Tietosuojakäytäntö

Muutostiedot
  • Olemme antaneet lisätietoja kerättävistä tiedoista ja niiden käyttötavoista. Lisäksi käyttäjillä on uusi tapa hallita kerättyjen tietojen käyttöä mainosten tehokkuuteen liittyvässä raportoinnissa.

    Olemme antaneet lisätietoja myös Kaliforniassa asuville käyttäjille.

Kiitos, että käytät Pinterestiä!
  • Pinterestin tavoite on auttaa käyttäjiä löytämään ja tekemään mieluisia asioita. Pinterest näyttää sinulle sisältöä ja mainoksia sinua mahdollisesti kiinnostavista aiheista, jotka räätälöidään sinulta ja kolmansilta osapuolilta kerättävien tietojen perusteella. Pinterest käyttää näitä tietoja vain silloin, kun siihen on lailliset perusteet.

    Pinterest on laatinut tämän käytännön, jotta voit helposti tarkistaa, mitä tietoja Pinterest kerää ja miten niitä käytetään sekä mitä omia tietojasi koskevia valintoja voit tehdä. Pinterest on internetyritys, joten osa alla mainittavista käsitteistä on luonteeltaan teknisiä, mutta olemme pyrkineet selittämään ne mahdollisimman yksinkertaisesti ja selkeästi. Ota yhteyttä, jos haluat esittää kysymyksiä tai antaa palautetta tästä käytännöstä.

Pinterest kerää tietoja muutamalla tavalla
  • 1. Kun luovutat tietoja Pinterestille tai annat Pinterestille luvan hankkia tietoja

    Kun hankit Pinterest-tilin ja käytät sitä, luovutat Pinterestille vapaaehtoisesti tiettyjä tietoja, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, valokuvasi, Pin-lisäykset, kommentit sekä muut Pinterestille mahdollisesti antamasi tiedot. Voit halutessasi jakaa tarkan sijaintisi Pinterestin kanssa laiteasetusten tai valokuvien kautta. Pinterest arvioi sijaintisi IP-osoitteesi perusteella, vaikka et jaa tarkkaa sijaintiasi. Voit halutessasi jakaa myös itseäsi koskevia lisätietoja, kuten sukupuolesi, ikäsi ja kielivalintasi.
        
    Jos liität Pinterest-tiliisi Facebook- tai Google-tilin tai muiden kolmansien osapuolten palveluiden tilejä, Pinterest parantaa Pinterest-käyttökokemustasi näihin tileihin liittyvien tietojen (esim. kaverit tai yhteystiedot) avulla. Tietojen käyttö määräytyy kyseisten palveluiden tietosuojakäytäntöjen tai asetusten mukaisesti.

    2. Pinterest saa myös teknisiä tietoja, kun käytät palvelua

    Kun käytät verkkosivustoa, mobiilisovellusta tai muita internet-palveluita, tiettyjä internetin ja sähköisten verkkojen käyttöön liittyviä tietoja luodaan ja kerätään automaattisesti. Näin tehdään myös Pinterestin käytön aikana. Ohessa on joitakin esimerkkejä Pinterestin keräämistä tietotyypeistä.

    • Lokitiedot. Kun käytät palvelua, Pinterestin palvelimet tallentavat tietoja ("lokitiedot"), kuten selaimen automaattisesti jokaisesta tekemästäsi sivustokäynnistä lähettämiä tietoja tai mobiilisovelluksen automaattisesti jokaisesta käyttökerrasta lähettämiä tietoja. Näihin lokitietoihin sisältyvät laitteesi IP-osoite (jonka avulla Pinterest arvioi sijaintisi), niiden Pinterest-ominaisuuksia (kuten Tallenna-painike, josta on lisätietoja jäljempänä) sisältävien verkkosivustojen osoite, joita käytät, ja niissä suorittamasi toiminnot, haut, selaimen tyyppi ja asetukset, pyynnön päivämäärä ja aika, Pinterestin käyttötapa, evästetiedot ja laitetiedot. Täällä on lisätietoja Pinterestin keräämistä lokitiedoista.
    • Evästetiedot. Pinterest käyttää lokitietojen keräämiseen myös evästeitä (pieniä tekstitiedostoja, joita tietokone lähettää sivuston jokaisella käyttökerralla ja jotka yksilöivät Pinterest-tilisi tai käyttämäsi selaimen) tai muita vastaavia tekniikoita. Pinterest käyttää evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden käytön yhteydessä istuntokohtaisia evästeitä (jotka vanhenevat, kun suljet selaimen) tai pysyviä evästeitä (jotka säilytetään, kunnes poistat ne itse tai selaimesi poistaa ne). Pinterest käyttää evästeitä esimerkiksi tilisi kieliasetuksen ja muiden asetusten tallentamiseen, joten sinun ei tarvitse määrittää niitä erikseen jokaisella käyttökerralla. Osa Pinterestin käyttämistä evästeistä liittyy Pinterest-tiliisi (esimerkiksi sinua koskevat tiedot, kuten Pinterestille ilmoittamasi sähköpostiosoite), mutta ei kaikki. Lisätietoja siitä, miten Pinterest käyttää evästeitä, on evästekäytännössä.
    • Laitetiedot. Lokitietojen lisäksi Pinterest kerää tietoja laitteesta, jolla käytät Pinterestiä, kuten laitetyyppi, käyttöjärjestelmä, asetukset, laitteen yksilöivät tunnukset sekä kaatumistietoja, joista Pinterest saa lisätietoja palvelussa esiintyvistä häiriöistä.
    • Clickstream-tiedot ja päätelmät. Kun käytät Pinterestiä, Pinterest tekee päätelmiä sinusta ja mieltymyksistäsi Pinterest-toimintasi (esim. napsauttamasi Pin-lisäykset, luomasi taulut ja kommentteihin tai kuvauksiin lisäämäsi tekstit), tilin hankinnan yhteydessä antamiesi tietojen sekä yhteistyökumppaneilta ja mainostajilta saatujen tietojen perusteella. Jos esimerkiksi luot matkailuaiheisen taulun, Pinterest voi päätellä sinun pitävän matkailusta. Pinterest voi myös päätellä tietoja koulutuksestasi tai työkokemuksestasi toimintasi perusteella, kun liität tilisi kolmansien osapuolten tileihin, kuten Facebook- tai Google-tiliin.

    3. Pinterestin kumppanit ja mainostajat jakavat tietoja Pinterestin kanssa

    Pinterest saa tietoja sinusta ja tavastasi käyttää muita palveluita myös sidosyrityksiltä, mainostajilta, yhteistyökumppaneilta ja muilta kolmansilta osapuolilta, joiden kanssa Pinterest tekee yhteistyötä. Esimerkkejä:

    • Jotkin sivustot tai sovellukset käyttävät Pinterest-ominaisuuksia, kuten Tallenna-painiketta. Voit myös asentaa Tallenna-painikkeen selaimeesi. Pinterest kerää lokitietoja tällaisista sivustoista tai sovelluksista. Lisätietoja näistä ominaisuuksista on ohjekeskuksessa.
    • Verkkomainostajat tai kolmannet osapuolet jakavat tietoja Pinterestin kanssa voidakseen mitata tai parantaa Pinterestissä näytettävien mainosten tehokkuutta tai raportoidakseen siitä tai päätelläkseen, millaisia mainoksia sinulle kannattaa näyttää Pinterestissä ja muualla. Näihin kuuluvat tiedot käynneistäsi mainostajan sivustossa tai mainostajilta tekemistäsi ostoksista. Ne voivat sisältää myös tietoja sinua kiinnostavista kolmannen osapuolen palveluista, jonka perusteella sinulle saatetaan näyttää mainoksia. Täällä on lisätietoja tietotyypeistä, joita mainostajat ja muut kolmannet osapuolet jakavat Pinterestin kanssa.

    Mitä Pinterest tekee keräämillään tiedoilla

    Pinterest on sitoutunut näyttämään sinulle osuvaa, kiinnostavaa ja räätälöityä sisältöä. Pinterest käyttää tietojasi palvelun tarjoamiseen ja käyttökokemuksesi parantamiseen esimerkiksi voidakseen

    • tunnistaa sinut, kun käytät Pinterestiä.
    • suositella Pin-lisäyksiä, tauluja, aiheita ja luokkia, jotka saattavat kiinnostaa sinua Pinterest-toimintasi perusteella. Jos vaikuttaa siltä, että olet kiinnostunut ruoanlaitosta, Pinterest voi ehdottaa sinulle aiheeseen liittyviä Pin-lisäyksiä, tauluja tai käyttäjiä, jotka saattavat kiinnostaa sinua, tai näyttää sinulle ruokaan liittyviä mainoksia.
    • vastata kysymyksiisi tai kommentteihisi.

    Pinterestillä on oikeutettu syy käyttää tietojasi tällä tavoin. Se on olennaista Pinterestin toimittaman palvelun luonteen kannalta ja tarpeen, jotta Pinterestin palvelu ja sen ominaisuudet ovat osuvia ja räätälöityjä.

    Pinterestillä on myös oikeutettu syy pitää Pinterest turvallisena ympäristönä ja parantaa tuotteen ominaisuuksia, jotta käyttäjät löytävät inspiraatioita. On kaikkien etu, että Pinterest käyttää tietojasi voidakseen

    • ehdottaa samanmielisiä käyttäjiä. Jos seuraat esimerkiksi sisustusaiheisia tauluja, sinulle saatetaan ehdottaa sinua mahdollisesti kiinnostavia sisustussuunnittelijoita.
    • auttaa tuttuja ja yhteystietoja löytämään sinut Pinterestissä, jos sallit sen tilisi asetuksissa. Jos esimerkiksi liität Facebook-tilin Pinterest-tiliisi, Pinterest voi auttaa sinulle Facebookista tuttuja käyttäjiä löytämään sinut, kun he hankkivat Pinterest-tilin. Käyttäjät voivat myös hakea tiliäsi Pinterestistä sähköpostiosoitteesi avulla.
    • tehdä yhteistyötä lainvalvontaviranomaisten kanssa ja pitää Pinterest turvallisena. Pinterest voi saada lainvalvontaviranomaisilta, kuten poliisilta tai oikeusviranomaisilta, tilitietoja koskevia tietopyyntöjä. Lisätietoja siitä, miten Pinterest toimii saadessaan tällaisia pyyntöjä, on tietopyyntöjä koskevissa ohjeissa.
    • tarkistaa käyttäjän viestit Pinterestissä havaitakseen toimintaa, joka on uhka käyttäjän, käyttäjäyhteisön tai yleisön turvallisuudelle.
    • tutkia ja analysoida Pinterestin käyttäjiä ja heidän suorittamiaan toimintoja. Pinterest voi esimerkiksi seurata, kuinka usein käyttäjät käyttävät saman Pinterest-ominaisuuden kahta eri versiota päätelläkseen, kumpi niistä on parempi.
    • parantaa Pinterestiä ja tarjota uusia ominaisuuksia.
    • mainostaa Pinterestin tuotteita ja palveluita sinulle muissa sivustoissa. Voit valita, saako Pinterest jakaa tietojasi tällaisten mainosten räätälöintiin Käyttäjän omia tietoja koskevat valinnat -osiossa kuvatulla tavalla.
    • lähettää sinulle päivityksiä (esim. tietoja Pinterest-tapahtumista, kuten tallennuksista tai kommenteista) ja uutisia sähköpostin tai pikailmoitusten välityksellä määrittämiesi asetusten mukaisesti. Pinterest lähettää esimerkiksi viikoittain tietoja sinua mahdollisesti kiinnostavista Pin-lisäyksistä. Voit halutessasi poistaa nämä ilmoitukset käytöstä tilisi asetuksissa.

    Pinterestillä on oikeutettu syy toimittaa sinulle osuvia, kiinnostavia ja kohdistettuja mainoksia tulojen saamiseksi. Pinterest käyttää keräämiään tietoja voidakseen

    • valita sinulle näytettävät mainokset. Jos esimerkiksi vaikuttaa siltä, että olet kiinnostunut telttailusta, Pinterest voi näyttää sinulle muiden retkeilytuotteiden mainoksia. Näytettävä mainossisältö räätälöidään sen mukaan, mikä sinua kiinnostaa Pinterestissä ja muualla sekä mainoskumppaneilta ja muilta kolmansilta osapuolilta saatavien tietojen perusteella. Jos sinua Pinterestin ulkopuolella kiinnostavien aiheiden tunnistamiseen käytetään evästeitä, siihen pyydetään tarvittava suostumus. Jos mainoskumppanit tai muut kolmannet osapuolet jakavat sinua koskevia tietoja Pinterestin kanssa, Pinterest luottaa siihen, että ne ovat saaneet siihen suostumuksen.
    • toimittaa mainoskumppaneille tietoja Pinterest-mainosten tehokkuudesta ja tehostamisesta. Osa näistä tiedoista on koostettuja. Pinterest voi esimerkiksi ilmoittaa mainostajalle, mikä osuus mainoksen nähneistä käyttäjistä siirtyi mainostajan sivustoon. Muissa tapauksissa tiedot eivät ole koostettuja. Pinterest voi esimerkiksi ilmoittaa mainostajalle, että tietyt käyttäjät tallensivat tietyn mainoksen. Lisätietoja mainosten tehokkuuteen liittyvästä raportoinnista on ohjekeskuksessa.

    Pinterestillä on oikeutettu syy kerätä tietoja toiminnastasi Pinterestin ulkopuolella ja käyttää niitä Pinterest-käyttökokemuksen räätälöintiin. Jos esimerkiksi käyt sähkökitaroita myyvissä sivustoissa, Pinterest voi ehdottaa sinulle Pin-lisäyksiä, joissa on kitaroita. Jos sinua Pinterestin ulkopuolella kiinnostavien aiheiden tunnistamiseen käytetään evästeitä, siihen pyydetään tarvittava suostumus. Lisätietoja siitä, miten Pinterest käyttää evästeitä, on evästekäytännössä.

    Yllä mainittujen tapausten lisäksi Pinterest käyttää tietojasi vain suostumuksellasi ja vain voidakseen

    • mahdollistaa kuvahaut. Jos esimerkiksi otat kuvan kengistä tai huonekaluista, joista pidät, voit pyytää Pinterestiä näyttämään sinulle samanlaisia tuotteita. Voit sallia tiedon käytön laitteesi käyttöjärjestelmän asetuksissa.
    • lähettää sinulle markkinointimateriaalia sähköpostin, tekstiviestien tai pikailmoitusten välityksellä tai puhelimitse määrittämiesi tili- tai käyttöjärjestelmäasetusten mukaisesti. Pinterest antaa sinulle mahdollisuuden peruuttaa tilaus aina, kun sinulle lähetetään markkinointimateriaalia.
    • tunnistaa tarkan sijaintisi ja räätälöidä sinulle näytettävää sisältöä sen perusteella. Jos Pinterest tietää esimerkiksi, että olet tietyn kivijalkamyymälän lähellä, sinulle voidaan näyttää kyseisen myymälän tuotteita sisältäviä Pin-lisäyksiä, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Voit sallia tiedon käytön laitteesi käyttöjärjestelmän asetuksissa.
    • toimittaa mainoskumppaneille tietoja mainosten tehokkuudesta Pinterest-tunnisteen avulla. Pinterest-tunniste (koodi, jonka mainostaja lisää sivustoonsa) antaa Pinterestille ja mainoskumppaneille tietoja käyttäjän toiminnasta mainostajan sivustossa sen jälkeen, kun hän on nähnyt mainoksen Pinterestissä. Lisätietoja Pinterest-tunnisteesta on ohjekeskuksessa.

    Pinterest ottaa huomioon suostumuksesi myös käyttäessään evästeitä voidakseen

    • tunnistaa sinut eri selainistunnoista. Jos kirjaudut Pinterestiin puhelimella (tai muulla laitteella), Pinterest tunnistaa sinut eikä sinun ei tarvitse antaa kirjautumistietoja aina, kun käytät Pinterestiä.
    • näyttää sinua mahdollisesti kiinnostavia mainoksia. Pinterest tunnistaa sinua Pinterestin ulkopuolella kiinnostavia aiheita evästeiden avulla. Tämä tehdään vanhoille ja uusille Pinterest-käyttäjille, ja se auttaa Pinterestiä räätälöimään uusien käyttäjien kokemusta.

    Lisätietoja siitä, miten Pinterest käyttää evästeitä ja miten voit vaikuttaa siihen, on evästekäytännössä.

Käyttäjän tietojen siirtäminen
  • Pinterest on maailmanlaajuinen palvelu. Käyttämällä Pinterestin tuotteita ja palveluita annat Pinterestille luvan siirtää ja tallentaa tietojasi oman kotimaasi ulkopuolelle (myös Yhdysvalloissa) tässä käytännössä kuvattuja tarkoituksia varten. Muiden maiden tietosuojasäännöt ja henkilökohtaisten tietojen käyttöä koskevat viranomaisvaltuudet eivät välttämättä ole samanlaisia kuin kotimaassasi.

    ETA-maissa asuville käyttäjille tarkoitetussa osiossa on lisätietoja siitä, miten Pinterest siirtää tietoja ETA-maista tai ETA-maihin.

Käyttäjän omia tietoja koskevat valinnat
  • Pinterest pyrkii tarjoamaan sinulle yksinkertaisia ja mielekkäitä tapoja hallita omien tietojesi käyttöä. Jos sinulla on Pinterest-tili, monet niistä löytyvät suoraan Pinterestistä tai tilisi asetuksista. Voit esimerkiksi

    • muokata profiilisi sisältämiä tietoja milloin tahansa ja päättää, haluatko piilottaa profiilisi hakukoneilta, sekä valita, voivatko muut löytää Pinterest-tilisi sähköpostiosoitteesi avulla.
    • liittää Pinterest-tilisi muihin palveluihin tai poistaa liitoksen (esim. Facebook, Google tai Twitter). Joillekin palveluille (kuten Facebook) voit lisäksi valita, haluatko julkaista tietoja Pinterest-toiminnastasi kyseisessä palvelussa.
    • muokata salaisten taulujen asetuksia. Salaiset taulut näkyvät vain sinulle ja taulun muille osallistujille. Muut osallistujat voivat halutessaan jakaa taulun muiden kanssa. Toinen osallistuja voi esimerkiksi kutsua tauluun uuden osallistujan, jakaa taulun sellaisen sovelluksen kanssa, jolla hän käyttää Pinterestiä, tai lähettää taulussa olevan kuvan sähköpostitse omille tutuilleen.
    • valita, saako Pinterest räätälöidä käyttökokemustasi muista sivustoista ja sovelluksista saatavien tietojen perusteella. Jos sinulla on Pinterest-tili ja haluat hallita, miten käyttökokemustasi räätälöidään muualta saatavien tietojen perusteella, siirry tilin asetuksiin ja päivitä Räätälöinti-asetukset.
    • valita, räätälöidäänkö sinulle muissa palveluissa, sivustoissa tai sovelluksissa näytettäviä Pinterest-mainoksia tilisi käyttöön liittyvien tietojen perusteella. Jos haluat hallita räätälöintiä, siirry tilin asetuksiin ja päivitä Räätälöinti-asetukset.
    • valita, jakaako Pinterest tietoja toiminnastasi Pinterestissä mainosten tehokkuuteen liittyvässä raportoinnissa. Voit hallita näiden tietojen käyttöä tilisi asetusten Räätälöinti-asetuksissa.
    • poistaa tilisi käytöstä milloin tahansa. Kun poistat tilin käytöstä, Pinterest sulkee sen, poistaa Pin-lisäyksesi ja taulusi Pinterestistä ja poistaa tilitietosi.

    Pinterest tukee myös iOS-laitteiden Rajoita mainosseurantaa -asetusta, Android-laitteiden Mainosten personointi -asetusta sekä selainten Do Not Track (DNT) -asetusta. Lue tarvittaessa lisätietoja siitä, miten DNT-asetus vaikuttaa siihen, miten Pinterest kerää ja käyttää muualta kuin Pinterestistä kerättyjä tietoja.

    Voit hallita myös niiden laitteiden tai ohjelmistojen asetuksia, joilla käytät Pinterestiä. Esimerkkejä:

    • Selaimessasi on asetuksia, joilla voit hallita evästeitä tai muita paikallisesti tallennettavia tietoja.
    • Mobiililaitteessasi on asetuksia, joilla voit hallita, jaetaanko tarkka sijaintisi, valokuvasi, yhteystietosi ja muita tietoja Pinterestin kanssa.

    Lisätietoja näistä valinnoista on laite- tai ohjelmistotoimittajan omissa ohjeissa.

     

Miten ja milloin Pinterest jakaa tietoja
  • Kuka tahansa voi nähdä luomasi julkiset taulut ja Pin-lisäykset sekä Pinterestille antamasi profiilitiedot. Pinterest saattaa sallia näiden tietojen käytön myös ohjelmointirajapintojen (Application Programming Interface, API) välityksellä. Ne ovat tekninen tapa jakaa tietoja nopeasti. Pinterestin yhteistyökumppani voi esimerkiksi tarkastella suosituimpia Pin-lisäyksiään tai omien lisäystensä jakamista Pinterestissä Pinterest-API:n avulla. Lisäksi Pinterest jakaa tietosi

    • muiden palveluiden (kuten Facebook tai Google) kanssa, jos käytät niitä Pinterest-tilin hankintaan tai Pinterest-tiliin kirjautumiseen tai jos päätät liittää Pinterest-tilisi niihin tai julkaista Pinterest-sisältöäsi niissä. Jos esimerkiksi päätät julkaista Pin-lisäyksiäsi Facebookissa tai Twitterissä, niihin liittyviä tietoja jaetaan Facebookin tai Twitterin kanssa.
    • sellaisten palveluiden kanssa, joilla Pinterest markkinoi palveluaan sinulle muissa sivustoissa ja palveluissa, kuten Facebook-mainokset, Google Marketing Platform, Microsoft Advertising, LinkedIn Advertising, The Trade Desk sekä ajoittain muut palvelut. Voit estää tietojesi jakamisen tällaisten mainospalveluiden kanssa tilisi asetuksissa.
    • verkkomainostajien ja niiden tai Pinterestin käyttämien ulkopuolisten yritysten kanssa, joiden avulla analysoidaan ja parannetaan mainosten tai sisällön toimittamista ja tehokkuutta sivustoissa ja sovelluksissa (esim. Google Analyticsin avulla). Tämä sisältää tiedon sinulle Pinterestissä näytetyistä Pin-lisäyksistä tai mainoksista sekä siitä, olitko vuorovaikutuksessa niiden kanssa ja millä tavalla, tai muita tietoja toiminnastasi Pinterestissä. Lisätietoja verkkomainostajien kanssa jaettavista tiedoista on täällä. Lisätietoja mainosten tehokkuutta analysoivista kolmansista osapuolista on ohjekeskuksessa.
    • sellaisten ulkoisten yritysten, palveluntarjoajien tai henkilöiden kanssa, jotka käsittelevät tietoja Pinterestin puolesta Pinterestin toimittamien ohjeiden ja tämän käytännön (Tietosuojakäytäntö) mukaisesti. Pinterest jakaa tietoja esimerkiksi tietoturva-ammattilaisten kanssa voidakseen parantaa roskapostien tunnistusta. Kolmannet osapuolet saattavat kerätä joitakin tietoja Pinterestin puolesta.
    • lainvalvontaviranomaisten tai valtion virastojen kanssa. Pinterest jakaa tietoja vain, jos sillä on syytä uskoa, että se on tarpeen lain tai määräyksen noudattamiseksi tai viranomaisen pyynnöstä tai yleisen turvallisuuden, yksittäisen henkilön tai Pinterestin turvallisuuden, oikeuksien tai omaisuuden suojelemiseksi tai petoksiin, tietoturvaan tai teknisiin syihin liittyvien ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai käsittelemiseksi.
    • Pinterestin kokonaan omistamien tytär- ja sidosyritysten kanssa. Jos Pinterest on osallisena sulautumisessa, yritysostossa, konkurssissa, yhtiön purkamisessa, uudelleenjärjestelyssä tai muussa vastaavassa järjestelyssä, joka edellyttää tässä käytännössä kuvattujen tietojen siirtämistä, Pinterest jakaa tietosi kyseiseen prosessiin liittyvän osapuolen (esimerkiksi mahdollisen ostajan) kanssa.
Käyttäjän tietojen säilytysaika
  • Pinterest säilyttää käyttäjän tietoja vain niin kauan, kuin se on tarpeen Pinterest-palvelun toimittamiseksi käyttäjälle sekä tässä käytännössä kuvattujen tarkoitusten täyttämiseen. Tämä koskee myös niitä toimijoita, joiden kanssa Pinterest jakaa käyttäjän tietoja ja jotka toimittavat palveluita Pinterestin puolesta. Kun Pinterest ei enää tarvitse käyttäjän tietoja eikä niitä tarvitse säilyttää laissa tai asetuksessa asetetun velvoitteen noudattamiseksi, Pinterest joko poistaa tiedot järjestelmistä tai erottaa käyttäjän tunnistamisen mahdollistavat tiedot.

Lasten tietoja koskeva käytäntö
  • Alle 13-vuotiaat lapset eivät saa käyttää Pinterestiä. ETA-maissa asuvat henkilöt saavat käyttää Pinterestiä vain, jos heidän ikänsä riittää suostumuksen antamiseen tietojen käsittelyyn asuinmaan lainsäädännön mukaisesti. Jos saat tietää, että lapsesi käyttää Pinterestiä etkä halua sallia sitä, ota yhteyttä Pinterestiin.

Käyttäjän valinnat
  • Ohessa on lisätietoja siitä, miten voit hallita Pinterestin hallussa olevia tietojasi. Voit hallita tietoja tilisi asetuksissa. Jos tarvitset ohjeita, käy ohjekeskuksessa. Voit

    • pyytää pääsyä itseäsi koskeviin tietoihin, joita Pinterest on kerännyt ja tallentanut. Pinterest jakaa tiedot yleensä 30 päivän kuluessa siitä, kun esität pyynnön ohjekeskuksen kautta.
    • pyytää Pinterestiä oikaisemaan tai poistamaan kyseiset tiedot. Voit päivittää omia tietoja profiilissasi tai poistaa tiedot sulkemalla tilisi.
    • vastustaa tietojen käsittelyä. Voit pyytää Pinterestiä lopettamaan itseäsi koskevien tietojen käytön. Tämä sisältää myös tietojesi käytön markkinointisähköpostien tai pikailmoitusten lähettämiseen. Vaikka lopetat Pinterestin markkinointiviestit, saatat edelleen saada tiliisi liittyviä päivityksiä, esimerkiksi silloin, kun joku kommentoi Pin-lisäystäsi.
    • siirtää Pinterestille luovuttamasi itseäsi koskevat tiedot toiselle organisaatiolle, jos Pinterest säilyttää tietoja suostumuksellasi tai kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi ja jos se on teknisesti mahdollista.
    • pyytää lisätietoja Pinterestin keräämistä tiedoista, niiden käyttötavoista sekä käyttämisen ja jakamisen syistä.

    Pinterest ei syrji sinua, jos päätät hallita omia tietojasi yllä kuvatuilla tavoilla. Pinterest pyrkii ilmaisemaan selkeästi, miten voit hallita itseäsi koskevia tietoja ja mitä valitsemistasi hallintatoimista seuraa. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Pinterestiin.
     

ETA-maissa asuvat käyttäjät
  • Jos sinulla on kysyttävää tavasta, jolla Pinterest käsittelee tietoja, ota yhteyttä rekisterinpitäjä Pinterest Europe Ltd:hen. Sen rekisteröity kotipaikka on Irlannissa osoitteessa Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Ireland. Voit ottaa yhteyttä myös Pinterestin tietosuojavastaavaan.

    Jos Pinterest on mielestäsi toiminut tietosuojalakien vastaisesti, sinulla on oikeus tehdä valitus Irlannin tietosuojavaltuutetulle tai asuinmaasi tietosuojavaltuutetulle.

    Alla on lisätietoja siitä, miten Pinterest saattaa siirtää ETA-maissa asuvien käyttäjien tietoja.

    Pinterest noudattaa EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield -järjestelyä ja kerää, käyttää ja säilyttää Euroopan unionista Yhdysvaltoihin siirrettyjä henkilötietoja Yhdysvaltain kauppaministeriön edellyttämällä tavalla. Pinterest on antanut kauppaministeriölle vakuutuksen siitä, että Pinterest noudattaa Privacy Shield -periaatteita. Jos tämän käytännön (Tietosuojakäytäntö) ehtojen ja Privacy Shield -periaatteiden välillä on ristiriita, sovelletaan Privacy Shield -periaatteita. Lisätietoja ja Pinterestin Privacy Shield -sertifiointi löytyvät Privacy Shield -sivustosta.

    Pinterestillä on Privacy Shield -sertifiointi, ja kaikki käyttäjien tiedot siirretään Euroopan maista Yhdysvaltoihin Privacy Shield -sopimuksen mukaisesti. Privacy Shield -osallistujaluettelo löytyy Privacy Shield -sivustosta.

    Jos Pinterest jakaa Privacy Shield -järjestelyn puitteissa saamiaan tietoja kolmansien osapuolten kanssa, Pinterest on vastuussa siitä, että ne noudattavat Privacy Shield -järjestelyä. Tämä ei päde, jos Pinterest voi osoittaa, että Pinterest ei ole vastuussa vahingon aiheuttaneesta tapahtumasta.

    Pinterest noudattaa Privacy Shield -periaatteita ja ratkaisee käyttäjän tietojen keräämistä tai käyttöä koskevat valitukset niiden mukaisesti. Jos asut ETA-maassa ja haluat esittää Pinterestin Privacy Shield -käytäntöä koskevan kysymyksen tai valituksen, ota ensin yhteyttä täällä. Jos Pinterest ei kykene ratkaisemaan asiaa, se ohjataan yhdysvaltalaiselle organisaatiolle nimeltä JAMS, joka on riippumaton Privacy Shield -sopimukseen liittyviä riita-asioita sovitteleva taho. Jos et saa Pinterestiltä ilmoitusta valituksesi vastaanottamisesta kohtuullisen ajan kuluessa tai olet tyytymätön asian käsittelyyn, ota yhteyttä JAMSiin tai käy JAMSin sivustossa, jossa on lisätietoja ja linkki valituksen lähettämistä varten. JAMS palvelee sinua maksutta. Jos sovittelukaan ei ratkaise ongelmaa, ETA-maissa asuvat käyttäjät voivat joissakin tapauksissa hakea sitovaa välimiesmenettelyä Privacy Shield -sivustossa. Pinterestiin sovelletaan myös Federal Trade Commissionin tutkinta- ja täytäntöönpanovaltuuksia.

    Jos Pinterest siirtää tietoja ETA-maasta sellaiseen maahan, jossa tarjottava tietosuoja ei ole riittävällä tasolla, Pinterest tekee sen vain toteutettuaan tarvittavat toimenpiteet käyttäjän tietojen suojaamiseksi esimerkiksi käyttämällä mallisopimuslausekkeita tai Privacy Shield -sertifiointia.

Kalifornialaiset käyttäjät
  • Kalifornialaisten kuluttajien yksityisyyttä koskeva laki (California Consumer Privacy Act, CCPA) edellyttää, että Pinterest ilmoittaa keräämiensä henkilötietojen luokat ja käyttötavat, lähdeluokat, joista henkilötietoja kerätään, sekä kolmannet osapuolet, joiden kanssa tietoja jaetaan. Nämä on selitetty edellä.

    Pinterest on 12 viime kuukauden aikana kerännyt henkilötietoja sinulta, laitteistasi, kumppaneiltamme, kolmansilta osapuolilta sekä muista tässä käytännössä mainituista lähdeluokista: Tietosuojakäytäntö.

    Lisäksi Pinterestin täytyy ilmoittaa oikeuksista, joita Kaliforniassa asuvilla käyttäjillä on osavaltion lainsäädännön nojalla. Sinulla on seuraavat oikeudet.

    • Tiedonsaantioikeus: voit lähettää Pinterestille todennettavissa olevan tietopyynnön ja pyytää Pinterestiä ilmoittamaan (1) Pinterestin keräämien, käyttämien ja jakamien henkilötietojen luokat, (2) mihin tarkoituksiin Pinterest kerää tai käyttää henkilötietojen luokkia, (3) mistä lähdeluokista Pinterest kerää henkilötietoja sekä (4) mitä henkilötietoja sinusta on kerätty.
    • Oikeus yhdenvertaiseen palveluun: Pinterest ei syrji sinua, jos päätät käyttää yksityisyyttä koskevia oikeuksiasi.
    • Poistamisoikeus: voit lähettää Pinterestille todennettavissa olevan tilin sulkemispyynnön, jolloin Pinterest poistaa kaikki keräämänsä sinua koskevat henkilötiedot.

    Pinterest ei myy käyttäjien henkilötietoja.

    Näistä oikeuksista on lisätietoja yllä olevassa Käyttäjän omia tietoja koskevat valinnat -osiossa. Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, käy Pinterestin ohjekeskuksessa tai ota yhteyttä Pinterestiin osoitteessa privacy-support [at] pinterest.com. Esittämäsi pyynnön todentaminen saattaa edellyttää kirjautumista Pinterest-tiliisi tai vastaamista sähköpostitse lähetettävään vahvistuspyyntöön.

    Pinterest kerää henkilötietoja seuraavista luokista ja on luovuttanut niitä 12 viime kuukauden aikana liiketoimintatarkoitusta varten sidosyrityksille, palveluntarjoajille ja kolmansille osapuolille:

    • tunnisteet, kuten nimesi, käyttäjänimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, yksilölliset laitetunnisteet sekä IP-osoitteesi
    • lain suojaamat henkilökohtaiset ominaisuudet, kuten sukupuolesi ja ikäsi
    • kaupalliset tiedot, kuten tekemäsi ostokset ja maksutiedot
    • internetin tai sähköisen verkon toimintaa koskevat tiedot, kuten tiedot laitteestasi sekä Pinterestin palveluiden käytöstä
    • sijaintitietosi, jos se on jaettu laitteen asetuksissa tai valokuvissa
    • sähköiset, visuaaliset tai muut vastaavat tiedot, kuten profiilikuvasi tai valokuvasi
    • ammattia tai työllisyyttä koskevat tiedot, jos liität tilisi muihin tileihin
    • päätelmät, joita Pinterest tekee käyttäjistä, kuten sinua kiinnostavat aiheet tai valinnat
    • muut antamasi tiedot, kuten profiilissa antamasi lisätiedot, Pin-lisäykset ja kommentit.

    Pinterest käyttää ja luovuttaa tietoja tässä käytännössä kuvattuja liiketoimintatarkoituksia varten, kuten palvelun auditoimiseen, tietoturvaongelmien havaitsemiseen ja petosten estämiseen, virheiden havaitsemiseen ja korjaamiseen, käyttäjätilien ylläpitämiseen, asiakaspalvelun tarjoamiseen, tilausten käsittelyyn tai toimittamiseen, tutkimus- ja tuotekehitystoimintoihin sekä muihin toimintoihin, joilla Pinterest voi parantaa palvelua, näyttää mainoksia, markkinoida palveluitaan sekä analysoida käyttäjien vuorovaikutusta Pinterestin palveluiden kanssa.

Miten Pinterest muuttaa tätä käytäntöä
  • Pinterest voi muuttaa tätä käytäntöä aika ajoin. Kaikki muutokset näkyvät tällä sivulla. Jos jatkat Pinterestin käyttöä muutosten tultua voimaan, hyväksyt uuden käytännön. Jos muutokset ovat merkittäviä, Pinterest voi ilmoittaa niistä näkyvämmin tai hankkii käyttäjän suostumuksen lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Ota yhteyttä
  • Pinterestin ohjekeskus on helpoin tapa ottaa yhteyttä Pinterestiin tai käyttää edellä kuvattuja vaihtoehtoja. Jos asut Yhdysvalloissa, tietojesi käsittelystä vastaa Pinterest, Inc, jonka osoite on 651 Brannan Street, San Francisco, CA 94107, USA.
        
    Voimaantulopäivä 23. joulukuuta 2019
    Päivitetty viimeksi 23. joulukuuta 2019