Persondatapolitik

Oversigt over ændringer
  • Vi indsamler ikke længere betalingsoplysninger i forbindelse med køb af varer. Du gå i stedet direkte til en forhandlers website for at foretage et køb. Du kan læse mere om det i hjælpecenteret.

    Vi er glade for, at unge mennesker finder inspiration på Pinterest! Vi tillader dog ikke længere, at folk kan oprette nye konti ved at indhente forældresamtykke, som kan kontrolleres. Fra nu af skal du følge de retningslinjer for alderen for digitalt samtykke, som gælder i dit land.

    Vi har tilføjet flere detaljer om de data, vi indsamler, og hvordan de bruges, og indført en ny måde til kontrol af, om de bruges til at tilpasse annoncering personligt på andre websites eller apps, du besøger eller bruger.

    Vi har tilføjet yderligere oplysninger til vores indbyggere i Californien.

Tak, fordi du bruger Pinterest!
  • Vores mission er at give folk inspirationen til at skabe den tilværelse, de er glade for. Det gør vi ved at vise dig personligt indhold og personlige annoncer, som vi tror, at du vil være interesseret i, ud fra de oplysninger, vi indsamler fra dig og tredjeparter. Vi bruger kun disse oplysninger, når vi har juridisk ret til det.

    Vi har skrevet denne politik for at informere dig om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi bruger oplysningerne, og hvilke valgmuligheder du har i forhold til dem. Eftersom vi er en internetvirksomhed, er nogle af begreberne nedenfor lidt tekniske, men vi har bestræbt os på at forklare tingene på en enkel og ligetil måde. Vi modtager gerne spørgsmål og kommentarer til denne politik fra dig.

Vi indsamler oplysninger på flere forskellige måder
  • 1. Når du giver dem til os eller giver os tilladelse til at indhente dem

    Når du tilmelder dig til Pinterest, deler du frivilligt visse oplysninger, herunder dit navn, din e-mailadresse, dit telefonnummer, dine billeder, pins, kommentarer og eventuelle andre oplysninger, du vælger at give os. Du kan vælge at dele din præcise placering via indstillingerne på din enhed eller via billeder. Selvom du vælger ikke at dele din præcise placering, bruger vi stadig din IP-adresse til at finde din omtrentlige placering. Du har også mulighed for at dele andre oplysninger om dig selv, herunder dit køn, din alder og dit foretrukne sprog.
        
    Hvis du forbinder din Facebook- eller Google-konto eller konti fra andre tredjepartstjenester med Pinterest, bruger vi oplysninger fra disse konti (for eksempel dine venner eller kontakter) til at give dig en bedre oplevelse på Pinterest. Det styres af den pågældende kontos persondatapolitik og indstillinger.

     

    2. Vi får også tekniske oplysninger, når du bruger Pinterest

    Når du bruger et website, en mobilapp eller en anden internettjeneste, oprettes og logføres visse oplysninger om dine aktiviteter på internettet og elektroniske netværk. Det gælder også, når du bruger Pinterest. Her er nogle af de typer oplysninger, vi indsamler:

    • Log data. When you use Pinterest, our servers record information (“log data”), including information that your browser automatically sends whenever you visit a website, or that your mobile app automatically sends when you’re using it. This log data includes your Internet Protocol address (which we use to infer your approximate location), the address of and activity on websites you visit that incorporate Pinterest features (like the “Save” button—more details below), searches, browser type and settings, the date and time of your request, how you used Pinterest, cookie data and device data. You can learn more about the log data we collect here.
    • Cookiedata. Vi bruger også "cookies" (små tekstfiler, der sendes af din computer, hver gang du besøger vores website, og som er unikke for din Pinterest-konto eller din browser) eller lignende teknologier til at registrere logdata. Når vi bruger cookies eller andre lignende teknologier, bruger vi sessionscookies (der bevares, indtil du lukker din browser) eller vedvarende cookies (som bevares, indtil du eller din browser sletter dem). Vi bruger for eksempel cookies til at gemme dine sprogpræferencer eller andre indstillinger, så du ikke behøver at indstille dem, hver gang du besøger Pinterest. Nogle af de cookies, vi bruger, er knyttet til din Pinterest-konto (herunder oplysninger om dig som den e-mailadresse, du har oplyst til os), mens andre cookies ikke er. Du kan få nærmere oplysninger om, hvordan vi bruger cookies, i vores Cookiepolitik.
    • Enhedsoplysninger. Ud over logdata indsamler vi oplysninger om den enhed, du bruger Pinterest på, herunder enhedens type, operativsystem, indstillinger, unikt enheds-id og data om nedbrud, som hjælper os med at forstå, hvad der sker, når noget går galt. 
    • Data og afledte data fra klikstrøm. Når du er på Pinterest, bruger vi din aktivitet – f.eks. hvilke pins du klikker på, hvilke opslagstavler du opretter, og hvad du skriver i kommentarer og beskrivelser – sammen med de oplysninger, du gav os ved din oprettelse, og oplysninger fra vores partnere og annoncører til at udlede data om dig og dine præferencer. Hvis du f.eks. opretter en opslagstavle om rejser, udleder vi måske, at du er begejstret for at rejse. Vi udleder måske også oplysninger om din uddannelse eller erhvervserfaring baseret på din aktivitet, når du forbinder din konto med dine konti hos tredjeparter som Facebook eller Google.

    3. Vores partnere og annoncører deler oplysninger med os

    Vi får også oplysninger om dig og din aktivitet uden for Pinterest fra vores associerede virksomheder, annoncører, partnere og andre tredjeparter, vi arbejder med. Eksempler:

    • Nogle websites eller apps bruger Pinterest-funktioner som vores Gem-knap, eller du har måske installeret vores Gem-knap i din browser. I så fald indsamler vi logdata fra disse websites eller apps. Du kan læse mere om disse funktioner i vores Hjælpecenter.
    • Annoncører eller tredjeparter på internettet deler oplysninger med os for at måle, danne rapporter om eller forbedre effektiviteten af annoncer på Pinterest eller for at finde ud af, hvilke typer annoncer de vil vise dig på og uden for Pinterest. Dette omfatter oplysninger om dine besøg på en annoncørs website eller køb, du har foretaget hos annoncøren, eller en tredjepartstjenestes oplysninger om dine interesser, som vi kan bruge til at vise dig annoncer. Læs mere om de typer oplysninger, som annoncører eller tredjeparter deler med os.

    Vores brug af de oplysninger, vi indsamler

    Vi forpligter os til at vise indhold, der er relevant, interessant og personligt, til dig. Til det formål bruger vi dine oplysninger til at yde tjenesten til dig og gøre din oplevelse bedre, herunder:

    • Identificere dig, når du bruger Pinterest.
    • Anbefale pins, opslagstavler, emner eller kategorier, du måske synes om, baseret på din aktivitet på Pinterest. Hvis vi for eksempel kan se, at du går op i madlavning, foreslår vi måske fødevarerelaterede pins, opslagstavler eller personer, som vi tror, du måske synes om, eller vi viser annoncer relateret til mad for dig.
    • Svare på dine spørgsmål eller kommentarer.

    Vi har en legitim interesse i at bruge dine oplysninger på disse måder. Det er grundlæggende for det, vi gør på Pinterest, og nødvendigt for at gøre Pinterest og dens funktioner relevante og personligt tilpasset til dig. 

    Vi har også en legitim interesse i gøre Pinterest til et sikkert sted og forbedre vores produktfunktioner, så du kan blive ved med at finde inspiration på Pinterest. Vi har alle fordel af det, når vi bruger dine oplysninger til følgende:

    • Foreslå andre personer, som har samme interesser. Hvis du for eksempel følger opslagstavler inden for boligindretning, vil vi eventuelt foreslå indretningsarkitekter, som du måske synes om.
    • Hjælpe dine venner og kontaktpersoner med at finde dig på Pinterest, hvis du accepterer dette i dine indstillinger. Hvis du for eksempel tilmelder dig ved hjælp af en Facebook-konto, kan vi hjælpe dine Facebook-venner med at finde dig på Pinterest, når de tilmelder sig Pinterest. Eller andre kan søge efter din konto på Pinterest ved hjælp af din e-mailadresse.
    • Samarbejde med de retshåndhævende myndigheder og opretholde Pinterest som et sikkert sted. Vi kan få anmodninger om kontooplysninger fra de retshåndhævende myndigheder som politiet eller domstolene. Du kan læse mere om, hvordan vi reagerer på anmodninger fra de retshåndhævende myndigheder, i vores retningslinjer for retshåndhævende myndigheder.
    • Gennemse dine beskeder på Pinterest for at opdage aktiviteter, der udgør en sikkerhedsrisiko for dig, vores fællesskab og/eller andre samfundsborgere.
    • Analysere og forske i, hvem der bruger Pinterest, og hvad de foretager sig. Vi kan for eksempel registrere oplysninger om, hvor ofte folk bruger to forskellige versioner af en funktion på Pinterest, for at forstå, hvilken version der er bedst.
    • Forbedre Pinterest og tilbyde nye funktioner.
    • Reklamere for Pinterest-produkter og -tjenester over for dig på andre websites. Du kan vælge, at vi ikke må dele dine oplysninger med andre websites for at tilpasse disse annoncer til dig, som beskrevet i afsnittet "Dine valgmuligheder med hensyn til dine oplysninger" nedenfor. 
    • Sende opdateringer (for eksempel når der sker visse aktiviteter som gemte pins eller nye kommentarer på Pinterest) og nyheder til dig via e-mail eller push meddelelser afhængigt af dine indstillinger. Vi sender for eksempel ugentlige opdateringer om pins, du måske synes om. Du kan vælge, at du ikke længere vil modtage disse meddelelser, ved at opdatere dine indstillinger.

    Vi har en legitim interesse i at vise dig annoncer, der er relevante, interessante og personlige, for at generere indtægter. For at fremme disse interesser bruger vi de oplysninger, vi indsamler, til at: 

    • Afgøre, hvilke annoncer vi vil vise for dig. Hvis du for eksempel viser interesse for campingtelte på Pinterest, viser vi dig måske annoncer for andre udendørsprodukter. Vi tilpasser det annonceindhold, vi viser dig, ved at identificere dine interesser på grundlag af dine aktiviteter på websitet og uden for websitet samt ved hjælp af oplysninger, vi modtager fra annonceringspartnere eller andre tredjeparter. Hvis vi bruger cookies til at identificere dine interesser uden for websitet, anmoder vi om nødvendigt om dit samtykke. Hvis annonceringspartnere eller andre tredjeparter deler oplysninger om dig med os, stoler vi på det samtykke, de allerede har indhentet.
    • Fortælle vores annonceringspartnere, hvordan deres Pinterest-annoncer klarer sig, og hvordan de kan forbedre dem. Nogle af disse oplysninger er kombinerede oplysninger. Vi kan for eksempel rapportere til en annoncør, at en vis procentdel af de personer, der så på en sponsoreret pin, fortsatte til den pågældende annoncørs website. I andre tilfælde kombineres disse oplysninger ikke. Vi kan for eksempel informere en annoncør om, at en bestemt sponsoreret pin er blevet gemt af visse personer. Du kan læse mere om rapportering om sponsorerede pins i vores Hjælpecenter.

    Vi har en legitim interesse i at bruge de oplysninger, vi indsamler, til at tilpasse din Pinterest-oplevelse baseret på din adfærd uden for websitet. Hvis du for eksempel besøger websites, der sælger elektriske guitarer, foreslår vi måske pins om guitarer til dig. Når vi identificerer dine interesser baseret på din adfærd uden for websitet med cookies, vil vi indhente dit samtykke, hvis det er nødvendigt. Du kan læse mere om, hvordan vi bruger cookies, i vores Cookiepolitik.

    Ud over de specifikke omstændigheder ovenfor vil vi kun bruge dine oplysninger med dit samtykke for at:

    • Tillade søgning med billeder. Hvis du for eksempel tager et billede af et par sko eller et møbel, du godt kan lide, kan du bede os om at vise dig lignende varer. Du kan tilvælge dette i indstillingerne til din enheds operativsystem.
    • Sende markedsføringsmateriale til dig via e-mail, sms, pushmeddelelse eller telefonopkald afhængigt af indstillingerne i din konto eller dit operativsystem. Hver gang vi sender markedsføringsmateriale til dig, giver vi dig mulighed for at afmelde det.
    • Identificere din præcise placering og tilpasse det indhold, vi viser dig. Hvis vi for eksempel ved, at du er i nærheden af en butik, kan vi vise dig pins fra butikken, som måske vil interessere dig. Du kan tilvælge dette i indstillingerne til din enheds operativsystem.
    • Fortælle vores annonceringspartnere, hvordan deres annoncer med Pinterest-tagget klarer sig. Pinterest-tagget (et stykke kode, som en annoncør anbringer på sit website) giver os og vores annonceringspartnere indsigt i handlinger, som en person foretager på deres website efter at have set en annonce på Pinterest. Du kan læse mere om Pinterest-tagget i vores Hjælpecenter.

    Vi skal også have dit samtykke der, hvor vi bruger cookies, for at:

    • Identificere dig på tværs af forskellige browsersessioner. Det betyder, at hvis du logger på Pinterest fra din telefon (eller en anden enhed), husker vi, at det er dig, så du ikke behøver at indtaste dine loginoplysninger, hver gang du besøger Pinterest.
    • Vise dig annoncer, du kunne være interesseret i. Vi bruger cookies til at identificere dine interesser på grundlag af din aktivitet uden for websitet. Vi gør det for brugere, der allerede bruger Pinterest, og for nye brugere, og det hjælper os med at tilpasse den måde, du kommer i gang på Pinterest.

    Du kan læse mere om, hvordan vi bruger cookies, og dine valgmuligheder i forhold til vores brug, i vores Cookiepolitik.

Overdragelse af dine oplysninger
  • Pinterest er en verdensomspændende tjeneste. Når du bruger vores produkter eller tjenester, giver du os tilladelse til at overføre og opbevare dine oplysninger uden for dit hjemland, herunder i USA, med de formål, der er beskrevet i denne politik. I disse lande er beskyttelsen af privatlivets fred og myndighedernes ret til at få adgang til dine oplysninger måske ikke den samme som i dit hjemland.

    I afsnittet til indbyggere i EØS kan du læse mere om dataoverførsler til og fra EØS-regionen.  
     

Dine valgmuligheder for dine oplysninger
  • Vores mål er at give dig enkle og relevante valgmuligheder med hensyn til dine oplysninger. Hvis du har en Pinterest-konto, er mange af disse kontrolmuligheder indbygget direkte i Pinterest eller i dine indstillinger. Du kan for eksempel:

    • Når som helst redigere oplysningerne i din profil, bestemme, om din profil skal være tilgængelig for søgemaskiner, og vælge, om andre kan finde din Pinterest-konto ved hjælp af din e-mailadresse.
    • Forbinde din Pinterest-konto med andre tjenester (for eksempel Facebook, Google eller Twitter) eller afbryde forbindelsen. For nogle tjenester (som Facebook) kan du også beslutte, om du vil offentliggøre din Pinterest-aktivitet på den pågældende tjeneste.
    • Redigere indstillingerne til hemmelige opslagstavler. Hemmelige opslagstavler er synlige for dig og andre, der samarbejder om opslagstavlen, og enhver samarbejdspartner kan vælge at gøre opslagstavlen tilgængelig for en anden person. En anden samarbejdspartner kan for eksempel invitere en anden til opslagstavlen, stille opslagstavlen til rådighed for en app, som vedkommende bruger til at se Pinterest, eller bare tage et billede fra opslagstavlen og sende det i en e-mail til deres venner. Du kan læse mere om hemmelige opslagstavler i vores Hjælpecenter.
    • Vælge, om Pinterest skal tilpasses til dig ved hjælp af oplysninger fra andre websites eller apps. Hvis du har en Pinterest-konto og ønsker at styre, hvordan dine data uden for websitet bruges til at skræddersy din oplevelse, kan du opdatere indstillingerne under “Tilpas“ i dine indstillinger.
    • Vælge, om Pinterest-annoncer, der vises for dig på andre platforme, websites eller apps, skal tilpasses ved hjælp af oplysninger om dine kontoaktiviteter. Du styrer det ved at opdatere indstillingerne under “Tilpas” i dine indstillinger.
    • Når som helst lukke din konto. Når du lukker din konto, deaktiverer vi den, fjerner dine pins og opslagstavler fra Pinterest og sletter dine kontodata.

    Vi understøtter indstillinger som Begræns reklamesporing i iOS, Personligt tilpassede annoncer på Android-enheder og Do Not Track i browsere. Du kan læse mere om, hvordan Do not track påvirker vores indsamling og brug af data, vi har indsamlet uden for Pinterest.

    Ud over de eksempler, vi har givet ovenfor, tilbyder vi flere valgmuligheder, som du kan læse mere om i vores Hjælpecenter.

    Du har også valgmuligheder på den enhed eller i den software, du bruger til at få adgang til Pinterest. Eksempler:

    • Den browser, du bruger, giver dig mulighed for at styre cookies eller andre typer lokal datalagring.
    • På din mobilenhed kan du vælge, hvordan og hvorvidt din præcise placering, dine billeder, kontakter og andre data deles med os.

    Du kan læse mere om disse muligheder i oplysningerne på din enhed eller fra din softwareudbyder.

     

Hvordan og hvornår vi deler oplysninger
  • Alle kan se de offentlige opslagstavler og pins, du opretter, og de profiloplysninger, du giver os. Vi gør også disse offentlige oplysninger tilgængelige via såkaldte API'er (i bund og grund en teknisk måde at dele oplysninger hurtigt på). En partner kan for eksempel undersøge, hvilke af deres pins der er mest populære, eller hvordan deres pins bliver delt på Pinterest, ved hjælp af et Pinterest-API. Vi deler også dine oplysninger med følgende:

    • Andre tjenester for at give dig mulighed for at tilmelde dig til eller logge på Pinterest, eller når du beslutter dig for at forbinde din Pinterest-konto med disse tjenester, f.eks. Facebook eller Google, eller når du offentliggør dit indhold på Pinterest i dem. Hvis du f.eks. vælger at offentliggøre dine pins på Facebook eller Twitter, vil oplysningerne om dette indhold blive delt med Facebook eller Twitter.
    • Tjenester, vi bruger til at markedsføre Pinterest til dig på andre websites og apps end Pinterest, f.eks. Facebook Ads, Google Marketing Platform, Microsoft Advertising, LinkedIn Advertising, The Trade Desk og andre, fra tid til anden. Du kan fravælge deling med sådanne reklametjenester i dine indstillinger.
    • Internetannoncører og tredjepartsvirksomheder, som vi eller de bruger til at overvåge eller forbedre leveringen og effektiviteten af annoncer eller indhold på websites og apps (f.eks. ved hjælp af Google Analytics). Det inkluderer, at vi deler de pins eller annoncer, du fik vist på Pinterest, og hvorvidt eller hvordan du foretog dig noget med disse pins eller annoncer, eller andre oplysninger om dine aktiviteter på Pinterest. Læs mere om hvordan vi deler oplysninger med internetannoncører. Du kan læse mere om tredjepartsvirksomheder, der analyserer effektiviteten af annoncer, i vores Hjælpecenter.
    • Tredjepartsvirksomheder, serviceudbydere eller enkeltpersoner, som vi ansætter til at behandle oplysninger på vores vegne efter vores anvisninger og til de formål, der er beskrevet i denne persondatapolitik. Vi deler f.eks. data med sikkerhedskonsulenter, så vi kan blive bedre til at identificere spam. Nogle af de oplysninger, vi indhenter, kan blive indsamlet af tredjepartsudbydere på vores vegne.
    • Retshåndhævende myndigheder eller offentlige myndigheder. Vi deler kun oplysninger, hvis vi mener, at videregivelse er begrundet nødvendig for at overholde love, bestemmelser eller juridiske anmodninger, og for at beskytte offentlighedens, enkeltpersoners eller Pinterests sikkerhed, rettigheder eller ejendom eller for at påvise, forhindre eller på anden måde håndtere svig, sikkerhed eller tekniske aspekter.
    • De datterselskaber og associerede virksomheder, vi er eneejere af. Hvis vi bliver part i en fusion, overtagelse, konkurs, opløsning, omstrukturering eller lignende transaktion eller forløb, som indebærer overdragelse af de oplysninger, der er beskrevet i denne politik, vil vi dele dine oplysninger med en anden part, der er involveret i en sådan proces (for eksempel en potentiel køber).
Hvor længe vi beholder dine oplysninger
  • Vi beholder dine oplysninger, så længe vi har brug for dem til at stille Pinterest til rådighed for dig og opfylde de formål, der er beskrevet i denne politik. Dette samme gælder andre, som vi deler dine oplysninger med, og som udfører tjenester på vores vegne. Når vi ikke længere har behov for bruge dine oplysninger, og der ifølge vores juridiske eller lovmæssige forpligtelser ikke er noget krav om, at vi beholder dem, vil vi enten fjerne dem fra vores systemer eller gøre dem upersonlige, så vi ikke kan identificere dig.

Vores politik for oplysninger om børn
  • Børn under 13 har ikke tilladelse til at bruge Pinterest. Hvis du har bopæl i EØS, kan du kun bruge Pinterest, hvis du ifølge lovgivningen i dit land er gammel nok til at give dit samtykke til databehandling. Hvis du som forælder finder ud af, at dit barn bruger Pinterest, og du ikke ønsker det, bedes du kontakte os.

Dine valgmuligheder
  • Du har nogle muligheder i forhold til de oplysninger, vi har om dig. Hvis du vil gøre brug af disse muligheder, bedes du kontakte os. Du har følgende muligheder:
     

    • Anmode om adgang til de oplysninger, vi har om dig. Vi deler som regel oplysningerne med dig i løbet af 30 dage fra din anmodning til os.
    • Få dine oplysninger rettet eller slettet. Du kan opdatere dine oplysninger i din profil eller slette dine data ved at lukke din konto. Kontakt os, hvis du har problemer med at opdatere oplysningerne eller lukke din konto.
    • Gøre indsigelse mod, at vi bearbejder dine oplysninger. Du kan bede os ophøre med at bruge dine oplysninger, herunder bruge dine oplysninger til at sende dig markedsføringsmails eller push meddelelser. Hvis du vælger ikke at modtage markedsføringsbeskeder fra os, vil vi måske stadig sende opdateringer om din konto til dig, f.eks. når nogen skriver en kommentar til en af dine pins. 
    • Få sendt de oplysninger, du har opgivet til os, til en anden organisation, hvor vi opbevarer oplysningerne med dit samtykke eller med henblik på at efterleve en kontrakt med dig, hvis det er teknisk muligt for os.
    • Anmode om flere detaljer om de oplysninger, vi indsamler, og hvordan og hvorfor vi bruger og deler dem.

    Vi behandler dig ikke anderledes end andre, hvis du vælger at gøre brug af dine muligheder i forbindelse med dine personoplysninger. Vi stræber på at give dig klarhed over dine muligheder og konsekvenserne af at udnytte visse muligheder. Kontakt os, hvis du har spørgsmål.
     

Indbyggere i EØS
  • Hvis du har spørgsmål om vores behandling af data, kan du kontakte den registeransvarlige, som er Pinterest Europe Ltd., et irsk selskab med vedtægtsmæssigt hjemsted på adressen Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irland. Du kan også kontakte vores databeskyttelsesansvarlige.
        Hvis du mener, at vi ikke har overholdt databeskyttelsesloven, har du ret til at indgive en klage til Data Protection Commission i Irland eller til din lokale tilsynsmyndighed.
        
    Her er flere detaljer om vores muligheder for at overføre personoplysninger om EØS-indbyggere: 

    Pinterest overholder Privacy Shield-rammeaftalen mellem EU og USA, som er fastlagt af det amerikanske handelsministerium og vedrører indsamling, brug og opbevaring af personlige oplysninger, der overføres fra Den Europæiske Union til USA. Pinterest har bekræftet over for handelsministeriet, at Pinterest overholder principperne i Privacy Shield. Hvis vilkårene i denne persondatapolitik og principperne i Privacy Shield på nogen måde strider mod hinanden, gælder principperne i Privacy Shield. Du kan læse mere om Privacy Shield-programmet og se vores certificering på websitet om Privacy Shield.  

    Pinterest er certificeret i henhold til Privacy Shield og overholder principperne i Privacy Shield i forbindelse med alle overførsler af dine oplysninger fra EØS til USA. Du kan se en liste med deltagerne i Privacy Shield på websitet om Privacy Shield.

    Hvis vi deler oplysninger, vi modtager i henhold til Privacy Shield, med tredjeparter, er vi ansvarlige for at sikre, at disse tredjeparter også overholder Privacy Shield, medmindre vi kan bevise, at vi ikke er ansvarlige for den skadevoldende begivenhed.

    I overensstemmelse med Privacy Shield-principperne forpligter Pinterest sig til at håndtere klager over vores indsamling eller brug af dine personlige oplysninger. Personer i EØS med forespørgsler eller klager vedrørende vores Privacy Shield-politik skal først kontakte os her. Pinterest har desuden forpligtet til at overdrage uløste Privacy Shield-klager til JAMS, som er en virksomhed i USA, der specialiserer sig i løsning af tvister. Hvis du ikke modtager en rettidig kvittering for din klage fra os, eller hvis vi ikke har behandlet din klage tilfredsstillende, bedes du kontakte eller besøge JAMS her for at få flere oplysninger eller for at indgive en klage. Det koster dig ikke noget at bruge JAMS' tjenester. Under visse omstændigheder og hvis processen til løsning af tvister ikke løser problemet, kan enkeltpersoner i EØS anlægge en bindende voldgiftssag som beskrevet her. Pinterest er også underlagt Federal Trade Commissions beføjelser med hensyn til efterforskning og håndhævelse.

    Hvis vi overfører oplysninger fra EØS til et land, der ikke yder tilstrækkelig beskyttelse, vil vi kun gøre det, hvis der træffes passende sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dine oplysninger, for eksempel standardkontraktklausuler eller Privacy Shield-certificering.

Indbyggere i Californien
  • Lovgivningen i Californien kræver, at vi videregiver de kategorier af personoplysninger, vi indsamler, hvordan vi bruger dem, den type kilder, vi indsamler personoplysninger fra, og de tredjeparter, vi deler dem med, og som vi har beskrevet ovenfor. Vi er også forpligtet til at oplyse om de rettigheder, brugerne har i henhold til lovgivningen i Californien. Du kan læse om rettighederne under“Dine muligheder” ovenfor. Vi er desuden forpligtet til at oplyse om de forretningsmæssige og kommercielle formål, til hvilke vi indsamler og deler dine personoplysninger.

    Vi bruger og videregiver de oplysninger, vi indsamler, til de forretningsmæssige formål, der er beskrevet i denne politik, herunder: foretage revision af vores tjeneste, opdage sikkerhedshændelser og forhindre svindel, finde årsagen til og rette fejl, vedligeholde din konto, yde kundeservice, behandle eller efterkomme ordrer, foretage forskning og udvikling og andre aktiviteter for at forbedre vores tjeneste, vise reklamer, markedsføre vores tjenester og forstå, hvordan brugerne handler, når de benytter vores tjenester.

    I de forløbne 12 måneder har vi også videregivet følgende kategorier af personoplysninger med et eller flere forretningsmæssige formål: identifikatorer, lovgivningsmæssigt beskyttede karakteristika, kommercielle oplysninger, oplysninger om aktiviteter på internettet eller elektroniske netværk, placeringsdata, oplysninger om uddannelse og beskæftigelse, og oplysninger, som vi udleder om brugere. 

    Vi bruger og videregiver de oplysninger, vi indsamler, til følgende kommercielle formål: aktivering og påvirkning af kommercielle transaktioner og fremme af vores kommercielle og økonomiske interesser (dette er juridisk jargon, der betyder, at vi bruger og deler dine oplysninger for at tjene penge, så vi kan yde vores tjeneste til dig).
     

Sådan foretager vi ændringer af denne politik
  • Vi kan ændre denne politik fra tid til anden. Hvis vi gør det, viser vi ændringerne på denne side. Du accepterer den nye politik, hvis du fortsætter med at bruge Pinterest, efter at disse ændringer er trådt i kraft. Hvis ændringerne er omfattende, informerer vi måske på en mere iøjnefaldende måde eller indhenter dit samtykke, hvis loven kræver det.

Kontakt os
  • Den bedste måde at kontakte os på eller gøre brug af ovenstående muligheder er via vores Hjælpecenter. Hvis du bor i USA, er Pinterest, Inc. ansvarlig for dine oplysninger. Du kan kontakte Pinterest Inc. på adressen 651 Brannan Street, San Francisco, CA 94103, USA.
        
    Ikrafttrædelsesdato 28. september 2019
    Sidst opdateret 29. august 2019