Hvis du befinder dig i EØS, Storbritannien eller Schweiz, kan du se din nuværende Persondatapolitik her. Nedenstående Persondatapolitik træder i kraft for EØS, Storbritannien og Schweiz den 30. april 2024.

Erklæring om persondata i Californien

Indbyggere i Californien: Se vores Erklæring om indsamling og persondata i Californien her

Oversigt over ændringer

Vi arbejder ihærdigt på at være så transparente i vores brug af persondata som muligt og på at gøre dine rettigheder og valg lette at forstå. Vi har tilføjet flere oplysninger om de persondata, vi indsamler, og hvordan vi deler dem.

Tak, fordi du bruger Pinterest!

Vores mission er at give alle inspiration til at skabe den tilværelse, de ønsker. Derfor viser vi dig personligt tilpasset indhold og annoncer, som vi tror vil være interessante for dig ud fra de oplysninger, vi indsamler fra dig og andre. 

Vi har skrevet denne politik for at informere dig om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi bruger oplysningerne, og hvilke valgmuligheder du har i forhold til dem. Visse af nedenstående koncepter er en smule tekniske, men vi har gjort vores bedste for at forklare tingene på en enkel og tydelig måde.

 

Anvendelsesområdet for persondatapolitikken

Dette er Pinterests globale Persondatapolitik. Nedenfor har vi fremhævet de steder, hvor en bestemt sektion gælder for dig, baseret på det sted du bor. 

Hvad angår databeskyttelsesforordningen ("GDPR") er Pinterest Europe Ltd. og Pinterest, Inc. fælles dataansvarlige for dine personoplysninger, hvis du er bosiddende i EØS, Schweiz eller Storbritannien. Pinterest Europe Ltd. er en irsk virksomhed med hovedkontor i Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irland.  Pinterest, Inc. er en amerikansk virksomhed med hovedkontor på 651 Brannan St., San Francisco, CA 94107, USA. Pinterest Europe Ltd. er ansvarlig for at opfylde de vigtigste forpligtelser i henhold til GDPR.  Hvis du har spørgsmål om vores databehandling, er du velkommen til at kontakte vores Data Protection Officer.

Vi indsamler oplysninger på flere forskellige måder
1. Når du giver dem til os eller giver os tilladelse til at indhente dem

Når du bruger Pinterests websites, apps, tjenester, teknologier, API'er, widgets eller andre produkter eller funktioner ("Pinterest" eller "Tjenester"), deler du frivilligt visse oplysninger.

  • Kontooplysninger: Når du tilmelder dig vores Tjenester, indsamler vi oplysninger som navn, e-mailadresse, fødselsdag, køn, bopælsland, interesser og foretrukket sprog. Hvis du har en virksomhedskonto, kan du i visse lande også have mulighed for at tilføje oplysninger om race og etnisk tilhørsforhold på din profil.
  • Indhold: Vi indsamler oplysninger, når du gemmer og uploader pins, billeder og andet indhold, når du interagerer med pins og andet indhold (når du eksempelvis kommenterer eller tilføjer en pin), og når du sender beskeder og interagerer med andre brugere. 
  • Præcise stedoplysninger: I visse lande kan du vælge at dele din nøjagtige lokalitet ved hjælp af indstillingerne på din enhed. 
  • Din kommunikation med os: Hvis du kontakter os for at modtage kundesupport eller på anden måde kommunikerer med os, indsamler vi indholdet af kommunikationen. 
  • Dine kontakter: Hvis du tidligere har valgt at synkronisere dine kontakter med din konto, fortsætter vi med at behandle visse oplysninger om de af dine kontakter, der er Pinterest-brugere, så vi kan hjælpe jer med at finde hinanden i vores Tjenester.
  • 2. Vi får også tekniske oplysninger, når du bruger Pinterest

    Når du bruger et website, en mobilapp eller en anden internettjeneste, oprettes og logføres visse oplysninger om dine aktiviteter på internettet og elektroniske netværk. Det gælder også, når du bruger Pinterest. Her er nogle af de typer oplysninger, vi indsamler:

  • Enhedsoplysninger: Vi indsamler oplysninger om den enhed, du bruger til at få adgang til vores Tjenester, herunder enhedstypen, operativsystemet, udbyderen af netværkstjenesten, indstillinger og unikke enheds-id'er.
  • Logdata: Når du bruger vores Tjenester, registrerer vores servere oplysninger ("logdata"), herunder oplysninger, som din browser automatisk sender, når du besøger et website, eller som din mobilapp automatisk sender, når du bruger den. Disse logdata inkluderer f.eks. din IP-adresse (Internet Protocol), din aktivitet på websites med integrerede Pinterest-funktioner (f.eks. Gem-knappen), browsertype og indstillinger samt dato og klokkeslæt for, hvornår du anvendte Tjenesterne. Du kan læse mere om vores indsamlede logdata her.
  • Oplysninger fra cookies og lignende teknologier: Vi bruger også "cookies" eller lignende teknologier til at hente logdata. Vi bruger f.eks. cookies til at gemme dine sprogpræferencer og andre indstillinger, så du ikke behøver at vælge dem på ny, hver gang du besøger Pinterest. Du kan læse mere om vores brug af cookies i vores Cookiepolitik.
  • Brugsdata og udledninger: Når du er på vores Tjenester, bruger vi din aktivitet – f.eks. hvilke pins du klikker på, hvilke ord du søger efter, hvilke opslagstavler du opretter, og hvad du skriver i kommentarer og beskrivelser – sammen med andre oplysninger, du gav os ved din oprettelse, og oplysninger fra vores partnere og annoncører til at udlede data om dig og dine præferencer. Hvis du f.eks. opretter en opslagstavle om rejser, udleder vi måske, at du er begejstret for at rejse. Vi kan også udlede andre oplysninger som din uddannelse eller erhvervserfaring. 
  • Stedoplysninger: Vi bruger din IP-adresse til at udlede din omtrentlige placering, også selvom du ikke vælger at dele din nøjagtige lokalitet, og når du deler billeder, kan de indeholde oplysninger om det sted, hvor de blev taget.
  • Brugervalg: Vi registrerer de valg, du foretager i dine indstillinger, herunder indstillinger for persondata, og om du har aktiveret meddelelser.
  • 3. Vores partnere og annoncører deler oplysninger med os

    Vi modtager også oplysninger om dig og din aktivitet uden for Pinterest fra vores affilierede virksomheder, annoncører, partnere og andre tredjeparter, som vi samarbejder med. For eksempel:

  • Tredjepartsplatforme: Hvis du tilmelder dig eller logger på Tjenesten via en tredjepartsplatform (som Facebook eller Google), udleverer de en række oplysninger til os for at gøre det lettere for dig at oprette din konto eller logge på hos os. Hvis du knytter dine tredjepartskonti til vores Tjenester, kan vi bruge oplysninger fra disse konti til at forbedre din oplevelse. Derudover bruger visse tredjepartsprogrammer Pinterest-funktioner som vores Gem-knap, og du kan også selv installere vores Gem-knap i din browser. Hvis det er tilfældet, indsamler vi log- og brugsdata fra de pågældende websites og apps. 
  • Partnere inden for teknisk service: Vi modtager af og til oplysninger om dig fra partnere inden for teknisk service, herunder fra marketingvirksomheder.
  • Annoncører og andre partnere: Onlineannoncører og tredjeparter deler oplysninger om dig med os for at måle, rapportere og forbedre effektiviteten af annoncer på Pinterest og for at give os en bedre forståelse af, hvilke typer annoncer vi skal vise dig på Pinterest. For eksempel kan vi modtage oplysninger om dine besøg og køb på annoncørers websites og tredjeparters oplysninger om dine interesser, som vi kan bruge til at vise dig annoncer i Tjenesten. Nogle gange får vi disse oplysninger via Pinterest-tagget (et stykke kode, som en annoncør placerer på sit website), hvilket giver os og vores annoncepartnere indsigt i, hvad en person foretager sig på annoncørens website efter at have set en annonce i vores Tjenester. Læs mere om Pinterest-tagget og de typer oplysninger, annoncører og andre tredjeparter deler med os. 
  • Du kan bruge indstillingerne for persondata til at styre, hvordan vi anvender disse oplysninger til at tilpasse din oplevelse og de annoncer, du ser på Pinterest. 

    Sådan bruger vi de indsamlede oplysninger

    Vi bestræber os på at vise dig indhold, der er relevant, interessant og personligt til dig. Derfor bruger vi dine oplysninger til at forbedre din oplevelse, herunder til at:

  • Identificere dig, når du bruger vores Tjenester.
  • Anbefale pins, opslagstavler og indhold baseret på din aktivitet på og uden for vores Tjenester. Hvis vi f.eks. kan se, at du går op i indhold om madlavning på Pinterest, kan vi foreslå dig fødevarerelaterede pins. Hvis du besøger websites, der sælger elguitarer, foreslår vi måske også guitarpins til dig. Læs mere om vores anbefalinger i vores vilkår for brug
  • Svare på dine spørgsmål eller kommentarer.
  • Opbygge dit fællesskab ud fra vores Tjenester. Vi bruger dine oplysninger til at foreslå andre personer, der har lignende interesser. Hvis du f.eks. følger opslagstavler med boligindretning, kan vi foreslå dig indretningsarkitekter, som du måske vil synes om. Vi bruger også data til at hjælpe dine venner og kontakter med at finde dig på Pinterest. Andre kan f.eks. søge efter din konto på Pinterest via din e-mailadresse. Hvis du tidligere har valgt at synkronisere dine kontakter med din Pinterest-konto, behandler vi visse oplysninger om de af dine kontakter, der er Pinterest-brugere, så vi kan hjælpe dig med at finde dem i vores Tjenester.
  • Tillade søgning med billeder, hvis du vælger det. Hvis du f.eks. tager et billede af et par sko eller et møbel, kan du bede os om at vise dig lignende varer. Du kan tilvælge dette i indstillingerne til din enheds operativsystem.
  • I visse lande og med dit samtykke identificere din nøjagtige placering og tilpasse din oplevelse i vores Tjenester. Hvis vi f.eks. ved, at du befinder dig i nærheden af en butik, kan vi vise dig pins fra butikken, som måske vil interessere dig. Du kan tilvælge (og fravælge) dette i indstillingerne til din enheds operativsystem.
  • Sende opdateringer til dig, herunder via e-mail, pushmeddelelse, sms og telefon. Du kan til enhver tid afmelde både vores salgsfremmende e-mails og vores øvrige notifikationer ved at opdatere dine indstillinger.
  • Vi bruger dine oplysninger til at forbedre vores Tjenester og beskytte vores brugere, offentligheden og juridiske interesser. Det gør vi ved at:

  • Gennemgå din aktivitet og dine beskeder i vores Tjenester for at registrere spam og aktivitet, der udgør en risiko for vores fællesskab eller offentligheden. Dette kan omfatte samarbejde med politimyndigheder med henblik på at beskytte Pinterest.
  • Analysere brugeres logdata og enhedsoplysninger med henblik på at identificere og undersøge mistænkelig adfærd eller overtrædelse af vores politikker eller Vilkår.
  • Foretage alderskontrol, hvis det er relevant. Dette kan inkludere aldersestimering ud fra ansigt og matchning af dit ansigt med et officielt id. 
  • Få adgang til brugeroplysninger i forbindelse med juridiske krav, sagsanlæg og retslige procedurer. 
  • Foretage analyser og undersøgelser af, hvem der bruger vores Tjenester, og hvad de foretager sig. Hvis vi eksempelvis har to forskellige versioner af en funktion på Pinterest, kan vi registrere, hvor ofte folk bruger henholdsvis den ene og den anden, og på den måde få indblik i, hvilken version der er bedre.
  • Forbedre produkter og tjenester i vores virksomheder og tilbyde nye funktioner. Eksempelvis ved at bruge information til at træne, udvikle og forbedre teknologi som vores maskinlæringsmodeller. 
  • Oprette aggregerede eller anonymiserede oplysninger, der ikke inden for rimelighedens grænse kan bruges til at identificere dig. Pinterest behandler, vedligeholder og bruger kun disse oplysninger på en anonymiseret måde i forbindelse med denne Persondatapolitik og vil ikke forsøge at identificere sådanne oplysninger igen.

     
  • Vi bruger også dine oplysninger til at tilpasse de viste annoncer

    Specifikt bruger vi de indsamlede de oplysninger til at:

  • Bestemme, hvilke annoncer vi viser dig direkte på Pinterest, og, afhængigt af hvor du bor, vise dig annoncer via vores partnere. Hvis du f.eks. viser interesse for campingtelte på Pinterest eller kigger på soveposer på en af vores partneres websites, kan vi vise dig annoncer for andre outdoor-produkter. Vi tilpasser de viste annoncer ved at identificere dine interesser ud fra dine aktiviteter på og uden for websitet og ved at bruge de oplysninger, vi modtager fra annoncepartnere og andre tredjeparter. Hvis vi bruger cookies til at identificere dine interesser uden for websitet, indhenter vi om nødvendigt dit samtykke. 
  • Reklamere for Pinterests produkter og tjenester over for dig på andre websites og apps. Vi videregiver derfor oplysninger som cookie-id'er, din IP-adresse og hashede versioner af din e-mailadresse til tredjeparter som Facebook Ads, Google Marketing Platform og andre, der kan kombinere disse oplysninger med deres allerede eksisterende oplysninger om dig, så de kan vise dig annoncer om Pinterest. Læs mere om vores marketingpraksis uden for Pinterest, og hvordan du foretager fravalg.
  • Fortælle vores annoncepartnere, hvordan deres Pinterest-annoncer klarer sig, og hvordan de kan forbedre dem. Vi videregiver derfor oplysninger til vores annoncører og tredjepartsvirksomheder om de annoncer, du ser og interagerer med på Pinterest, så de kan forbedre effektiviteten af deres annoncer og indhold på websites og apps. Nogle gange benytter vi aggregerede oplysninger. Vi kan eksempelvis fortælle en annoncør, hvor stor en procentdel af Pinterests brugere der fortsætter til den pågældende annoncørs website, når de har set en pin. Afhængigt af din bopæl og dine indstillinger kan vi muligvis også videregive disse oplysninger på individuelt niveau. Vi kan eksempelvis informere en annoncør om, at en bestemt pin er blevet gemt af bestemte personer. Du kan læse mere om annoncerapporter i vores Hjælpecenter.
  • Nogle af disse aktiviteter kan betragtes som "målrettet annoncering", "deling" eller "salg", som de pågældende termer er defineret i henhold til visse statslige love om privatlivets fred i USA. Du kan fravælge Pinterests brug og videregivelse af dine oplysninger til disse formål i dine indstillinger for Persondata

    Når vi bruger cookies til at lære om din adfærd på og uden for vores tjenester, indhenter vi eller vores partnere det samtykke, der er nødvendigt i henhold til gældende lovgivning. Du kan læse mere om vores brug af cookies i vores Cookiepolitik.

    Yderligere oplysninger til indbyggere i EØS, Schweiz og Storbritannien: retsgrundlag for vores brug af dine oplysninger

    Nedenstående afsnit gælder kun for indbyggere i EØS, Schweiz og Storbritannien. I henhold til gældende databeskyttelseslovgivning i den europæiske region (f.eks. GDPR) skal virksomheder have en juridisk begrundelse for at behandle dine oplysninger til de forskellige formål, der er beskrevet i denne Persondatapolitik. 

    Du kan også have særlige rettigheder, afhængigt af det aktuelle retsgrundlag. Dem har vi beskrevet yderligere nedenfor.

    Vi påberåber os vores legitime interesser eller tredjeparters interesser, hvis de ikke opvejes af dine interesser og grundlæggende rettigheder.

    Vi viser dig indhold, der er relevant, interessant og personligt ved at: 

    • Identificere dig, når du bruger vores Tjenester.
    • Anbefale pins, opslagstavler, emner og indhold baseret på din aktivitet på vores Tjenester. Hvis du f.eks. engagerer dig i indhold om madlavning på Pinterest, kan vi foreslå dig fødevarerelaterede pins og opslagstavler. 
    • Tilpasse din Pinterest-oplevelse baseret på din adfærd uden for vores website. Hvis du f.eks. besøger websites, der sælger elguitarer, kan vi foreslå dig pins om guitarer.

    Påberåbte legitime interesser

    Det er i vores interesse og i Pinterest-brugernes interesse at modtage et personligt, unikt og relevant tilbud, da dette er årsagen til, at brugerne kommer til Tjenesten.

    Anvendte oplysningskategorier

    • Kontooplysninger (undtagen race eller etnisk tilhørsforhold)
    • Indhold 
    • Stedoplysninger 
    • Logdata 
    • Oplysninger om cookiedata og lignende teknologier (læs mere om vores brug af cookies i vores Cookiepolitik)
    • Enhedsoplysninger 
    • Brugsdata og udledninger
    • Brugervalg 
    • Data fra andre kilder (tredjepartsplatforme, partnere inden for tekniske tjenester, annoncører og andre partnere)

    Vi opbygger fællesskabet i vores Tjenester ved at:

    • Foreslå andre personer, som har samme interesser. Hvis du for eksempel følger opslagstavler inden for boligindretning, vil vi eventuelt foreslå indretningsarkitekter, som du måske synes om.
    • Hjælpe dine venner og kontakter med at finde dig på Pinterest. Hvis du f.eks. tilmelder dig med en Facebook-konto, kan vi hjælpe dine Facebook-venner med at finde dig på Pinterest, når de tilmelder sig Pinterest. Andre kan også søge efter din konto på Pinterest via din e-mailadresse. Hvis du vælger at synkronisere dine kontakter med din Pinterest-konto, anvender vi oplysninger om kontakterne på din enhed til at hjælpe dig med finde dem i vores Tjenester.

    Påberåbte legitime interesser

    Det er i vores interesse at hjælpe dig med at komme i kontakt med dem, du kender, så vi kan levere en relevant og unik Tjeneste.

    Anvendte oplysningskategorier

    • Kontooplysninger (undtagen race eller etnisk tilhørsforhold)
    • Indhold
    • Stedoplysninger 
    • Dine kontakter 
    • Logdata
    • Oplysninger om cookiedata og lignende teknologier (læs mere om vores brug af cookies i vores Cookiepolitik)
    • Enhedsoplysninger 
    • Brugsdata og udledninger
    • Brugervalg
    • Data fra andre kilder (tredjepartsplatforme, partnere inden for tekniske tjenester, annoncører og andre partnere)

    Vi holder Pinterest sikkert ved at:

    • Samarbejde med retshåndhævende myndigheder og forskere. Vi kan få anmodninger om kontooplysninger fra retshåndhævende myndigheder som politi og domstole eller fra forskere, der ønsker at studere aktiviteter på Pinterest. Læs vores Retningslinjer for politimyndigheder, hvis du vil vide mere om, hvordan vi reagerer på anmodninger fra retshåndhævende myndigheder.
    • Analysere brugernes logdata og enhedsoplysninger med henblik på at identificere og undersøge mistænkelig adfærd og overtrædelse af vores politikker eller Vilkår.
    • Gennemgå dine aktiviteter og beskeder i vores Tjenester med henblik på at registrere spam og aktivitet, der udgør en risiko for dig selv, vores fællesskab og/eller offentligheden.
    • Foretage alderskontrol. Dette kan inkludere aldersestimering ud fra ansigt og matchning af dit ansigt med et officielt id.

    Påberåbte legitime interesser

    • Det er i både vores og Pinterest-brugernes interesse at sikre Pinterests systemer, fremme sikkerhed på Pinterest og bekæmpe spam, trusler, misbrug og krænkelser. 
    • Det er også i både vores og andres interesse at sikre, at vores Tjenester bruges i overensstemmelse med vores Vilkår.

    Anvendte oplysningskategorier

    De faktisk anvendte oplysninger afhænger af de faktuelle omstændigheder, men kan omfatte følgende:

    • Kontooplysninger (undtagen race eller etnisk tilhørsforhold)
    • Indhold 
    • Stedoplysninger 
    • Din kommunikation med os
    • Logdata 
    • Oplysninger om cookiedata og lignende teknologier (læs mere om vores brug af cookies i vores Cookiepolitik)
    • Enhedsoplysninger 
    • Brugsdata og udledninger
    • Brugervalg 
    • Data fra andre kilder (tredjepartsplatforme, partnere inden for tekniske tjenester, annoncører og andre partnere)

    Vi forbedrer, innoverer og udvikler vores Tjenester ved at:

    • Analysere og forske i, hvem der bruger Pinterest, og hvad de foretager sig. Vi kan for eksempel registrere oplysninger om, hvor ofte folk bruger to forskellige versioner af en funktion på Pinterest, for at forstå, hvilken version der er bedst.
    • Forbedre produkter og tjenester i vores virksomheder og tilbyde nye funktioner. Eksempelvis ved at bruge information til at træne, udvikle og forbedre teknologi som vores maskinlæringsmodeller. De pågældende informationer kan både være aggregerede og afidentificerede.

    Påberåbte legitime interesser

    Det er i både vores og Pinterest-brugernes interesse, at vi forbedrer, promoverer og udvikler Tjenesten på forsvarlig vis. 

    Anvendte oplysningskategorier

    • Kontooplysninger (undtagen race eller etnisk tilhørsforhold)
    • Indhold 
    • Stedoplysninger 
    • Din kommunikation med os
    • Logdata 
    • Oplysninger om cookiedata og lignende teknologier (læs mere om vores brug af cookies i vores Cookiepolitik)
    • Enhedsoplysninger 
    • Brugsdata og udledninger
    • Brugervalg 
    • Data fra andre kilder (tredjepartsplatforme, partnere inden for tekniske tjenester, annoncører og andre partnere)

    Vi søger juridisk rådgivning og beskyttelse af Pinterest i retssager og andre tvister ved at: 

    • Bevare og dele oplysninger, når vi søger juridisk rådgivning eller søger at beskytte os selv i forbindelse med retssager og andre tvister. Dette omfatter overtrædelser af vores Vilkår og politikker.

    Påberåbte legitime interesser

    • Det er i både vores og Pinterest-brugernes interesse at reagere på klager og forebygge og adressere svindel, uretmæssig brug af Pinterest, overtrædelse af vores Vilkår og politikker og anden skadelig eller ulovlig aktivitet.
    • Det er i vores interesse at søge juridisk rådgivning og beskytte os selv (herunder vores rettigheder, personale, ejendom og produkter), vores brugere og andre, herunder som led i undersøgelser, juridiske forespørgsler, retssager og andre tvister.

    Anvendte oplysningskategorier

    De faktisk anvendte oplysninger afhænger af de faktuelle omstændigheder, men kan omfatte følgende: 

    • Kontooplysninger (undtagen race eller etnisk tilhørsforhold)
    • Indhold 
    • Stedoplysninger 
    • Din kommunikation med os
    • Logdata 
    • Oplysninger om cookiedata og lignende teknologier (læs mere om vores brug af cookies i vores Cookiepolitik)
    • Enhedsoplysninger 
    • Brugsdata og udledninger
    • Brugervalg 
    • Data fra andre kilder (tredjepartsplatforme, partnere inden for tekniske tjenester, annoncører og andre partnere)

    Vi kommunikerer med dig ved at:

    • Svare på dine spørgsmål eller kommentarer.
    • Sende dig opdateringer (f.eks. når noget gemmes eller kommenteres på Pinterest) og nyheder via e-mail eller pushmeddelelser afhængigt af dine indstillinger. Vi sender f.eks. ugentlige opdateringer med interessante pins. I nogle lande kan opdateringerne udgøre markedsføring, og i visse tilfælde indhenter vi dit samtykke. Hvis du ikke vil modtage disse notifikationer, kan du til enhver tid opdatere dine indstillinger.

    Påberåbte legitime interesser

    • Det er i både vores og Pinterest-brugernes interesse, at vi løbende forbedrer og udvikler vores kundesupport. 
    • Det er i både vores og Pinterest-brugernes interesse at lære om nye funktioner og potentielt interessante elementer. 

    Anvendte oplysningskategorier

    • Kontooplysninger (undtagen race eller etnisk tilhørsforhold)
    • Indhold 
    • Stedoplysninger 
    • Din kommunikation med os
    • Logdata 
    • Oplysninger om cookiedata og lignende teknologier (læs mere om vores brug af cookies i vores Cookiepolitik)
    • Enhedsoplysninger 
    • Brugsdata og udledninger
    • Brugervalg 
    • Data fra andre kilder (tredjepartsplatforme, partnere inden for tekniske tjenester, annoncører og andre partnere)

    Vi leverer relevant, interessant og personaliseret annoncering i vores Tjenester ved at:

    • Bestemme, hvilke annoncer vi viser dig, ud fra oplysningerne i vores Tjenester. Hvis du f.eks. viser interesse for et campingtelt på Pinterest, viser vi måske annoncer for andre outdoor-produkter. 

    Påberåbte legitime interesser

    Det er i både vores og Pinterest-brugernes interesse at modtage relevante og interessante annoncer for produkter eller tjenester, der kan have brugernes interessere, i modsætning til at modtage tilfældige og generiske annoncer, som de måske ikke har nogen interesse i. Dette udgør også den primære finansiering af Tjenesten, så Pinterest kan generere indtægter, selvom Tjenesten stilles til rådighed for brugerne, uden at de skal betale penge for den.

    Anvendte oplysningskategorier

    • Kontooplysninger (undtagen race eller etnisk tilhørsforhold)
    • Indhold 
    • Stedoplysninger 
    • Din kommunikation med os
    • Logdata 
    • Oplysninger om cookiedata og lignende teknologier (læs mere om vores brug af cookies i vores Cookiepolitik)
    • Enhedsoplysninger 
    • Brugsdata og udledninger
    • Brugervalg 
    • Data fra andre kilder (tredjepartsplatforme, partnere inden for tekniske tjenester, annoncører og andre partnere)

    Vi leverer målinger og analyser af annoncer ved at:

    • Bruge aggregerede oplysninger fra vores målingsudbydere til at fortælle vores annoncepartnere, hvordan deres Pinterest-annoncer klarer sig, og hvordan de kan klare sig bedre. Vi kan eksempelvis fortælle en annoncør, hvor stor en procentdel af Pinterests brugere der fortsætter til den pågældende annoncørs website, når de har set en pin. Du kan læse mere om annoncerapporter i vores Hjælpecenter.

    Påberåbte legitime interesser

    Det er i vores interesse at give virksomhedskonti og annoncører mulighed for at se, hvordan deres annoncer og indhold har klaret sig, og hvilket publikum der har set eller interageret med deres annoncer og indhold. Det giver annoncørerne mulighed for at træffe velovervejede beslutninger (f.eks. hvilke typer annoncekampagner de vil køre, hvilken målgruppe de vil nå ud til, og hvilke typer indhold de vil promovere). Dette er også i andre brugeres interesse, da det hjælper med at holde annoncer og andet indhold på Pinterest relevant og underholdende og bevarer Tjenesten som gratis for alle brugere.

    Anvendte oplysningskategorier

    • Kontooplysninger (undtagen race eller etnisk tilhørsforhold)
    • Indhold 
    • Stedoplysninger 
    • Logdata 
    • Oplysninger om cookiedata og lignende teknologier (læs mere om vores brug af cookies i vores Cookiepolitik)
    • Enhedsoplysninger 
    • Brugsdata og udledninger
    • Data fra andre kilder (tredjepartsplatforme, partnere inden for tekniske tjenester, annoncører og andre partnere)

    Vi viser dig relevante, interessante og personlige annoncer om Pinterest uden for Pinterest ved at: 

    • Reklamere for Pinterests produkter og tjenester over for dig på andre websites. Vi videregiver derfor oplysninger som cookie-id'er, din IP-adresse og hashede versioner af din e-mailadresse til de tjenester, vi bruger til at markedsføre Pinterest over for dig på websites og i andre apps end Pinterest, f.eks. Facebook Ads, Google Marketing Platform og andre.

    Påberåbte legitime interesser

    Vi har en legitim interesse i at levere annoncer, der er relevante, interessante og personligt tilpasset til dig, med henblik på at generere indtægter. 

    Anvendte oplysningskategorier

    • Kontooplysninger (undtagen race eller etnisk tilhørsforhold)
    • Indhold 
    • Stedoplysninger 
    • Logdata 
    • Oplysninger om cookiedata og lignende teknologier (læs mere om vores brug af cookies i vores Cookiepolitik)
    • Enhedsoplysninger 
    • Brugsdata og udledninger
    • Brugervalg 
    • Data fra andre kilder (tredjepartsplatforme, partnere inden for tekniske tjenester, annoncører og andre partnere)

    Hvorfor og hvordan vi bruger dine oplysninger

    Til at overholde vores juridiske og lovgivningsmæssige forpligtelser

    • Vi får adgang til, gemmer, opbevarer og deler oplysninger som svar på retskendelser, ransagningskendelser, editionskendelser, stævninger og lignende juridiske henvendelser. 
    • Vi tilgår, gemmer, opbevarer og deler oplysninger, når vi mener, at det med rimelighed er nødvendigt for at overholde juridiske eller lovgivningsmæssige forpligtelser, herunder deling med forskere, politi og andre myndigheder.
    • Til at behandle og løse anmodninger og klager. Vi bevarer korrespondance relateret til anmodninger fra registrerede under GDPR i to år, hvis anmodningerne ikke endelig behandles, og denne korrespondance er påkrævet for at håndtere eventuelle klager, som følger deraf. I disse tilfælde bevares korrespondancen, mens klagerne er under behandling.

    Eksempler på love, der kan kræve, at vi behandler oplysninger på ovenstående måde:

    • Lovgivningsmæssige spørgsmål: med henblik på at overholde lovgivningsmæssige forpligtelser, eksempelvis i henhold til persondatalovgivningen (GDPR) og Forordningen om digitale tjenester (DSA).
    • Civilretlige, kommercielle, strafferetlige eller forbrugerbeskyttelsesmæssige spørgsmål: Når vi modtager en retskendelse om videregivelse af oplysninger med henblik på retssager eller myndighedshenvendelser (f.eks. anmodninger i henhold til Irish Competition and Consumer Protection Act 2014, GDPR).
    • Spørgsmål relateret til selskaber og beskatning: forpligtelser som Irish Companies Act 2014 og Taxes Consolidation Act 1997.

    Spørgsmål i forbindelse med vores Tjenesters sikkerhed og beskyttelsen af rettigheder, ejendom og brugere

    • Vi opbevarer oplysninger, når det er nødvendigt for at undersøge misbrug af vores Tjenester, f.eks. i forbindelse med spam og andre dårlige oplevelser. Hvis vi deaktiverer en konto for overtrædelse af vores Vilkår, bevarer vi også oplysninger om den pågældende bruger af hensyn til sikkerhed og integritet.

    Anvendte oplysningskategorier

    Alle de kategorier, der er angivet under "Vi indsamler oplysninger på forskellige måder", bortset fra Præcise stedoplysninger (som vi ikke indsamler fra brugere i EØS, Schweiz og Storbritannien).

    Hvordan og hvorfor vi bruger dine oplysninger

    Når du har givet os samtykke (f.eks. via indstillingerne på din enhed):

    • Tilladelse til søgning med billeder. Hvis du f.eks. tager et billede af et par sko eller et møbel, kan du bede os om at vise dig lignende varer. Du kan tilvælge dette i indstillingerne til din enheds operativsystem.
    • Annoncer på Pinterest baseret på aktiviteter uden for websitet. Vi tilpasser de viste annoncer ved at identificere dine interesser ud fra dine aktiviteter uden for websitet og ved at bruge de oplysninger, vi modtager fra annoncepartnere og andre tredjeparter. Hvis annoncepartnere eller andre tredjeparter deler oplysninger om dig med os, forlader vi os på det samtykke, de allerede har indhentet.
    • Lead-annoncer. Hvis du sender oplysninger via en formular i en lead-annonce (f.eks. for at tilmelde dig en annoncørs mailliste eller en konsultation), deler vi disse oplysninger med annoncøren som beskrevet i formularen.
    • Promovering af indholdsskabere. Hvis du vælger at udlevere oplysninger om race eller etnisk tilhørsforhold, bruger vi dem til at promovere dig som indholdsskaber, f.eks. i forbindelse med Black History Month, og til at kontakte dig angående begivenheder.

    Anvendte oplysningskategorier

    Alle de kategorier, der er angivet under "Vi indsamler oplysninger på forskellige måder", bortset fra Præcise stedoplysninger (som vi ikke indsamler fra brugere i EØS, Schweiz og Storbritannien).

    Når vi bruger dit samtykke, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

    Dine rettigheder og valg

    Vi tilbyder dig en række muligheder for at styre dine data. I visse lande (f.eks. EØS, Schweiz, Storbritannien og USA) kan disse muligheder også være de rettigheder, du har i henhold til den lokale lovgivning. Du kan gøre brug af dine rettigheder via dine kontoindstillinger og vores Hjælpecenter.

  • Adgang: Du kan anmode om adgang til de oplysninger, vi indsamler og opbevarer om dig, i et porterbart format. Det kan du læse mere om i vores Hjælpecenter
  • Rettelse/berigtigelse: Du kan rette dine oplysninger ved at opdatere oplysningerne på din profil.
  • Sletning: Du kan få dine oplysninger slettet. Vælg "Slet dine data og din konto" i dine indstillinger, og følg instruktionerne.  
  • Fravælg "målrettet annoncering", "deling" eller "salg": Som beskrevet ovenfor kan nogle af vores aktiviteter udgøre "målrettet annoncering", "deling" eller "salg", som de pågældende termer er defineret i henhold til visse statslige love om privatlivets fred i USA. Du kan til enhver tid fravælge dette ved at følge instruktionerne i dine indstillinger for persondata Bemærk, at du stadig vil se annoncer i vores Tjenester, men de påvirkes ikke af data uden for websitet.
  • Når vi bruger dit samtykke, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage. 

     

    Hvis du bor i EØS, Storbritannien eller Schweiz, har du en række yderligere rettigheder: 

    • Ret til at gøre indsigelse eller begrænse behandlingen: Du kan gøre indsigelse mod direkte markedsføring fra os, og når vi påberåber os legitime interesser til at behandle dine oplysninger. Du kan gøre indsigelse via denne formular.
    • Ret til at tilbagetrække samtykke: Hvis vi forlader os på dit samtykke som juridisk grundlag for behandling af dine data, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Lovligheden af Pinterests behandling, før du trækker dit samtykke tilbage, påvirkes dog ikke af en sådan tilbagetrækning.
    • Ret til overførsel: Du kan få de oplysninger, du har givet os, sendt til en anden organisation, når vi opbevarer oplysningerne med dit samtykke eller med henblik på opfyldelse af en kontrakt med dig, og hvor det er teknisk muligt for os.
    • Ret til at indgive en klage: Hvis du bor i EØS, Schweiz eller Storbritannien, har du ret til at indgive en klage til tilsynsmyndigheden i dit land. 
      • I Storbritannien er de relevante databeskyttelsesmyndigheder Information Commissioner's Office, Wycliffe House, Water Lane, Wilmslow, Cheshire, SK9 5AF, +44 (0303) 123 1113, e-mail: casework@ico.org.uk. 
      • I Irland er de relevante databeskyttelsesmyndigheder Data Protection Commission, 21 Fitziam Square South, Dublin 2, D02 RD28, +353 017650100/+ 353 1800437737, e-mail: info@dataprotection.ie eller ved at bruge følgende onlineformular: formularer til databeskyttelse.

    Vi behandler dig ikke anderledes end andre, hvis du vælger at gøre brug af dine rettigheder eller muligheder i forbindelse med dine Personoplysninger. Disse rettigheder kan være begrænsede, f.eks. hvis opfyldelsen af din anmodning ville afsløre personlige data om andre, krænke en tredjeparts rettigheder (herunder vores rettigheder) eller få os til at slette oplysninger, som vi ifølge loven er forpligtet til at beholde eller har overbevisende legitime interesser i at beholde. Hvis vi afviser din anmodning om at udøve dine rettigheder, har du ret til at klage over vores beslutning ved at kontakte os på privacy-support [at] pinterest.com (privacy-support[at]pinterest[dot]com)

    Du har en række valg vedrørende dine oplysninger på Pinterest. Hvis du har en Pinterest-konto, er mange af betjeningsmulighederne indbygget direkte i Pinterest eller i dine indstillinger. Du kan f.eks. redigere oplysninger på din profil, knytte din Pinterest-konto til andre tjenester (f.eks. Facebook eller Google), redigere indstillinger for hemmelige opslagstavler og til enhver tid lukke din konto. Vi understøtter også indstillinger som Begræns annoncesporing i iOS og Annoncetilpasning på Android-enheder. 

    Du kan også have valgmuligheder via den enhed eller software, du bruger til at få adgang til Pinterest. For eksempel:

  • Din browser kan give dig mulighed for at styre cookies og andre typer lokal opbevaring af data.
  • Din mobilenhed giver dig mulighed for at vælge, hvordan og om din nøjagtige placering, dine billeder og dine andre data skal deles med os.
  • For brugere i visse amerikanske stater, der har aktiveret et fravalgssignal (f.eks. Global Privacy Control), respekterer vi denne indstilling, når Pinterest bruges.

    Hvordan og hvornår vi deler oplysninger

    Alle kan se dit offentlige indhold, f.eks. dine opslagstavler og dine pins, og de offentlige profiloplysninger, du giver os. I visse lande stiller vi også disse offentlige oplysninger til rådighed via det, der kaldes API'er (en teknisk måde at dele oplysninger hurtigt på). Partnere kan f.eks. bruge en Pinterest API til at undersøge, hvad der er deres mest populære pins, eller hvordan deres pins deles på Pinterest. Vi deler også de kategorier af oplysninger, der er beskrevet ovenfor:

  • Med andre tjenester på din foranledning. Når du f.eks. beslutter at knytte din Pinterest-konto til tredjepartstjenester, eller når du offentliggør dit indhold på Pinterest til sådanne tjenester, giver du disse tjenester visse oplysninger. Indholdsskabere kan give os ret til at dele oplysninger med annoncører eller andre partnere i forbindelse med betalte engagementer.
  • Afhængigt af hvor du bor, deler vi data med henblik på annoncering og relaterede formål, herunder at vise dig annoncer om Pinterest i tredjepartstjenester, at vise dig annoncer gennem vores partnere og at give annoncører indblik i, hvordan deres annoncer på Pinterest klarer sig. Når du eksempelvis udfylder en formular i en lead-annonce eller klikker på en annonce på Pinterest, deler vi disse oplysninger med annonceringspartnerne.
  • Med leverandører, som vi bruger til at behandle oplysninger på vores vegne baseret på vores instruktioner og til de formål, der er beskrevet i denne Persondatapolitik. Vi deler f.eks. data med sikkerhedskonsulenter, så vi kan blive bedre til at identificere spam. Nogle af vores indsamlede oplysninger, indsamles af leverandører på vores vegne.
  • Med politi, myndigheder, regeringsorganer, forskere og andre parter i overensstemmelse med love, regler og bestemmelser. Vi kan eksempelvis modtage anmodninger om kontooplysninger fra politi og domstole. Vi deler kun oplysninger som svar på sådanne anmodninger, hvis vi mener, at videregivelse er rimelig og nødvendig for at overholde love, bestemmelser eller juridiske anmodninger; beskytte offentlighedens, individers eller Pinterests sikkerhed, rettigheder eller ejendom; eller påvise, forhindre eller på anden måde håndtere svig, sikkerhedsproblemer eller tekniske udfordringer. Vi kan også dele oplysninger, hvis vi mener, det er nødvendigt at forhindre nært forestående og alvorlig legemsskade i nødsituationer. Læs vores Retningslinjer for politimyndigheder, hvis du vil vide mere om, hvordan vi reagerer på anmodninger fra retshåndhævende myndigheder. Vi kan dele dine offentligt tilgængelige oplysninger med uafhængige forskere, der opfylder visse kriterier, for at bekæmpe samfundsskadende adfærd. 
  • Med vores virksomhedsfamilie, herunder helejede datter- og søsterselskaber. Hvis vi skulle indgå i en fusion, overtagelse, konkurs, opløsning, reorganisation eller en lignende transaktion eller procedure, der indebærer overdragelse af de oplysninger, der er beskrevet i denne politik, deler vi dine oplysninger med parter, der er involveret i den pågældende proces (f.eks. en potentiel køber).
  • Overdragelse af dine oplysninger

    Pinterest er en verdensomspændende tjeneste. Når du bruger vores produkter eller tjenester, giver du os tilladelse til at overføre og opbevare dine oplysninger uden for dit hjemland, herunder i USA, med de formål, der er beskrevet i denne politik. I disse lande er beskyttelsen af privatlivets fred og myndighedernes ret til at få adgang til dine oplysninger måske ikke den samme som i dit hjemland.

    Hvis du bor i EØS, Schweiz eller Storbritannien, træffer vi en række ekstra foranstaltninger i forbindelse med dataoverførsler. Oplysninger under Pinterest Europe Limiteds ansvar overføres eller sendes til, eller gemmes og behandles i, USA eller andre lande uden for det land, hvor du bor, til de formål, der er beskrevet i denne politik. Vi sikrer bl.a. et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau ved at anvende følgende sikkerhedsforanstaltninger:  

    Afgørelser om tilstrækkeligt beskyttelsesniveau. Det er afgørelser truffet af Europa-Kommissionen i henhold til artikel 45 i GDPR (eller tilsvarende afgørelser i henhold til anden lovgivning), hvor de anerkender, at et land tilbyder et passende niveau af databeskyttelse. Vi overfører dine oplysninger som beskrevet i "Sådan bruger vi de indsamlede oplysninger" til en række lande med afgørelser om tilstrækkeligt beskyttelsesniveau, f.eks. de lande, der er angivet her 

    Standardkontraktbestemmelser. Europa-Kommissionen har godkendt en række kontraktbestemmelser i henhold til artikel 46 i GDPR, der giver virksomheder i EØS mulighed for at overføre data uden for EØS. De (og deres godkendte ækvivalent for Storbritannien og Schweiz) kaldes standardkontraktbestemmelser. Vi bruger standardkontraktbestemmelser til at overføre oplysninger som beskrevet i "Sådan bruger vi de indsamlede oplysninger" til tredjeparter i lande uden en afgørelse om tilstrækkeligt beskyttelsesniveau. 

    Selvom overførsler til lande, der ikke har en afgørelse om tilstrækkeligt beskyttelsesniveau, typisk finder sted på baggrund af standardkontraktbestemmelser, kan overførsler under visse omstændigheder også foretages på grundlag af undtagelser, der er fastsat i databeskyttelseslovgivningen. For eksempel i forbindelse med deling med politi og i nødsituationer, hvor nogens liv er i fare. 

    Vi identificerer og anvender også yderligere relevante beskyttelsesforanstaltninger ifm. den enkelte dataoverførsel. Vi bruger eksempelvis:

    • Teknisk beskyttelse som kryptering og pseudonymisering
    • Politikker og processer til anfægtelse af uforholdsmæssigt omfattende eller ulovlige henvendelser fra offentlige myndigheder.

    Du er velkommen til at kontakte os via sektionen nedenfor, hvis du vil have en kopi af standardkontraktbestemmelserne eller afgørelserne om tilstrækkeligt beskyttelsesniveau.

    Hvor længe vi beholder dine oplysninger

    Vi beholder kun dine oplysninger, så længe vi har brug for dem til at levere Pinterest til dig og opfylde de formål, der er beskrevet i denne politik. Når vi ikke længere har brug for dine oplysninger, og der ifølge vores juridiske og regulatoriske forpligtelser ikke er noget krav om, at vi beholder dem, vil vi enten fjerne dem fra vores systemer eller anonymisere dem, så vi ikke kan bruge dem til at identificere dig.

    Hvis du bor i EØS, Storbritannien eller Schweiz, får du her en række yderligere oplysninger om vores opbevaringspraksis: Vi opbevarer kun dine oplysninger, så længe de er nødvendige i henhold til de formål, der er identificeret i denne Persondatapolitik, hvilket indbefatter levering af vores Tjeneste, eller til andre legitime formål som overholdelse af juridiske forpligtelser, håndhævelse og forhindring af overtrædelser af vores Vilkår, bekæmpelse af spam og beskyttelse og forsvar af vores rettigheder, ejendom og brugere. Opbevaringsperioderne fastlægges fra sag til sag. Vi opbevarer kontooplysninger som dit navn, din e-mailadresse og din adgangskode, så længe din konto eksisterer, fordi vi har brug for dem til at drive din konto.

    Vores politik for oplysninger om børn

    Børn under 13 år må ikke bruge Pinterest. Hvis du befinder dig i en stat eller et land med et højere alderskrav, må du kun bruge Tjenesterne, hvis du som minimum har den alder, hvor du kan give dit samtykke til databehandling. Læs mere i vores Hjælpecenter.

    Sådan foretager vi ændringer af denne politik

    Vi kan ændre denne politik fra tid til anden. Hvis vi gør det, viser vi ændringerne på denne side. Hvis du fortsætter med at bruge Pinterest, efter ændringerne er trådt i kraft, gælder den nye politik for dig. Hvis ændringerne er omfattende, kan vi informere på en mere iøjnefaldende måde, f.eks. ved at sende dig en e-mail.

    Kontakt os

    Den bedste måde at komme i kontakt med os på eller gøre brug af ovenstående muligheder er via vores Hjælpecenter. Hvis du bor i USA, er Pinterest, Inc. ansvarlig for dine oplysninger. Du kan kontakte Pinterest Inc. på adressen 651 Brannan Street, San Francisco, CA 94107, USA.

    Du kan også kontakte vores databeskyttelsesansvarlige.

    Ikrafttrædelsesdato uden for EØS og Storbritannien: 13. marts 2024 

    Ikrafttrædelsesdato i EØS og Storbritannien: 30. april 2024