Personvern

Sammendrag av endringer
  • Vi har lagt til mer informasjon om dataene vi samler inn, og hvordan de brukes. Vi har også innført en ny metode for å kontrollere om de brukes til rapporter om annonseresultater.

    Vi har lagt til ny informasjon for brukere som er bosatt i California.

Takk for at du bruker Pinterest!
  • Vårt mål er å gi alle brukere inspirasjonen de trenger for å skape en ideell tilværelse. For å gjøre det viser vi deg personlig innhold og annonser vi tror du er interessert i, basert på informasjon vi samler inn fra deg og tredjeparter. Vi bruker informasjon om deg bare i tilfeller der vi har et solid juridisk grunnlag for å gjøre det.

    Vi har utformet disse personvernreglene for å hjelpe deg å forstå hvilken informasjon vi samler inn, hvordan vi bruker den og hvilke valg du har i den forbindelse. Siden vi er et internettselskap, kan noen av begrepene nedenfor være litt tekniske, men vi har gjort vårt beste for å forklare ting på en enkel og tydelig måte. Du er selvsagt velkommen til å sende oss spørsmål og kommentarer om disse retningslinjene.

Vi samler inn informasjon på ulike måter
  • 1. Når du gir oss informasjon eller tillatelse til å hente den.

    Når du registrerer deg for Pinterest, deler du frivillig visse opplysninger om deg selv. blant annet navn, e-postadresse, telefonnummer, bilder, Pins, kommentarer og annen informasjon du gir til oss. Du kan også velge å dele den nøyaktige posisjonen din via innstillingene på enheten eller via bilder. Vi bruker IP-adressen din til å finne en omtrentlig posisjon selv om du velger å ikke dele den nøyaktige posisjonen din. Du kan også dele andre opplysninger om deg selv, som kjønn, alder og foretrukket språk.
        
    Hvis du knytter kontoen din hos Facebook, Google eller andre tredjeparter til Pinterest, bruker vi informasjon fra den (for eksempel om vennene eller kontaktene dine) for å gi deg en bedre opplevelse på Pinterest. Dette avhenger av innstillingene og retningslinjene for personvern for de ulike kontoene.

    2. Vi får også teknisk informasjon når du bruker Pinterest

    Når du bruker et nettsted, en mobilapp eller andre internettjenester, blir visse opplysninger om aktivitetene dine på internett og elektroniske nettverk automatisk opprettet og loggført. Det gjelder også når du bruker Pinterest. Her er noen typer informasjon vi samler inn:

    • Data fra loggen/historikken din. Når du bruker Pinterest, registrerer serverne våre informasjon («loggdata»), inkludert informasjon som nettleseren din sender automatisk når du besøker et nettsted, eller informasjon som mobilen din sender automatisk når du bruker den. Disse loggdataene omfatter IP-adressen din (som vi bruker til å finne ut cirka hvor du er), adressen til og aktiviteten din på nettsteder som har Pinterest-funksjoner (for eksempel «Lagre»-knappen – du finner mer informasjon om den nedenfor), søk du gjør, hvilken nettleser du bruker, og hvilke innstillinger den har, datoen og klokkeslettet for forespørselen din, hvordan du har brukt Pinterest, data fra informasjonskapsler og data om enheten din. Du kan finne ut mer om loggdataene vi samler inn, her.
    • Data fra informasjonskapsler. Vi bruker også informasjonskapsler («cookies») eller lignende teknologier for å hente inn loggdata. Informasjonskapsler er små tekstfiler som datamaskinen din sender oss hver gang du besøker nettstedet vårt, og informasjonen er unik for Pinterest-kontoen din. Når vi bruker informasjonskapsler eller andre lignende teknologier, bruker vi øktbaserte informasjonskapsler (som bare varer til du lukker nettleseren) eller vedvarende informasjonskapsler (som varer helt til nettleseren din sletter dem, eller du sletter dem manuelt). Vi bruker informasjonskapsler blant annet til å lagre språket du foretrekker og andre innstillinger, så du slipper å velge dette hver gang du besøker Pinterest. Noen av informasjonskapslene vi bruker, er knyttet til Pinterest-kontoen din (inkludert informasjon om deg, som e-postadressen du ga oss) mens andre ikke er det. For mer detaljert informasjon om hvordan vi bruker informasjonskapsler, kan du lese våre Retningslinjer for informasjonskapsler.
    • Informasjon om enheten du bruker. I tillegg til loggdata samler vi inn informasjon om hvilken enhet du bruker når du er på Pinterest, inkludert enhetstype, operativsystem, innstillinger, unike enhetsidentifikatorer og krasjdata. Vi bruker disse for å forstå hvorfor noe av og til går galt.
    • Data og avledede data fra klikkstrømmen din. Når du er på Pinterest, bruker vi aktiviteten din – for eksempel hvilke Pins du klikker på, tavler du oppretter, og teksten du skriver i kommentarer eller beskrivelser – sammen med opplysningene du oppga da du registrerte deg, og opplysninger fra partnerne og annonsørene våre til å utlede data om deg og preferansene dine. Hvis du for eksempel oppretter en tavle om reiser, utleder tar vi kanskje det som et tegn på at du er glad i å reise. Vi kan også utlede informasjon om utdannelsen og yrkeserfaringen din basert på aktiviteten din når du knytter kontoen din til kontoer du har hos tredjeparter som Facebook og Google.

    3. Våre partnere og annonsører deler informasjon med oss

    Vi får også informasjon om deg og nettaktiviteten din utenfor Pinterest, fra tilknyttede selskaper, annonsører, samarbeidspartnere og andre tredjeparter som vi arbeider med. For eksempel:

    • Noen nettsteder eller apper bruker Pinterest-funksjoner som «Lagre»-knappen – eller kanskje du selv har installert den i nettleseren din. I så fall samler vi inn loggdata fra disse nettstedene eller appene. Du kan finne ut mer om disse funksjonene i brukerstøtten.
    • Annonsører på nett (eller tredjeparter) deler informasjon med oss for å måle, rapportere om eller forbedre resultatene til annonser på Pinterest, eller for å finne ut hva slags annonser de skal vise deg på eller utenfor Pinterest. Dette inkluderer informasjon om besøkene du gjør på nettstedet til en annonsør, eller kjøp du har gjort der – eller informasjon fra en tredjepart om hva du er interessert i, noe som vi kan bruke til å vise deg relevante annonser. Finn ut mer om hva slags informasjon annonsører eller andre tredjeparter deler med oss.

    Dette gjør vi med informasjon vi henter inn

    Vi forplikter oss til å vise deg innhold som er relevant, interessant og tilpasset deg. Til dette formålet bruker vi opplysningene dine for å levere tjenesten vår samt å gi deg en bedre opplevelse, blant annet ved å:

    • Identifisere deg når du bruker Pinterest.
    • Anbefale Pins, tavler, emner eller kategorier du kanskje liker, basert på aktiviteten din på Pinterest. Eksempel: Hvis vi ser at du er interessert i matlaging, kan vi foreslå matrelaterte Pins og tavler eller andre Pinterest-brukere som vi tror du kan like – eller vi kan vise deg matrelaterte annonser.
    • Svare på dine spørsmål eller kommentarer.

    Vi har en legitim interesse i å bruke informasjonen din på disse måtene. Det er grunnleggende for det vi gjør hos Pinterest, og nødvendig for å gjøre Pinterest og Pinterest-funksjonene relevante og personlig tilpassede for deg. 

    Vi har også en legitim interesse i å gjøre Pinterest til et trygt sted og forbedre produktfunksjonene våre, slik at du kan fortsette med å finne inspirasjon på Pinterest. Vi drar begge nytte av det når vi bruker informasjon om deg til følgende:

    • Forslag om andre brukere som har lignende interesser. Eksempel: Hvis du følger tavler om interiørdesign, kan vi foreslå interiørdesignere du kanskje vil like.
    • Hjelp til vennene og kontaktene dine, slik at de kan finne deg på Pinterest – såfremt du godtar dette i innstillingene. Eksempel: Hvis du registrerer deg ved å bruke Facebook-kontoen din, kan vi hjelpe vennene dine på Facebook med å finne deg på Pinterest første gang de registrerer seg på Pinterest. Eventuelt kan folk søke etter e-postadressen din for å finne kontoen din på Pinterest.
    • Samarbeid med myndighetene/ordensmakten for å gjøre Pinterest til et trygt nettsted. Av og til får vi forespørsler om Pinterest-kontoer fra politi, domstoler eller andre myndighetsorganer. For å finne ut mer om hvordan vi svarer på slike forespørsler, kan du lese våre Retningslinjer for myndigheter/ordensmakt.
    • Gjennomgang av meldingene dine på Pinterest for å oppdage aktiviteter som utgjør en sikkerhetsrisiko for deg, fellesskapet vårt og/eller andre samfunnsborgere.
    • Analyser og undersøkelser av hvem som bruker Pinterest, og hva de gjør der. Eksempel: Ved å logge hvor ofte folk bruker to forskjellige versjoner av en funksjon på Pinterest, kan vi forstå hvilken versjon som er best.
    • Forbedring av Pinterest for å kunne tilby nye funksjoner.
    • Annonsering av Pinterest-produkter og -tjenester til deg på andre nettsteder. Du kan velge at vi ikke kan dele informasjonen din med andre nettsteder for å tilpasse disse annonsene til deg, som beskrevet i delen «Valg du har om informasjonen din» nedenfor.
    • Sending av oppdateringer (for eksempel når spesifikke aktiviteter inntreffer på Pinterest, som lagringer eller kommentarer) og nyheter via e-post eller pushvarsler (avhengig av innstillingene dine). Eksempel: Vi sender ut ukentlige oppdateringer med Pins vi tror du kan like. Du kan velge å slutte å få slike varsler ved å oppdatere innstillingene.

    Vi ønsker å genere inntekter til Pinterest og har derfor en legitim interesse i å vise deg annonser som både er relevante, interessante og personlige. Derfor bruker vi informasjonen vi samler inn, til følgende:

    • Beslutninger om hvilke annonser vi skal vise deg. Eksempel: Hvis du viser interesse for fjelltelt på Pinterest, kan vi vise deg annonser for andre utendørsprodukter. Vi tilpasser innholdet i annonsene vi viser vi deg, ved å kartlegge interessene dine basert på aktiviteten din både på nettstedet vårt og andres nettsteder, og vi bruker også informasjon vi får fra dem som annonserer på Pinterest, og fra andre tredjeparter. I tilfeller der vi bruker informasjonskapsler til å identifisere dine interesser utenom vårt eget nettsted, henter vi inn samtykke der det kreves. Hvis annonsepartnere eller andre tredjeparter deler informasjon om deg med oss, stoler vi på samtykket de skal ha fått fra deg.
    • Informasjon til annonsepartnerne våre om hvordan annonsene deres gjør det på Pinterest, og hvordan de kan bli bedre. Noe av denne informasjonen er akkumulert. Eksempel: Vi kan fortelle en annonsør at en viss prosentdel av dem som har sett en annonse, har klikket seg videre til annonsørens nettsted. Andre ganger er denne informasjonen ikke akkumulert. Eksempel: Vi kan fortelle en annonsør at én promotert Pin har blitt lagret av bestemte personer. Du finner mer informasjon om annonserapportering ved å gå til brukerstøtten.

    Vi har en legitim interesse i å bruke informasjonen vi samler inn om nettaktiviteten din utenom Pinterest, for å tilpasse Pinterest-opplevelsen din best mulig. Eksempel: Hvis du besøker nettsteder som selger elektriske gitarer, kan vi foreslå gitar-Pins for deg. Hver gang vi registrerer hva du er interessert i, via informasjonskapsler, henter vi inn de samtykker som kreves. For å finne ut mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler, kan du lese våre Retningslinjer for informasjonskapsler.

    I tillegg til de spesifikke forholdene nevnt ovenfor, kan vi bruke informasjon – bare med ditt samtykke – til det følgende:

    • Tillatelse til å søke med bilder. Eksempel: Hvis du tar et bilde av sko eller møbler du liker, kan du be oss å vise lignende produkter. Du kan selv velge om denne innstillingen skal være aktivert, i innstillingene til operativsystemet på enheten din.
    • Utsending av markedsføringsmateriale via e-post, tekstmelding, pushvarsling eller telefon, avhengig av innstillingene du har for kontoen din eller operativsystemet ditt. Hver gang vi sender deg markedsføringsmateriale, gir vi deg muligheten til å avslutte abonnementet.
    • Identifisering av den nøyaktige posisjonen din og tilpasning av innholdet vi viser deg. Hvis vi for eksempel vet at du er i nærheten av en butikk, kan vi vise deg Pins fra butikken, som kanskje kan være av interesse for deg. Du kan selv velge om du vil dele stedsinformasjon, i innstillingene til operativsystemet på enheten din.
    • Informasjon til annonsepartnerne våre om hvordan annonsene deres gjør det, ved bruk av Pinterest-taggen. Pinterest-taggen (noen linjer med kode som annonsører legger ut på nettstedene sine) gir oss og annonsepartnerne våre innsikt i personers aktivitet på annonsepartnernes nettsteder etter at de har sett annonser på Pinterest. Du finner mer informasjon om Pinterest-taggen i brukerstøtten.

    Vi baserer oss også på samtykket ditt i tilfeller der vi bruker informasjonskapsler for å utføre følgende:

    • Identifisering av deg på tvers av forskjellige nettleserøkter. Dette betyr at hvis du logger inn på Pinterest fra telefonen (eller en annen enhet), husker vi at du faktisk er deg – og du slipper å oppgi innloggingsdetaljer hver eneste gang du besøker Pinterest.
    • Visning av annonser du kanskje er interessert i. Vi bruker informasjonskapsler for å identifisere interessene dine, basert på nettaktiviteten din utenom Pinterest. Vi gjør det for brukere som allerede bruker Pinterest, og for nye brukere, og det hjelper oss med å tilpasse hvordan du kommer i gang på Pinterest.

    Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvilke valg du har i den forbindelse, i Pinterests retningslinjer for informasjonskapsler.

Overføring av informasjon om deg
  • Pinterest er en verdensomspennende tjeneste. Ved å bruke Pinterest gir du oss tillatelse til å lagre informasjon utenfor hjemlandet ditt, inkludert i USA, til formål som er beskrevet i disse retningslinjene. Personvernregler og myndighetenes rett til å få tilgang til informasjon om deg er nødvendigvis ikke de samme som i hjemlandet ditt.

    I delen for EØS-innbyggere kan du finne ut mer om dataoverføringer til og fra EØS-området.

Valg du har om informasjonen din
  • Målet vårt er å gi deg enkle og meningsfulle valg om personlig informasjon vi får om deg. Hvis du har en Pinterest-konto, er mange av disse kontrollmulighetene innebygget i Pinterest eller i innstillingene dine. For eksempel kan du:

    • Endre informasjon i profilen din når som helst, bestemme om profilen skal være tilgjengelig for søkemotorer og velge om andre kan finne Pinterest-kontoen din ved hjelp av e-postadressen din.
    • Koble Pinterest-kontoen din til og fra andre tjenester (f.eks. Facebook, Google og Twitter). Du kan også velge om du vil publisere Pinterest-aktiviteten din på andre tjenester (f.eks. Facebook).
    • Endre innstillingene for hemmelige tavler. Hemmelige tavler er synlige for deg og alle andre som samarbeider om tavlen – og alle samarbeidspartnere kan velge å gjøre tavlen tilgjengelig for andre. Eksempel: En samarbeidspartner kan invitere andre til tavlen, gjøre tavlen tilgjengelig i en app som brukes til Pinterest, eller ta et bilde fra tavlen og sende det til venner.
    • Velge om du vil at Pinterest skal tilpasses deg med informasjon fra andre nettsteder og apper. Hvis du har en Pinterest-konto og vil kontrollere hvordan eksterne data brukes til å skreddersy opplevelsen din, kan du gå til innstillingene og oppdatere alternativene under «Personalisering».
    • Velge om Pinterest-annonser som vises til deg på andre plattformer, nettsteder eller apper, skal tilpasses ved hjelp av opplysninger om kontoaktivitetene dine. Du kan styre det ved å oppdatere valgene under «Personalisering» i innstillingene.
    • Velge om Pinterest kan dele informasjon om aktiviteten din på Pinterest for å generere rapporter om annonseresultater. Du kan kontrollere dette ved å gå til innstillingene og oppdatere valgene under «Personalisering».
    • Stenge kontoen din når som helst. Når du stenger kontoen din, deaktiverer vi den, fjerner alle Pins og tavler du har på Pinterest, og sletter kontodataene.

    Vi støtter også innstillinger som «Begrens annonsesporing» i iOS, «Personlig tilpassede annonser» på Android-enheter og Do Not Track (Ikke spor) i nettlesere. Finn ut mer om hvordan Do Not Track påvirker innsamlingen og bruken vår av data som er samlet inn utenfor Pinterest.

    Du har også flere valg tilgjengelig via enheten eller programvaren du bruker når du er på Pinterest. For eksempel:

    • I nettleseren du bruker, kan du styre både informasjonskapsler og andre typer lokal datalagring.
    • Mobilenheten din lar deg velge hvordan og om du vil sende oss nøyaktige posisjon, bilder, kontakter og andre data.

    Finn ut mer om disse valgene i informasjonen fra leverandørene av enheten din eller programvaren du bruker.

     

Hvordan og når deler vi informasjon?
  • Alle kan se offentlige tavler og Pins du oppretter, og profilinformasjon du oppgir til oss. Vi gjør også denne informasjonen offentlig tilgjengelig gjennom det som kalles API-er (enkelt sagt, en teknisk metode for å dele informasjon raskt). Eksempel: Ved hjelp av Pinterests API kan våre partnere studere hvilke av sine Pins som er mest populære, og hvordan de blir delt på Pinterest. Vi deler også informasjon om deg med:

    • Andre tjenester, slik at du kan registrere deg for og logge på Pinterest, samt når du knytter Pinterest-kontoen din til slike tjenester – for eksempel Facebook eller Google – eller når du publiserer Pinterest-innholdet ditt hos dem. Hvis du for eksempel velger å publisere Pinsene dine på Facebook eller Twitter, deles informasjonen om det aktuelle innholdet med Facebook eller Twitter.
    • Tjenester vi bruker for å markedsføre Pinterest til deg på andre nettsteder og apper enn Pinterest, f.eks. Facebook Ads, Google Marketing Platform, Microsoft Advertising, LinkedIn Advertising, The Trade Desk og andre, fra tid til annen. Du kan velge bort deling med slike annonsetjenester, i innstillingene.
    • Annonsører på nett, og tredjeparter vi eller de bruker til å overvåke eller forbedre gjennomførelsen og resultatene av annonser eller innhold på nettsider og i apper (for eksempel gjennom Google Analytics). Dette inkluderer at vi viser hvilke Pins eller annonser du har blitt vist på Pinterest og hvorvidt eller hvordan du ble engasjert i slike Pins eller annonser, eller annen informasjon om aktiviteten din på Pinterest. Finn ut mer om hvordan vi deler informasjon med annonsører på nett. Gå til brukerstøtten vår for å finne ut mer om tredjeparter som analyserer annonseresultatene.
    • Tredjepartselskaper, tjenesteleverandører eller enkeltpersoner som vi bruker til å behandle informasjon på våre vegne, basert på våre instruksjoner og til de formålene som er beskrevet i disse retningslinjene for personvern. Vi deler for eksempel data med sikkerhetskonsulenter for å hjelpe oss med å bli bedre til å identifisere nettsøppel. Noe av informasjonen vi tilegner oss, kan være samlet inn av tredjepartsleverandører på vegne av oss.
    • Rettsinstanser eller myndigheter. Vi deler bare informasjon hvis vi mener at delingen er nødvendig for å overholde en lov, forskrift eller rettslig forespørsel; for å beskytte sikkerhet, rettigheter eller offentlig eiendom, enkeltpersoner, eller Pinterest; eller for å oppdage, forhindre eller på annen måte håndtere bedrageri, sikkerhetsspørsmål eller tekniske problemer.
    • Pinterests heleide datterselskaper og tilknyttede selskaper. Hvis vi blir en del av en fusjon, et oppkjøp, en konkurs, en oppløsning, en reorganisering, eller lignende transaksjoner eller prosesser som innebærer overføring av informasjonen som er beskrevet i disse personvernreglene, kommer vi til å dele informasjonen med eventuelle parter som er involvert i slike prosesser (for eksempel en potensiell kjøper).
Hvor lenge beholder vi informasjon om deg?
  • Vi beholder informasjonen om deg bare så lenge vi trenger den for at du skal kunne bruke Pinterest, og for å kunne oppfylle formålene som er beskrevet i disse retningslinjene. Dette er også tilfelle for dem vi måtte dele informasjonen med, og som eventuelt utfører tjenester på vegne av oss. Når vi ikke lenger trenger å bruke informasjonen om deg, og det er ikke nødvendig for oss å beholde den for å overholde våre lovmessige forpliktelser, kommer vi enten til å fjerne den fra våre systemer eller anonymisere den, slik at vi ikke lenger kan identifisere deg.

Våre retningslinjer for informasjon om barn
  • Barn under 13 år har ikke tillatelse til å bruke Pinterest. Hvis du er basert i EØS, kan du bare bruke Pinterest hvis du er over en alder der du kan gi samtykke til databehandling i henhold til lovene i landet ditt. Hvis du er en forelder som finner ut at barnet ditt bruker Pinterest mot din vilje, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss.

Dine alternativer
  • Du har flere alternativer når det gjelder informasjonen vi har om deg. For å benytte deg av disse alternativene kan du gå til kontoinnstillingene, og hvis du fortsatt trenger hjelp, kan du gå til brukerstøtten vår.

    • Be om tilgang til informasjonen vi samler inn og oppbevarer om deg. Vi deler vanligvis denne informasjonen med deg i løpet av 30 dager etter at du har bedt oss om det via brukerstøtten.
    • Få informasjon om deg rettet eller slettet. Du kan oppdatere informasjonen i profilen din eller slette dataene dine ved å stenge kontoen.
    • Motsett deg at vi behandler informasjonen din. Du kan be oss om å slutte å bruke informasjon om deg, inkludert når vi bruker informasjonen til markedsføring via e-post eller pushvarsler. Hvis du velger å ikke motta markedsføring fra oss, kan vi fortsatt sende deg oppdateringer om kontoen din, for eksempel når andre brukere kommenterer på Pinsene dine.
    • Få informasjon du har gitt oss om deg, sendt til en annen organisasjon, i tilfeller der vi oppbevarer informasjon om deg med ditt samtykke eller for å oppfylle en avtale vi har med deg, hvis det er teknisk mulig for oss.
    • Be om flere detaljer om opplysningene vi samler inn, og hvordan og hvorfor vi bruker og deler dem.

    Vi behandler deg ikke annerledes enn andre hvis du velger å gjøre bruk av valgmulighetene knyttet til personopplysningene dine. Vi forsøker å være tydelige på hvilke valgmuligheter du har, og konsekvensene av å benytte enkelte av disse. Kontakt oss hvis du har spørsmål.
     

Innbyggere i EØS-området
  • Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler data, kan du kontakte den behandlingsansvarlige, som er Pinterest Europe Ltd. Dette er et irsk selskap med registrert adresse Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irland. Du kan også kontakte Pinterests Data Protection Officer.Hvis du mener at vi ikke har overholdt gjeldende lover om datavern, har du rett til å klage til Data Protection Commission i Irland eller lokale tilsynsmyndigheter.

    Vi vil også dele litt mer informasjon om hvordan vi kan overføre personopplysninger om EØS-innbyggere:

    Pinterest overholder EU-US Privacy Shield-rammeverket, som er fremsatt av USAs Department of Commerce og omhandler innsamling, bruk og oppbevaring av personopplysninger som overføres fra EU til USA. Pinterest har sertifisert til USAs Department of Commerce at vi overholder prinsippene i Privacy Shield. Ved konflikt mellom vilkårene i disse retningslinjene for personvern og prinsippene i Privacy Shield, gjelder prinsippene i Privacy Shield. Du kan finne ut mer om Privacy Shield-programmet og se sertifiseringen vår på nettstedet for Privacy Shield.

    Når det gjelder alle overføringer av informasjon fra europeiske land til USA, er Pinterest sertifisert i henhold til Privacy Shield og følger prinsippene der. Du finner en liste over deltakerne i Privacy Shield på nettstedet for Privacy Shield.

    I tilfeller der vi deler informasjon vi mottar under Privacy Shield med tredjeparter, er vi ansvarlig for å sørge for disse tredjepartene overholder Privacy Shield, med mindre vi kan bevise vi ikke er ansvarlig for eventuell skade som er forvoldt.

    Pinterest forplikter seg til å løse klager om innsamlingen eller bruken vår av personopplysningene dine i samsvar med prinsippene i Privacy Shield . Hvis du har spørsmål eller klager forbundet med retningslinjene våre for Privacy Shield og du er bosatt i et EØS-land, bør du først kontakte oss her. Videre har Pinterest forpliktet seg til å videresende uløste Privacy Shield-klager til JAMS Arbitration and Mediation Services, som er en alternativ tvisteløsningstjeneste som holder til i USA. Hvis du ikke mottar noen bekreftelse på at vi har mottatt klagen din innen rimelig tid, eller hvis du ikke er fornøyd med hvordan vi har løst klagen, kan du ta kontakt eller gå til nettstedet til JAMS for å få mer informasjon eller for å klage. Tjenestene fra JAMS tilbys uten noen kostnader for deg. I visse tilfeller, og hvis tvisteløsningsprosessen fortsatt ikke løser problemet, kan enkeltpersoner i EØS ta saken videre til voldgiftsretten gjennom fremgangsmåten som er beskrevet på nettstedet for Privacy Shield. Pinterest er også underlagt håndhevingsmyndigheten til amerikanske Federal Trade Commission (FTC).

    I tilfeller der vi overfører informasjon fra EØS til et land som ikke gir en tilstrekkelig grad av beskyttelse, vil vi bare gjøre det etter å ha iverksatt nødvendige tiltak for å beskytte informasjonen om deg, som standard avtalebestemmelser eller Privacy Shield-sertifisering .

Innbyggere i California
  • California Consumer Privacy Act (CCPA) krever at vi opplyser om hvilke kategorier av personopplysninger vi samler inn, hvordan vi bruker dem, hvilke kategorier kilder vi samler inn personopplysninger fra, og hvilke tredjeparter vi deler dem med, som vi har forklart ovenfor.

    I løpet av de siste tolv månedene har vi samlet inn personopplysninger fra deg, enhetene dine, partnerne våre, tredjeparter og kildekategorier som ellers er beskrevet i retningslinjene for personvern.

    Vi er også forpliktet til å opplyse om rettighetene innbyggere i California har i henhold til loven i California. Du kan utøve de følgende rettighetene:

    • Retten til kunnskap og tilgang. Du kan sende inn en verifiserbar forespørsel om informasjon vedrørende (1) kategoriene personopplysninger vi samler inn, bruker eller deler, (2) for hvilke formål vi samler inn eller bruker de ulike kategoriene personopplysninger, (3) kildekategorier vi samler inn personopplysninger fra, og (4) spesifikke personopplysninger vi har samlet inn om deg.
    • Retten til samme service. Vi behandler deg ikke annerledes enn andre selv om du gjør bruk av personvernrettighetene dine.
    • Retten til sletting. Du kan sende inn en verifiserbar forespørsel om å stenge kontoen din, og i så fall sletter vi personopplysningene vi har samlet inn om deg.

    Vi selger ikke brukernes personopplysninger.

    Du finner mer informasjon om disse rettighetene under «Valg du har om informasjonen din» ovenfor, og for å benytte deg av dem kan du gå til brukerstøtten vår eller kontakte oss på privacy-support [at] pinterest.com. For å verifisere eventuelle forespørsler må du kanskje logge på kontoen din eller svare på en forespørsel om e-postverifisering.

    Vi samler inn de følgende kategoriene personopplysninger, og i løpet av de siste 12 månedene har vi videreformidlet disse kategoriene personopplysninger for bedriftsformål til samarbeidspartnere, tjenesteleverandører og tredjeparter:

    • Identifikatorer, for eksempel navn, brukernavn, e-postadresser, telefonnumre, unike enhetsidentifikatorer og IP-adresser
    • Personlig karakteristikk som er beskyttet ved lov, for eksempel kjønn og alder
    • Kommersiell informasjon, for eksempel utførte kjøp og betalingsinformasjon
    • Informasjon om aktivitet på Internett eller elektroniske nettverk, for eksempel informasjon om enheten din og bruken din av tjenestene våre
    • Data om geografisk posisjon, der dette deles via enhetsinnstillinger eller bilder
    • Elektronisk, visuell eller lignende informasjon, for eksempel profilbilder og andre bilder
    • Informasjon om yrke eller ansettelsesforhold, der Pinterest-kontoer er tilknyttet andre kontoer
    • Slutninger vi trekker eller kommer frem til om brukere, for eksempel interesser eller preferanser
    • Annen informasjon brukerne legger inn, for eksempel biografi, Pins og kommentarer

    Vi bruker og videreformidler slik informasjon for bedriftsformålene som er beskrevet i disse retningslinjene, deriblant for å kontrollere tjenesten vår, finne sikkerhetsrelaterte hendelser, forhindre svindel, feilsøke og reparere feil, vedlikeholde brukernes kontoer, levere kundeservice, behandle eller levere bestillinger, utføre forskning, utvikling og andre aktiviteter for å forbedre tjenesten vår, vise annonser, markedsføre tjenestene våre og forstå hvordan brukerne bruker tjenestene våre.

Hvordan vi gjør endringer i disse retningslinjene
  • Vi kan endre disse retningslinjene fra tid til annen, og hvis vi gjør det, legger vi ut endringene på denne nettsiden. Hvis du fortsetter å bruke Pinterest etter at endringene er i trådt i kraft, samtykker du til de nye retningslinjene. Hvis endringene er betydelige, kan vi gi deg tydeligere beskjed, eller be om ditt formelle samtykke når loven krever det.

Kontakt oss
  • Den beste metoden for å komme i kontakt med oss eller benytte deg av mulighetene som er beskrevet ovenfor, er gjennom brukerstøtten vår. Hvis du bor i USA, er Pinterest, Inc. ansvarlig for informasjonen om deg. Pinterest Inc. kan kontaktes på 651 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, USA.
        
    Ikrafttredelsesdato: 23. desember 2019
    Sist oppdatert: 23. desember 2019