom záujme a v záujme používateľov Pinterestu, aby sme zabezpečili systémy Pinterestu, bojovali proti spamu, hrozbám, zneužívaniu alebo porušovaniu predpisov a podporovali bezpečnosť a zabezpečenie na Pintereste. 
    • Ďalej je v našom záujme a v záujme ostatných používateľov zabezpečiť, aby sa naše služby používali v súlade s našimi zmluvnými podmienkami.

    Používané kategórie údajov

    Skutočne použité údaje závisia od faktických okolností, ale mohli by zahŕňať niektoré z nasledujúcich:

    • Informácie o účte (okrem rasy alebo etnického pôvodu)
    • Obsah 
    • Informácie o polohe 
    • Vaša komunikácia s nami
    • Údaje protokolov 
    • Informácie z údajov súborov cookie a podobných technológií (ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookie, nájdete v našich pravidlách používania súborov cookie)
    • Informácie o zariadení 
    • Údaje o používaní a odvodené údaje
    • Voľby používateľa 
    • Údaje z iných zdrojov (platformy tretích strán, partneri technických služieb, inzerenti a ďalší partneri)

    Aby sme mohli naše služby vylepšovať, inovovať a rozvíjať:

    • Analyzovanie a skúmanie používateľov Pinterestu a činností, ktoré vykonávajú. Môžeme napríklad zaznamenávať, ako často ľudia používajú dve rôzne verzie určitej funkcie na Pintereste, aby sme mohli určiť, ktorá verzia je lepšia.
    • vylepšujeme produkty a služby našej skupiny spoločností a ponúkame nové funkcie. Napríklad používame informácie na trénovanie, vývoj a vylepšovanie našich technológií, ako sú napríklad naše modely strojového učenia.  Niektoré z týchto informácií môžu byť súhrnné alebo anonymizované.

    Oprávnené záujmy, na ktoré sa spoliehame

    Je v našom záujme a v záujme používateľov Pinterestu, aby sme službu vylepšovali, propagovali a rozvíjali informovaným spôsobom. 

    Používané kategórie údajov

    • Informácie o účte (okrem rasy alebo etnického pôvodu)
    • Obsah 
    • Informácie o polohe 
    • Vaša komunikácia s nami
    • Údaje protokolov 
    • Informácie z údajov súborov cookie a podobných technológií (ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookie, nájdete v našich pravidlách používania súborov cookie)
    • Informácie o zariadení 
    • Údaje o používaní a odvodené údaje
    • Voľby používateľa 
    • Údaje z iných zdrojov (platformy tretích strán, partneri technických služieb, inzerenti a ďalší partneri)

    Aby sme mohli požiadať o právnu radu alebo chrániť Pinterest v súdnych či iných sporoch: 

    • Uchovávame a zdieľame údaje, keď žiadame o právnu radu alebo sa snažíme chrániť sa v súvislosti so súdnymi či inými spormi. To zahŕňa aj porušenie našich zmluvných podmienok a pravidiel.

    Oprávnené záujmy, na ktoré sa spoliehame

    • Je v našom záujme a v záujme používateľov Pinterestu reagovať na sťažnosti, predchádzať podvodom, neoprávnenému používaniu Pinterestu, porušovaniu našich zmluvných podmienok a pravidiel alebo iným škodlivým či nelegálnym aktivitám a riešiť ich.
    • Je v našom záujme vyhľadať právnu radu a chrániť seba (vrátane našich práv, zamestnancov, majetku alebo produktov), našich používateľov alebo iné osoby pri vyšetrovaní alebo regulačných vyšetrovaniach a súdnych či iných sporoch.

    Používané kategórie údajov

    Skutočne použité údaje závisia od faktických okolností, ale mohli by zahŕňať niektoré z nasledujúcich: 

    • Informácie o účte (okrem rasy alebo etnického pôvodu)
    • Obsah 
    • Informácie o polohe 
    • Vaša komunikácia s nami
    • Údaje protokolov 
    • Informácie z údajov súborov cookie a podobných technológií (ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookie, nájdete v našich pravidlách používania súborov cookie)
    • Informácie o zariadení 
    • Údaje o používaní a odvodené údaje
    • Voľby používateľa 
    • Údaje z iných zdrojov (platformy tretích strán, partneri technických služieb, inzerenti a ďalší partneri)

    Aby sme s vami mohli komunikovať:

    • Odpovedanie na vaše otázky alebo komentáre.
    • V závislosti od vašich nastavení vám posielame aktualizácie (napríklad pri určitej aktivite, ako sú uloženia alebo komentáre, na Pintereste) a novinky e‑mailom alebo prostredníctvom aktívneho upozornenia. Posielame napríklad týždenné aktualizácie s pinmi, ktoré by sa vám mohli páčiť. V závislosti od toho, kde žijete, to môže byť marketing a v určitých prípadoch budeme potrebovať získať váš súhlas. Ak už tieto upozornenia nechcete dostávať, aktualizujte si nastavenia.

    Oprávnené záujmy, na ktoré sa spoliehame

    • Je v našom záujme a v záujme používateľov Pinterestu neustále vylepšovať a rozvíjať zákaznícku podporu, ktorú poskytujeme. 
    • Je v našom záujme a v záujme používateľov Pinterestu zoznámiť sa s novými funkciami a prvkami, ktoré by ich mohli zaujímať. 

    Používané kategórie údajov

    • Informácie o účte (okrem rasy alebo etnického pôvodu)
    • Obsah 
    • Informácie o polohe 
    • Vaša komunikácia s nami
    • Údaje protokolov 
    • Informácie z údajov súborov cookie a podobných technológií (ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookie, nájdete v našich pravidlách používania súborov cookie)
    • Informácie o zariadení 
    • Údaje o používaní a odvodené údaje
    • Voľby používateľa 
    • Údaje z iných zdrojov (platformy tretích strán, partneri technických služieb, inzerenti a ďalší partneri)

    Aby sme mohli v našich službách poskytovať relevantnú, zaujímavú a osobnú reklamu:

    • Rozhodujeme o tom, akú reklamu vám zobraziť, na základe informácií v našich službách. Ak napríklad prejavíte záujem o stany na Pintereste, môžeme vám zobrazovať reklamy na iné outdoorové produkty. 

    Oprávnené záujmy, na ktoré sa spoliehame

    Je v našom záujme a v záujme používateľov Pinterestu, aby dostávali relevantné a zaujímavé reklamy na produkty alebo služby, o ktoré sa zaujímajú, na rozdiel od zobrazovania náhodných a všeobecných reklám, o ktoré nemusia mať záujem. Je to tiež primárny zdroj financovania služby, umožňuje používateľom používať služby aj naďalej bezplatne a Pinterestu umožňuje generovať príjmy.

    Používané kategórie údajov

    • Informácie o účte (okrem rasy alebo etnického pôvodu)
    • Obsah 
    • Informácie o polohe 
    • Vaša komunikácia s nami
    • Údaje protokolov 
    • Informácie z údajov súborov cookie a podobných technológií (ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookie, nájdete v našich pravidlách používania súborov cookie)
    • Informácie o zariadení 
    • Údaje o používaní a odvodené údaje
    • Voľby používateľa 
    • Údaje z iných zdrojov (platformy tretích strán, partneri technických služieb, inzerenti a ďalší partneri)

    Na účely poskytovania meraní a analytiky reklám:

    • Pomocou súhrnných informácií od našich poskytovateľov meraní môžeme našich reklamných partnerov informovať, ako sa ich reklamám na Pintereste darí a ako ich vylepšiť. Inzerentovi napríklad môžeme oznámiť, že určité percento ľudí, ktorí si pozreli pin, navštívilo aj jeho webovú lokalitu. Ak sa chcete dozvedieť viac o poskytovaní prehľadov na reklamné účely, navštívte Centrum pomoci.

    Oprávnené záujmy, na ktoré sa spoliehame

    Je v našom záujme umožniť firemným účtom a inzerentom, aby si mohli zobraziť a porozumieť tomu, ako sa ich reklamám alebo obsahu darilo, a publiku, ktoré si zobrazilo ich reklamy alebo obsah alebo s nimi interagovalo. Dôvodom je, aby inzerenti mohli prijímať informované rozhodnutia (napríklad aké typy reklamných kampaní je vhodné spustiť, typ publika, ktoré chcú osloviť, a typy obsahu, ktorý sa používateľom najviac páči). Je to aj v záujme ostatných používateľov, pretože to pomáha udržiavať reklamu a ďalší obsah, ktorý používateľom zobrazíme, relevantný a zábavný, a zachováva službu pre všetkých používateľov bezplatnú.

    Používané kategórie údajov

    • Informácie o účte (okrem rasy alebo etnického pôvodu)
    • Obsah 
    • Informácie o polohe 
    • Údaje protokolov 
    • Informácie z údajov súborov cookie a podobných technológií (ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookie, nájdete v našich pravidlách používania súborov cookie)
    • Informácie o zariadení 
    • Údaje o používaní a odvodené údaje
    • Údaje z iných zdrojov (platformy tretích strán, partneri technických služieb, inzerenti a ďalší partneri)

    Aby sme vám mohli mimo Pinterestu poskytovať reklamu o Pintereste, ktorá je relevantná, zaujímavá a osobná: 

    • Inzerujeme vám produkty a služby Pinterestu na iných stránkach. Na tento účel zverejňujeme informácie, ako sú napríklad ID súborov cookie, vaša IP adresa a hašovaná verzia vašej e‑mailovej adresy, pre služby, ktoré používame na marketing Pinterestu na iných lokalitách a v iných aplikáciách než sú tie od Pinterestu, ako sú napríklad služby Facebook Ads, Google Marketing Platform a ďalšie.

    Oprávnené záujmy, na ktoré sa spoliehame

    Máme oprávnený záujem zobrazovať reklamy, ktoré sú relevantné, zaujímavé a pre vás osobné, aby sme tak mohli generovať príjmy. 

    Používané kategórie údajov

    • Informácie o účte (okrem rasy alebo etnického pôvodu)
    • Obsah 
    • Informácie o polohe 
    • Údaje protokolov 
    • Informácie z údajov súborov cookie a podobných technológií (ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookie, nájdete v našich pravidlách používania súborov cookie)
    • Informácie o zariadení 
    • Údaje o používaní a odvodené údaje
    • Voľby používateľa 
    • Údaje z iných zdrojov (platformy tretích strán, partneri technických služieb, inzerenti a ďalší partneri)

    Ako a prečo vaše údaje používame

    Aby sme plnili svoje zákonné a regulačné povinnosti

    • K údajom pristupujeme, ukladáme ich, zachovávame alebo zdieľame v reakcii na súdny príkaz, príkaz na domovú prehliadku, príkaz na predloženie vecí, výzvu na poskytnutie informácií alebo podobnú právnu požiadavku. 
    • K údajom pristupujeme, ukladáme ich, zachovávame alebo zdieľame, ak je to podľa nás dôvodne potrebné na splnenie zákonných alebo regulačných povinností vrátane zdieľania s orgánmi výkonnej moci alebo inými orgánmi. 
    • Aby sme mohli riešiť žiadosti a sťažnosti. Uchovávame korešpondenciu v súvislosti so žiadosťami týkajúcimi sa dotknutých osôb v rámci nariadenia GDPR po dobu dvoch rokov. Ak tieto žiadosti nie sú vyriešené a táto korešpondencia sa vyžaduje na spracovanie prípadných sťažností, korešpondencia sa uchováva, kým tieto sťažnosti nie sú vyriešené.

    Toto sú príklady zákonov, ktoré môžu vyžadovať, aby sme spracovali údaje vyššie uvedeným spôsobom:

    • Regulačné záležitosti: splnenie regulačnej povinnosti, ako sú napríklad zákony o ochrane osobných údajov (GDPR).
    • Občianske, obchodné, trestné záležitosti alebo záležitosti týkajúce sa ochrany spotrebiteľa: ak sme adresátom súdneho príkazu na zverejnenie informácií na účely súdneho konania alebo regulačných vyšetrovaní (napríklad príkazy alebo povinné žiadosti podľa írskeho zákona o hospodárskej súťaži a ochrane spotrebiteľa z roku 2014, GDPR).
    • Záležitosti týkajúce sa podnikania a daní: povinnosti, ako napríklad podľa írskeho zákona o spoločnostiach z roku 2014 a zákona o konsolidácii daní z roku 1997.

    Záležitosti týkajúce sa bezpečnosti našej služby a ochrany práv, majetku a používateľov

    • Uchovávame údaje, ak je potrebné preskúmať zneužitie našich služieb, ako je napríklad spam a ďalšie negatívne praktiky. Ak deaktivujeme účet v dôsledku porušenia našich podmienok, uchovávame údaje o danom používateľovi na účely bezpečnosti, zabezpečenia a integrity.

    Používané kategórie údajov

    Akákoľvek z kategórií údajov uvedených v časti „Informácie zhromažďujeme niekoľkými rôznymi spôsobmi“ s výnimkou informácií o presnej polohe (ktoré od používateľov v EHP, Švajčiarsku alebo Spojenom kráľovstve nezhromažďujeme).

    Ako a prečo vaše údaje používame

    Ak ste nám poskytli súhlas (napríklad prostredníctvom nastavení zariadenia):

    • Povolenie vyhľadávania pomocou fotiek. Ak napríklad odfotíte topánky alebo kus nábytku, ktorý sa vám páči, môžete nás požiadať, aby sme vám zobrazili podobné položky. Túto možnosť môžete aktivovať v nastaveniach operačného systému zariadenia.
    • Reklamy na Pintereste založené na aktivitách mimo lokality. Obsah reklám, ktoré vám zobrazujeme, prispôsobíme na základe určenia vašich záujmov podľa vašich aktivít mimo lokality a tiež pomocou informácií, ktoré získame od reklamných partnerov alebo iných tretích strán. Ak s nami reklamní partneri alebo iné tretie strany zdieľajú informácie o vás, spoliehame sa na súhlas, ktorý už na to získali.
    • Reklamy cielené na potenciálnych zákazníkov. Ak informácie odošlete prostredníctvom reklamného formulára zacieleného na potenciálnych zákazníkov (napríklad na účely registrácie v poštovom zozname inzerenta alebo konzultácie), budeme ich s inzerentom zdieľať tak, ako je to uvedené vo formulári.
    • Propagácia autorov. Ak sa rozhodnete poskytnúť informácie o rase alebo etnickom pôvode, použijeme ich na vašu propagáciu ako autora, napríklad počas Mesiaca černošskej histórie, alebo vás budeme kontaktovať v súvislosti s podujatiami.

    Používané kategórie údajov

    Akákoľvek z kategórií údajov uvedených v časti „Informácie zhromažďujeme niekoľkými rôznymi spôsobmi“ s výnimkou informácií o presnej polohe (ktoré od používateľov v EHP, Švajčiarsku alebo Spojenom kráľovstve nezhromažďujeme).

    Ak sa spoliehame na váš súhlas, môžete ho kedykoľvek odvolať.

    Vaše práva a voľby

    Na kontrolu vašich údajov vám ponúkame určité voľby. V závislosti od toho, kde žijete (napríklad EHP, Švajčiarsko, Spojené kráľovstvo, USA), môžu tieto voľby predstavovať aj práva na ochranu osobných údajov, ktoré máte podľa miestnych zákonov. Ak chcete tieto práva využiť, prejdite do nastavení účtu. Ak budete potrebovať pomoc, navštívte naše Centrum pomoci.  

  • Prístup: Môžete požiadať o prístup k údajom, ktoré o vás zhromažďujeme a uchovávame (niekedy v prenosnom formáte). Ďalšie informácie na túto tému nájdete v našom Centre pomoci
  • Oprava/náprava: Svoje údaje môžete opraviť prostredníctvom aktualizácie informácií vo vašom profile.
  • Odstránenie/vymazanie: Svoje údaje môžete nechať odstrániť. V nastaveniach vyberte možnosť „Odstránenie údajov a účtu“ a postupujte podľa pokynov.  
  • Odhlásenie z „cielenej reklamy“, „zdieľania“ alebo „predaja“: Ako je vysvetlené vyššie, niektoré naše aktivity môžu predstavovať „cielenú reklamu“, „zdieľanie“ alebo „predaj“ podľa definície týchto výrazov v určitých zákonoch o ochrane osobných údajov v USA. Odhlásiť sa môžete kedykoľvek podľa pokynov v ponuke Nastavenia súkromia a údajov. Nezabúdajte, že reklamy v našich službách uvidíte aj naďalej, nebudú však prispôsobené na základe údajov z iných lokalít.
  • Ak žijete v EHP, Spojenom kráľovstve alebo Švajčiarsku, máte aj niektoré ďalšie práva: 

    • Právo na námietku alebo obmedzenie spracovania: Môžete vzniesť námietku voči nášmu priamemu marketingu alebo v prípadoch, keď sa pri spracovaní vašich údajov spoliehame na oprávnené záujmy. Námietku môžete vzniesť prostredníctvom tohto formulára.
    • Právo na odvolanie súhlasu: Ak sa spoliehame na váš súhlas ako právny základ spracovania vašich údajov, môžete svoj súhlas kedykoľvek odvolať. Zákonnosť spracovania údajov Pinterestom pred odvolaním vášho súhlasu nebude týmto odvolaním súhlasu dotknutá.
    • Právo na prenosnosť: Môžete nás požiadať o odoslanie údajov, ktoré ste nám poskytli, inej organizácii, ak tieto údaje uchovávame s vaším súhlasom alebo na účely plnenia zmluvy s vami, a ak je to pre nás technicky možné.
    • Právo na podanie sťažnosti: Ak sa nachádzate v EHP, Švajčiarsku alebo Spojenom kráľovstve, máte právo podať sťažnosť na orgáne dozoru vašej krajiny. 
      • V Spojenom kráľovstve je príslušným úradom na ochranu údajov Information Commissioner's Office, Wycliffe House, Water Lane, Wilmslow, Cheshire, SK9 5AF, +44 (0303) 123 1113, e‑mail: casework@ico.org.uk. 
      • V Írsku je príslušným úradom na ochranu údajov Data Protection Commission, 21 Fitzwilliam Square South, Dublin 2, D02 RD28, +353 017650100/+353 1800437737, e‑mail: info@dataprotection.ie alebo môžete použiť nasledujúci online formulár: Formuláre na ochranu údajov.

    Nebudeme vás diskriminovať, ak sa rozhodnete uplatniť svoje práva alebo možnosti súvisiace s vašimi osobnými údajmi. Tieto práva môžu byť obmedzené, napríklad ak bude vaša žiadosť obsahovať osobné údaje o inej osobe, keď dôjde k porušeniu práv tretej strany (vrátane našich práv) alebo ak nás požiadate o odstránenie údajov, ktorých uchovávanie od nás vyžaduje zákon alebo ktorých uchovávanie je naším oprávneným záujmom. Ak vašu žiadosť o uplatnenie práv zamietneme, môžete sa proti nášmu rozhodnutiu odvolať tým, že nás kontaktujete na adrese privacy‑support [at] pinterest.com (support[at]pinterest[dot]com)

    Máte možnosti voľby týkajúce sa vašich údajov na Pintereste. Ak máte účet na Pintereste, mnohé z týchto ovládacích prvkov sú priamo súčasťou Pinterestu alebo vašich nastavení. Môžete napríklad: upraviť údaje vo svojom profile, prepojiť alebo zrušiť prepojenie svojho účtu na Pintereste s inými službami (ako je Facebook alebo Google), upraviť nastavenia tajných násteniek alebo kedykoľvek zrušiť svoj účet. Podporujeme aj nastavenia, ako je napríklad obmedzenie sledovania reklám v systéme iOS a prispôsobenie reklám na zariadeniach s Androidom. 

    Rôzne možnosti môžete mať k dispozícii aj prostredníctvom zariadenia alebo softvéru, ktorý používate na prístup k Pinterestu. Príklady:

  • prehliadač, ktorý používate, vám môže umožňovať kontrolovať súbory cookie alebo iné typy lokálneho úložiska údajov,
  • vaše mobilné zariadenie vám umožňuje vybrať si, ako a či sa s nami budú zdieľať vaša presná poloha, fotky a ďalšie údaje.

     
  • Ako a kedy zdieľame informácie

    Verejný obsah, ktorý publikujete, ako sú napríklad vami vytvorené nástenky a piny, a verejné profilové údaje, ktoré nám poskytnete, môže vidieť ktokoľvek. V závislosti od toho, kde žijete, môžeme tieto verejné informácie sprístupniť aj prostredníctvom tzv. rozhraní API (technický spôsob rýchleho zdieľania informácií). Partner napríklad môže pomocou rozhrania API Pinterestu sledovať, aké sú jeho najpopulárnejšie piny alebo ako sa jeho piny zdieľajú na Pintereste. Ďalej zdieľame kategórie vyššie opísaných údajov:

  • S ďalšími službami podľa vašich pokynov. Ak sa napríklad rozhodnete prepojiť svoj účet na Pintereste so službami tretích strán alebo keď publikujete obsah na Pintereste v týchto službách, dáte nám tým pokyn na sprístupnenie určitých informácií týmto službám. Autori nám môžu dať pokyn na zdieľanie informácií s inzerentmi alebo inými partnermi pre platené prejavy záujmu.
  • Zdieľame údaje na reklamné a súvisiace účely vrátane zobrazovania reklám týkajúcich sa Pinterestu v službách tretích strán a pomoci inzerentom s pochopením toho, ako sa reklamám na Pintereste darí.  Keď vyplníte formulár reklamy cielenej na potenciálnych zákazníkov, budeme tieto informácie zdieľať s inzerentom tak, ako je to uvedené vo formulári.
  • S dodávateľmi, ktorých využívame na spracovanie údajov v našom mene, na základe našich pokynov a na účely opísané v týchto pravidlách ochrany súkromia. Údaje zdieľame napríklad s bezpečnostnými poradcami, aby sme mohli lepšie identifikovať spam. Určité údaje, ktoré získame, môžu dodávatelia zhromažďovať v našom mene.
  • S orgánmi výkonnej moci, štátnymi agentúrami alebo inými stranami v súlade so zákonom. Môžeme napríklad dostávať žiadosti o informácie o účte od orgánov výkonnej moci, ako je polícia alebo súdy. Informácie sprístupníme v reakcii na takéto žiadosti len v prípade, že je to podľa nás nutné na dodržanie zákona, nariadenia alebo zákonnej požiadavky, ochranu bezpečnosti, práva alebo majetku verejnosti, akejkoľvek osoby alebo Pinterestu, prípadne zisťovanie a riešenie podvodov či bezpečnostných alebo technických problémov alebo predchádzanie týmto podvodom a problémom. Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako reagujeme na žiadosti orgánov výkonnej moci, prečítajte si naše usmernenia pre poskytovanie informácií orgánom výkonnej moci.
  • S našou skupinou spoločností vrátane dcérskych spoločností a pridružených spoločností, ktoré máme v úplnom vlastníctve. V prípade zapojenia sa do fúzie, akvizície, konkurzu, rozpustenia, reorganizácie alebo podobnej transakcie alebo konania, ktoré zahŕňa prenos informácií opísaných v týchto pravidlách ochrany súkromia, by sme vaše informácie poskytli strane zapojenej do takéhoto procesu (napríklad potenciálnemu kupujúcemu).
  • Prenos vašich informácií

    Pinterest je služba dostupná na celom svete. Používaním našich produktov alebo služieb nás oprávňujete na prenos a uchovávanie vašich informácií mimo vašej domovskej krajiny (vrátane Spojených štátov) na účely uvedené v týchto pravidlách. Ochrana súkromia a práva úradov na prístup k vašim osobným údajom v týchto krajinách sa môžu líšiť od práv vo vašej domovskej krajine.

    Ak žijete v EHP, Švajčiarsku alebo Spojenom kráľovstve, podnikáme ďalšie kroky súvisiace s prenosmi údajov. Informácie spravované spoločnosťou Pinterest Europe Limited budú prevedené alebo prenesené do, prípadne uchovávané a spracované v USA alebo iných krajinách mimo miesta, kde žijete, na účely opísané v týchto pravidlách. Upozorňujeme, že tieto prenosy údajov sú nevyhnutné na poskytovanie služieb uvedených v našich zmluvných podmienkach a na zabezpečenie globálnej prevádzky.  

    Keďže Pinterest je celosvetová služba, osobné údaje rezidentov EHP, Švajčiarska a Spojeného kráľovstva môžeme previesť do krajiny mimo EHP, Švajčiarsko alebo Spojeného kráľovstva. Ak údaje prenášame z EHP, Švajčiarska alebo Spojeného kráľovstva do krajiny, ktorá neposkytuje dostatočnú úroveň ochrany, urobíme tak iba na základe príslušných záruk ochrany vašich údajov.

    Záruky, na ktoré sa spoliehame pri zaistení vašich údajov, využívajú výhody zodpovedajúcej úrovne ochrany a zahŕňajú:  

    • Rozhodnutia o primeranosti. Ide o rozhodnutia vydané Európskou komisiou podľa článku 45 nariadenia GDPR (alebo ekvivalentné rozhodnutia podľa iných zákonov), ktoré uznávajú, že krajina ponúka primeranú úroveň ochrany údajov. Vaše údaje prenášame podľa postupu opísaného v časti „Ako používame údaje, ktoré zhromažďujeme“ do niektorých krajín s týmito rozhodnutiami o primeranosti, ako sú krajiny uvedené tu; alebo 
    • Štandardné zmluvné doložky („ŠZD“). Európska komisia schválila zmluvné doložky podľa článku 46 nariadenia GDPR, ktorý umožňuje spoločnostiam v EHP prenášať údaje mimo EHP. Tieto doložky (a ich schválené ekvivalenty pre Spojené kráľovstvo a Švajčiarsko) sa označujú ako štandardné zmluvné doložky. Na štandardné zmluvné doložky, ktoré sú opísané v časti „Ako používame údaje, ktoré zhromažďujeme“, sa spoliehame pri určitých subjektoch v našej skupine spoločností a tretích stranách v krajinách bez rozhodnutia o primeranosti. 
    • Aj keď sa prevody do krajín, ktoré nemajú rozhodnutie o primeranosti, obvykle uskutočňujú na základe ŠZD, za určitých okolností sa môžu prevody uskutočniť aj na základe výnimiek v rámci zákona o ochrane osobných údajov. Ide napríklad o zdieľanie s orgánmi výkonnej moci v naliehavých situáciách, keď zistíme, že je ohrozený život osoby. 

    Pre každý prenos údajov tiež identifikujeme a používame ďalšiu ochranu. Používame napríklad:

    • technickú ochranu ako napríklad šifrovanie a pseudonymizáciu; a 
    • pravidlá a procesy, ktoré môžu spochybniť neprimerané alebo nezákonné žiadosti orgánov štátnej moci.

    Ak chcete získať kópiu týchto rozhodnutí o primeranosti alebo ŠZD, kontaktujte nás prostredníctvom podrobností uvedených v časti Kontaktujte nás nižšie.
     

    Ako dlho uchovávame vaše informácie

    Vaše údaje uchovávame len tak dlho, ako je to potrebné na poskytovanie Pinterestu a plnenie účelov uvedených v týchto pravidlách. Keď už nebudeme potrebovať vaše údaje a nebude potrebné, aby sme ich uchovávali v súlade s našimi zákonnými alebo predpísanými povinnosťami, odstránime ich z našich systémov alebo ich depersonalizujeme, aby sme vás pomocou nich nemohli identifikovať.

    Ak žijete v EHP, Spojenom kráľovstve alebo Švajčiarsku, tu sú ďalšie informácie o našich postupoch uchovávania údajov: Vaše údaje uchovávame iba v prípade, že sú nevyhnutné na účely uvedené v týchto pravidlách ochrany súkromia, ktoré zahŕňajú poskytovanie našich služieb, alebo na iné oprávnené účely, ako je napríklad dodržiavanie zákonných povinností, presadzovanie a prevencia porušovania našich podmienok, boj proti spamu alebo ochrana našich práv, majetku a používateľov. Obdobia uchovávania údajov sa určujú podľa konkrétneho prípadu. Informácie o účte, ako je napríklad vaše meno, e‑mailová adresa a heslo, uchovávame, kým váš účet existuje, pretože ich potrebujeme na prevádzkovanie vášho účtu.

     

    Naše pravidlá týkajúce sa informácií o deťoch

    Deti mladšie ako 13 rokov nesmú používať Pinterest. Ak žijete v štáte alebo krajine, kde platí požiadavka na vyšší vek, môžete služby používať, iba ak ste dosiahli vek, v ktorom môžete poskytnúť svoj súhlas so spracovaním údajov. Ďalšie informácie nájdete v Centre pomoci.

    Ako tieto pravidlá meníme

    Tieto pravidlá môžeme z času na čas zmeniť a ak k tomu dôjde, akékoľvek zmeny zverejníme na tejto stránke. Ak budete Pinterest ďalej používať aj po vykonaní týchto zmien, budú sa na vás vzťahovať nové pravidlá. Ak sú zmeny významné, môžeme na ne upozorniť dôraznejšie, napríklad vám pošleme e‑mail.

     

    Kontaktujte nás

    Najlepší spôsob, ako sa s nami skontaktovať alebo uplatniť vyššie uvedené možnosti, je použiť Centrum pomoci. Ak žijete v Spojených štátoch, zodpovednosť za vaše informácie nesie spoločnosť Pinterest, Inc. Spoločnosť Pinterest Inc. môžete kontaktovať na adrese 651 Brannan Street, San Francisco, CA 94107, USA.

    Môžete tiež kontaktovať nášho referenta pre ochranu osobných údajov.

    Dátum účinnosti: 1. augusta 2023